Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedali mi zápočtový list

Od: dejwid odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
řešil tu z Vás někdo, že mu zaměstnavatel nevydal zápočtový list? Odešel jsem před týdnem z práce a do teď nemám zápočtový list. Zaměstnavatel nekomunikuje, co teď?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Zaměstnavatel nemůže vydání zápočtového listu nijak pozdržovat ani jej ničím podmiňovat, a to i v případě, pokud by měl vůči němu pracovník pohledávky např. v podobě způsobené škody anebo neodevzdání svěřených předmětů (pracovní pomůcky, služební mobil nebo notebook).

Nevydání zápočťáku je tedy protiprávní jednání. Pokud vám list nebyl vydán, písemně na to upozorněte zaměstnavatele a zažádejte o jeho vydání. Pokud přesto formulář neobdržíte, obraťte se na inspektorát práce. Zaměstnavatel může dostat pokutu až ve výši 2 000 000 Kč.

Jen doplním, že zápočtový list se správně jmenuje potvrzení o zaměstnání a řeší to zákoník práce § 313:

§ 313

(1) Při skončení pracovního poměru, dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání a uvést v něm

a) údaje o zaměstnání, zda se jednalo o pracovní poměr, dohodu o provedení práce nebo dohodu o pracovní činnosti a o době jejich trvání,

b) druh konaných prací,

c) dosaženou kvalifikaci,

d) odpracovanou dobu a další skutečnosti rozhodné pro dosažení nejvýše přípustné expoziční doby,

e) zda ze zaměstnancovy mzdy jsou prováděny srážky, v čí prospěch, jak vysoká je pohledávka, pro kterou mají být srážky dále prováděny, jaká je výše dosud provedených srážek a jaké je pořadí pohledávky,

f) údaje o započitatelné době zaměstnání v I. a II. pracovní kategorii za dobu před 1. lednem 1993 pro účely důchodového pojištění.

hodnocení

0x

Zápočtový list jsem dostávala vždycky až na konci roku, resp. na začátku dalšího roku. Do důchodu jsem odcházela na konci června a zápočtový list mi poslali zase ke konci roku.

V důchodu jsem chodila do zaměstnání také, a zápočtový list jsem dostala zase tak jak u minulého zaměstnavatele.

Ale Vy jste nedostávala zápočtový list -ten pouze při ukončení pracovního poměru!

To si pletete s evidenčním listem důchodového pojištění.

Aha, tak si toopravdu pletu.

Ale ukončila jsem pracovní poměr minimálně 2x - při odchodu do důchodu a pak když jsem pracovala už v důchodu. Veškeré doklady jsem dostala až na konci kalendářního roku, poštou.

jd
hodnocení

0x

Jestli jsi odešel z práce, máme tomu rozumět tak, že jsi ukončil pracovní poměr výpovědi, a nebo dohodou? Anebo neukončil, a teď ti běží absence?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]