Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozedma plic a kouření

Od: jannn odpovědí: 10 změna:
Nedávno mi jeden člověk, který je kuřák a má rozedmu plic, tvrdil že má zakázáno přestat kouřit, jelikož by se mu prý ihned rozsypaly plíce a zemřel by. Předpokládám správně, že je to nesmysl?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hegy
hodnocení

3x
Kuřák je feťák závislý na svojí droze, která mu ničí život, ale on si nejroztodivnějšími způsoby vždy dokáže zdůvodnit, proč ve fetování pokračovat. Včetně toho, že už mu to neničí život, ale dokonce pomáhá a že dál fetovat musí. Tohle lhaní do kapsy ale nakonec dojde svých limitů a kuřivo nemilosrdně vystaví svůj konečný účet.
id
Vy jste lékař? Nebo máte větší znalosti než Mudr. z vlastních zkušeností?

@hegy - Když do pekla, tak na pěkným koni *smich*

id
hodnocení

1x
Babička mému dědovi zabavila/ přestala kupovat cigarety v 70 letech při zajištění rozedmy plic. Za 9 měsíců umřel. Mudr prý babičce řekla, že kdyby dědu nechala kouřit, prodloužila by mu o něco život. Tělo prý se po 50ti letech kouření se změnou nevyrovnalo.

Tak tomu bych docela věřila.

hegy
"prý řekla", "o něco prodloužila". Jakési svědectví z druhé ruky se zcela nekonkrétním, neverifikovatelným údajem obvodní felčarky. Váš děda 50 let fetoval a to ho zabilo. Ne to, že na 9 měsíců přestal.
id
Vy čerpáte své znalostí odkud? Já jsem nekuřák, ale kuřáky toleruji, je to jejich rozhodnutí. To jen na vysvětlení, že kuřáky nepodporuji.

hodnocení

0x

zdravi.euro.cz/...

Rozedmu plic bohužel nelze zcela vyléčit, správná terapie však může pomoci zmírnit jednotlivé příznaky a zpomalit průběh onemocnění. Pacient se nicméně musí zcela vyhnout kouření, a to i pasivnímu.

hodnocení

0x
Jdu si zapálit

Tak to já už labužnicky pokuřuji *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]