Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavím pozornosti otravného souseda

Od: motyl* odpovědí: 17 změna:

Potřebovala bych poradit, od otravnýho stále zlitýho chlapa, kolemjdoucí soused, denně tu otravuje u plotu zahrady těsně se nalepí na plot jednou rukou se plotu nahoře drží, druhou si hrabe v kalhotách a pak plot snad doufám jen poch...
hlavně chlapi, poradte jak se s tim tvorem vypořádat, co by vás totálně odradilo, kdyby jste nedejbože takovej nápad někdy taky měli...Já chodím v chlapskejch hadrech, byla jsem už hodně jinde otravovaná tak proto, nemaluju si žádnej obličej ,nebarvím si vlasy mám to co mám .
Je moje chyba, že jsem ho před asi měsícem pozdravila,protože prostě soused, jsme tu noví. od tý doby nemám klid. Je zřejmě i zaostalejší, tak si vůbec i jenom pozdrav "dobrý den" v týhle pustině, v jeho věku řekla bych 40,vysvětlil jako asi šanci, fuj. Je to typ co nahází něco do starý igelitky a furt tu samou držíc jí zmáčklou uprostřed nosí denně když jde na autobus, a s ní se i vrací. Bydlí těsně u lesa s bráchou a otcem, musím kolem něj když chci do lesa. Nelze ho naštvat a něco mu jentak vpálit, to bych se pak bála do lesa. Náhodně ho potkám na obecní cestě když jdu se psem, chodím často, nejde jít jinudy, a i když to otočím hned jak ho zahlídnu, stejně mě jindy vidí v zahradě a pokřikuje na mě, stejně jako když jsem jen uhýbala na cestě venku, protože pes by ho sežral a já nepotřebuju tohle potkávat, pokřikuje "ty se mě bojíš? bojíš se mi?! já bych chtěl takovýho pejska,pocem pejsku, můžu si ho pohladit?, říkám ne! ,čekám až doprojde abych psa udžela kdyby se on shýbnul k němu a psa bych strhla, není tu moc venku prostor. Jenomže on nepokračuje v cestě a dál otravuje, a "v lese je jelen hledá si samičku, každej potřebuje mít svojí samičku" , Na zahradě se snažím dělat že ho nevidím jak jde kolem, a neslyším když otravuje"co sázíš,jak to roste,co je támleto,proč když jdeš ven, ujdeš deset kroků a běžíš zpátky? bojíš se mě?, proč chodíš pořád s tim psem a nejdeš někdy taky normálně! pozval bych tě na pivo! Viděla jsem ho i protahovat se chroštím kolem naší zahrady kudy se běžně vůbec nedá chodit. Nejčastější jeho věta "ty se mě bojíš?" co na to mám říct , jak mu dát najevo, ...že on se musí bát mě*smich2*

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trimoznosti
hodnocení

5x

Vidím tři možnosti. Ta první je složitější: 1) odstěhovat se 2) najít si psychologa, který vám pomůže vyřešit vaše problémy, které jsou jenom a jenom ve vás. 3) vypěstujete si vysoký keřový plot, který můžete umístit před nebo za plot. To samozřejmě nevyřeší vaše vnitřní problémy a není to opravdový řešení problému.

hodnocení

4x
Tak to vypadá, že jste se nám zamilovala. :-D
No bez legrace, obavám se, že tento typ lidí po dobrém neodradíte. Jediná možnost je mu srazit sebevědomí, aby cítil, že je pro vás jen ubožák s igelitkou. Ovšem aby mu to došlo, na to je podle vašeho popisu moc hloupý.
To je asi jako bych se zde ptal: Mám na jednom stole hladovou myš a kus voňavýho sýra, co mám udělat, aby myš ten sýr nechtěla? Zkuste najít řešení pro ten sýr a budete mít řešení pro vás. Ovšem otázkou je, zda půjde použít i na člověka. ;)

hodnocení

4x

k plotu vysadi túje aby nebylo vidět do zahrady

pokud na plotě pokřikuje a onanuje volat policajty

co přítel manžel kamarád nedokázal by mu někdo domluvit?

a co mu přimo do očí zvostra říct at neotravuje že na něj nejste zvědavá?

riva
hodnocení

4x

No tak se tam ukažte s nějakým chlapem - třeba známý z práce. A sousedovi řekněte, že to je snoubenec.

