Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, četla jsem, že lékaři vydali zprávu o tom, že paní Trumpová zemřela na následky zlomení trupu. Já pořád přemýšlím, co si to teda vlastně zlomila. Já myslela, že trup je celkový výraz pro tělo a teď mi došlo, že to asi bude něco jiného, protože jak by si jinak mohl člověk zlomit trup?
Přece se nepřelomí v polovině?
9x
spíš to psalo a překládalo nějaké jelito...
Ledaže by to bylo jako v Smrt jí sluší, tam se dámy skutečně přerazily vejpůl. Taky na schodech.
3x
tady pisou:On Friday, the medical examiner said her cause of death was blunt impact injuries to the torso sustained as the result of a fall. The manner of death is an accident and is not suspicious, the medical examiner said. abcnews.go.com/...
v mem prekladu: ..
tupý zranění (ve smyslu nárazu) do trupu jako následek pádu ...
2x
Tak Vám všem děkuji. Neuvědomila jsem si, že by si ten překlad nemohli nechat udělat někým, kdo anglicky mluví a že se museli spoléhat na překlad z Google. A to je pravda, že pokud člověk ten jazyk vůbec neovládá a musí se stoprocentně spolehnout na překlad z Google a nemůže si to ani trošku zkontrolovat, tak z toho může vyjít pěkná konina. Ale stejně je mi divné, že toho novináře nenapadlo, že "zlomení trupu" je trochu podivná nehoda, a že se třeba nezeptal nějakého lékaře, co by to mohlo znamenat.
0x
Dobrý den, zkrátka - zlomila si vaz. Otázkou je, proč upadla a to zatím nikdo neví (možná se to bude vědět později). Zdravím!
Myslím si, že je má otázka zodpovězena a děkuji všem. Já si bláhově myslela, že při tak závažné zprávě, si novinář opatří kvalitní překlad, když už chce o tom veřejně mluvit. Ale zapomněla jsem, že dneska je už všechno úplně jinak. Takže si paní Trumpová asi zlomila při tom pádu vaz, nebo si způsobila jiné vážné zranění a jelikož jí nebyla poskytnutá okamžitá pomoc, tak zemřela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.