Nejste přihlášen/a.
Ahoj, v ČR se může darovat plazma 1 krát za 14 dní. Co mi hrozí (jestli něco hrozí), když budu darovat 1 krát za 7 dní?
Díky
V první řadě to, že Vás nepřijmou - nesplňujete podmínky, že jste naposledy darovat plazmu minimálně před 14 dny.
To lžete o splnění podmínek? Těch 14 dní je stanoveno jako doba regenerace, tj., nedarujete tak kvalitní materiál.
Je velmi vhodné, abyste navštěvoval stále stejné zařízení. Některé transfuzní přípravky se totiž ke klinickému využití mohou uvolnit až po opakovaném vyšetření dárce, tj. po druhém odběru. Krevní plasma je takto "v karanténě" 6 měsíců. Výhodou návštěv stále stejného centra je i kontinuální sledování Vašeho zdravotního stavu a jeho záznam po každém odběru.
V Rakousku je to 1x 72 hodin, nevidim v tom problem. Opravdu me zajima pripadny postih, i kdyz si nemyslim, ze hrozi, protoze skodu muzu zpusobovoat mozna sam sobe (nemyslim si)
Ptal jsem se v odběrovém centru, jak zjistí, že někdo nedaroval plazmu např. po týdnu v jiném plazmovém centru. Trochu mě překvapilo, že nijak. Jinak když se v ČR začala plazma odebírat komerčně, tak byl interval nastaven na jeden týden a až po delší době a různých diskuzích byl nastaven na současných 14 dní. Ale spíš bych to viděl na politické rozhodnutí, než podložené nějakými zdravotními výzkumy ( viz interval odběrů v okolních státech). A co vám hrozí? Dobře si přečtěte materiály, které vyplňujete a podepisujete při každém odběru. Mělo by tam být napsané, co hrozí za nesprávné vyplnění. Pokud není, tak to asi zase až tak žhavé nebude.
Nevim jestli politicke rozhodnuti. Na transfuzce Vam plazmu neodeberou casteji nez jednou za 14 dnu.
Podle této studie studie má časté darování negativní vliv na kvalitu plazmatu. Tělo potřebuje čas na regeneraci důležitých složek. Testovali lidé ze zemí, kde se plazma může darovat častěji a zjistili, že v jejich plazmatu je výrazně nižší podíl proteinů, albuminu, ... Takže každý stát si stanoví jako chce "kvalitu"a tu byste měl poskytovat a ne zneužívat, že si toho nevšimnou. Pro Červený kříž je to dokonce 28 dní.
Peníze mám slušné, nechodím tam kvůli darování, ale pro peníze. Jsou to takové peníze navíc + dárky Mám to takový odpočinek a nikomu tím neškodím max. sobě, ale to všem může být u .
Nikomu tím neškodím? Čirý alibismus, když jste kvůli prachům ochoten zamlčet to, že jste byl před týdnem jinde... Nedivil bych se, že byste zamlčel i další skutečnosti. Např. klíště, léky, nemoc, nachlazení, zákrok na zubním a hromadu dalších kvůli kterým by jste měl na klasické transfúzce odklad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.