Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlomený trup

Od: suzymon® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, četla jsem, že lékaři vydali zprávu o tom, že paní Trumpová zemřela na následky zlomení trupu. Já pořád přemýšlím, co si to teda vlastně zlomila. Já myslela, že trup je celkový výraz pro tělo a teď mi došlo, že to asi bude něco jiného, protože jak by si jinak mohl člověk zlomit trup? *co*Přece se nepřelomí v polovině?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

9x

spíš to psalo a překládalo nějaké jelito...

Ledaže by to bylo jako v Smrt jí sluší, tam se dámy skutečně přerazily vejpůl. Taky na schodech.

Nemuselo to překládat jelito. Takový strojový překlad třeba od Googlu bývá někdy taky docela sranda *smich*

ml
Měla v bytě točité schodiště, takže byla zvyklá se riskantně pohybovat asi celý zivot a i když jí bylo 70, musela to být smůla, źe to nezvládla zrovna v domácím prostředí. Mohla si zlomit páteř, popsali to zvláštně.

tt
hodnocení

3x

tady pisou:On Friday, the medical examiner said her cause of death was blunt impact injuries to the torso sustained as the result of a fall. The manner of death is an accident and is not suspicious, the medical examiner said. abcnews.go.com/...

v mem prekladu: ..

tupý zranění (ve smyslu nárazu) do trupu jako následek pádu ...

liska5
hodnocení

3x

Smrtelné je zlomení vazu. Ale ani si nemusí nic zlomit, stačí úder do hlavy a v bezvědomí jí zapadne jazyk... Mohla bych vyprávět.

ltz
hodnocení

2x
Stejně je to divné. Pád na schodech, naraz do trupu a hned umrti. Ale je možne, že třeba zlomené žebro mohlo propichnout nějaký důležitý tělní organ. A byla tam sama, neměla hned pomoc.
ben®

itz - a k tomu třeba opilost . . .

hodnocení

O ní nebylo známo, že by se opíjela. To nebyl typ paní Patrasové. A kdyby se opravdu oddávala nějak přemrštěně alkoholu, tak o ní by se to vědělo hned.

hodnocení

Tak Vám všem děkuji. Neuvědomila jsem si, že by si ten překlad nemohli nechat udělat někým, kdo anglicky mluví a že se museli spoléhat na překlad z Google. A to je pravda, že pokud člověk ten jazyk vůbec neovládá a musí se stoprocentně spolehnout na překlad z Google a nemůže si to ani trošku zkontrolovat, tak z toho může vyjít pěkná konina. Ale stejně je mi divné, že toho novináře nenapadlo, že "zlomení trupu" je trochu podivná nehoda, a že se třeba nezeptal nějakého lékaře, co by to mohlo znamenat.

"...stejně je mi divné, že toho novináře nenapadlo..."

Nemuselo ho to napadnout, protože to po překladu třeba ani nečetl. To je bohužel dost rozšířená praxe. Myslíš, že si autor tohoto návodu svůj výtvor po překladu přečetl? Nebo aspoň dal přečíst někomu, kdo umí česky? *smich*

Zlomený trup

vernon
hodnocení

0x
Přerazila si páteř...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkrátka - zlomila si vaz. Otázkou je, proč upadla a to zatím nikdo neví (možná se to bude vědět později). Zdravím!

liska5

Stačí, když se zamotá hlava v důsledku změny tlaku.. Máti nám takto spadla v obchodě a hlavou na roh regálu. A to neměla ještě 70. Kardiolog říkal, že přes polovinu takových pádů seniorů zůstává bez vysvětlení.

ben®

liska5 - nebyl jsem u toho, tak mohu o příčině jen spekulovat (jako všichni zde).

hodnocení

Myslím si, že je má otázka zodpovězena a děkuji všem. Já si bláhově myslela, že při tak závažné zprávě, si novinář opatří kvalitní překlad, když už chce o tom veřejně mluvit. Ale zapomněla jsem, že dneska je už všechno úplně jinak. Takže si paní Trumpová asi zlomila při tom pádu vaz, nebo si způsobila jiné vážné zranění a jelikož jí nebyla poskytnutá okamžitá pomoc, tak zemřela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]