Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mandlové kameny

Od: kachnicka odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer všem,
chci se prosím zeptat. Je mi 19let a cca rok a půl jsem zaznamenala takové žluté malé / velké kousíčky čehosi v mandlových otvorech. Podle strýčka Googla se jedná o mandlové kameny, ale to, na co se chci zeptat, jsem nenašla. Já totiž nevím, zda je běžnou reakcí na mandlové kameny i vytekájící žlutá tekutina připomínající hnis, nebo jestli to je v důsledku nahromadění bakterií pouze nějaká tekutina? Když se mi to náhodou dostane na jazyk, chutná to vážně divně.. další otázkou je, zda se toho dá nějak zbavit? Kloktat něco nebo tak? Já k doktorovi zatím s tím jít nechci, protože mám silný davici reflex a hlavně z jistých události mám trauma ze zvracení, tudíž se tomuhle chci zatím vyhnout. Ano, je to nezodpovědné, ale vzhledem k tomu, ze to opravdu není nějak závazně, lékaře nevyhledávám. Jdu za týden na kontrolu uší tak zvažuju, že to doktorovi řeknu, jelikož to je usni, nosní, krční zároveň.
Děkuji za odpovědi a přeji dobrou noc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mandleajinenuts
hodnocení

4x
1. Mandlové kameny jsou jen zbytky jídla a hlenů, které se vám dostaly do mandlí a pak tam zahnily. Tekutina vám může vytekat, když se kameny mačkaji.
2. Zbavit se jich můžete tak, že budete tlačit vatovou tyčinkou do místa vedle kamene a kamen vyleze.
3. Trvale zbavit se jich můžete zmenšením nebo odstraněním mandlí. Derave mandle neplní svoji funkci, tak nemusíte litovat. Mně to doporučila přímo ORL lékařka.
4. Pozor na zápach úst, který se s tímto problémem může pojit.

liska5
hodnocení

3x

To jsou čepy na mandlích / hnis/. Tomu krčaři to určitě řekněte,. Snížená obranyschopnost. Imunita sídlí hlavně ve střevech, tudíž začít změnou stravy. Omezit průmyslově vyráběné potraviny, těžká jídla, sýry, mléčné výrobky - hlavně ty tučné a sladké, omezit sladkosti, slazené nápoje, chipsy, laciné uzeniny, bílou mouku..

Zařadit hodně různé zeleniny, víc syrové, česnek!, saláty, cereálie, luštěniny, ořechy, ryby, víc pít vodu /třeba s citronem/ nestresovat se, chodit na vzduch do přírody.. A k tomu něco, co doporučí na ORL.

hodnocení

3x

Také jsem na to kdysi trpěl.
Na ORL vzala doktorka špachtličku, zmáčkla mandli, vylezlo co tam být nemělo.
Nebolí to a tu sekundu dvě dávicího reflexu vydržíte v pohodě. :)
Otvory v mandli pak vypláchla desinfekcí.
Časem jsem jsem byl schopný si to udělat sám tímto.
alza.cz/...

Použít tu stranu s drátkem kulatého průřezu, před použitím desinfikovat alkoholem (třeba slivovice :) )

hodnocení

1x

Ano, máte mandlové kameny, nejsou to čepy, ty se dělají třeba při angíně a bolí.

Měla jsem je roky, imunitu naprosto v pořádku a životní styl zdravý, zbavila jsem se toho až zvýšenou ústní hygienou, častěji čistím zuby, používám škrabku na jazyk a ústní sprchu a mám klid. Už nemusím nic vymačkávat, občas zkonroluji a čisto*palec*

hodnocení

0x
Jedine lekar vam moze pomoct. Nutkanie na zvracanie sa da potlacit liekmi pred vysetrenim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]