Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, četla jsem, že lékaři vydali zprávu o tom, že paní Trumpová zemřela na následky zlomení trupu. Já pořád přemýšlím, co si to teda vlastně zlomila. Já myslela, že trup je celkový výraz pro tělo a teď mi došlo, že to asi bude něco jiného, protože jak by si jinak mohl člověk zlomit trup? Přece se nepřelomí v polovině?
spíš to psalo a překládalo nějaké jelito...
Ledaže by to bylo jako v Smrt jí sluší, tam se dámy skutečně přerazily vejpůl. Taky na schodech.
tady pisou:On Friday, the medical examiner said her cause of death was blunt impact injuries to the torso sustained as the result of a fall. The manner of death is an accident and is not suspicious, the medical examiner said. abcnews.go.com/...
v mem prekladu: ..
tupý zranění (ve smyslu nárazu) do trupu jako následek pádu ...
Tak Vám všem děkuji. Neuvědomila jsem si, že by si ten překlad nemohli nechat udělat někým, kdo anglicky mluví a že se museli spoléhat na překlad z Google. A to je pravda, že pokud člověk ten jazyk vůbec neovládá a musí se stoprocentně spolehnout na překlad z Google a nemůže si to ani trošku zkontrolovat, tak z toho může vyjít pěkná konina. Ale stejně je mi divné, že toho novináře nenapadlo, že "zlomení trupu" je trochu podivná nehoda, a že se třeba nezeptal nějakého lékaře, co by to mohlo znamenat.
Dobrý den, zkrátka - zlomila si vaz. Otázkou je, proč upadla a to zatím nikdo neví (možná se to bude vědět později). Zdravím!
Myslím si, že je má otázka zodpovězena a děkuji všem. Já si bláhově myslela, že při tak závažné zprávě, si novinář opatří kvalitní překlad, když už chce o tom veřejně mluvit. Ale zapomněla jsem, že dneska je už všechno úplně jinak. Takže si paní Trumpová asi zlomila při tom pádu vaz, nebo si způsobila jiné vážné zranění a jelikož jí nebyla poskytnutá okamžitá pomoc, tak zemřela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.