Přesně tohle mě napadlo.. Ať sežene jakéhokoliv chlapa a ten bude HRÁT, že je její a párkrát je ten soused musí spolu vidět.Pak mu dojde, že nemá šanci.A kdyby otravoval dál,tak na něj zařve.. Ať jde radši pryč, že za chvíli přijde Karel nebo Franta a mohl by ho proplesknout, jestli nezmizí;)

ltz
hodnocení

2x
To bude jednoduchý člověk, omezený se zabednenym mozkem. Takovému můžete domlouvat, říkat, poučovat horem dolem, tak to stejně nedokaze chapat. Nejlépe ho ignorovat, kdyz se přiblíží k plotu, odejít do baraku. Když ho někde potkáte, už v předstihu vytáhnout mobil a předstírat, že máte hovor a přejít kolem něj bez povšimnutí.

hodnocení

2x

Koukám na některé chlapy působí podobné dotazy od ženské jako hadr na býka. Prostě se neudrží a udělají ze sebe naprostého blba. Psychiatrickou péči by potřebovali i jiní, nejen ten vypatlaný soused.

jd
hodnocení

1x

Myslim, ze potrebujete Emanuela. To jste tam novy s rodicema a s harantem nebo jak, ze nemas chlapa? Taky to tipuju na psychologa.

motyl*
hodnocení

a tak ty budes asi jako ten za tim plotem vid?

jd

Myslis ze se bavim se single frigidnimi zenskymi a chlastam? Hmm :) Pobavilas.

Ale vazne, co chčes za radu? Jak komunikovat s lidmi? Tak zkus nastudovat nejake psychlologicke prace. Ten co ho popisujes, no tak to musi byt snadny treningovy material a ty ho nezvladnes?

reknu ti to takhle, pes i zralok snadno pozna stav sve potencialni obeti... (fakt) ten chlap zjevne taky... (domnenka), proste pozna ze ma navrch a ze si to muze dovolit, mas na sobe red flag evidentne. Pritahujes je, rikas ze i v minulosti...

Za me ho odradis spolehlive tim, ze mu dokazes, ze mas na normalniho chlapa, ktereho si poridis... Staci takto polopaticky?

id
hodnocení

1x
Ach jo, zase jedna nedokonalá povídka, zítra bude pokračování?

liska5
hodnocení

1x

Jednou ho rázně odbýt, že mi je krajně nepříjemný, ať neotravuje. A pak absolutně ignorovat! Chodit do lesa s trekovýma holema. Těmi se dá majznout přes prsty, kdyby si dovoloval. Tak to dělám já, když jsem sama v lese. A houby sbírám do kartonové krabky v batůžku, když nemám volné ruce.

Místa, kde se chytá planěk plotu, natřít lepem a kolem plotu vysadit ostružiny. V těch se nadá chodit. Pokud bude pokračovat v tom slizkém dolézání, zeptat se na obci, co by doporučili, aby to nebyl trestný čin.

hodnocení

1x

To chce nějakou cedulku na plot *smich*

Jak se zbavím pozornosti otravného souseda

jd

Anebo natáhnout elektrický ohradník za plotem, a dostane pěknou šlupku do koulí... moc bývá slaná a to by mohlo hodně dobře vodit těch 11 000 Voltů :))

xy
hodnocení

0x

"Potřebovala bych poradit, od otravnýho stále zlitýho chlapa..."

Je zajímavé, kolik "otravných a zlitých" rádců se našlo. *smich2* *smich2**smich2*

Ale možná, že nejsou ani otravní, ani zlití. Jen si asi nevšimli, že chcete aby vám poradil otravný a zlitý chlap.

etana*
hodnocení

0x

Chodím v chlapskejch hadrech, nemaluju se, nebarvím si vlasy, mám co mám, no tak to si tě nejspíš plete s kolegou zanedbaným chlapem a právem se domnívá, že si u obchcávání plotu pěkně pokecáte a pak půjdete na to pivko. Příště, až se tě zeptá, zda se ho bojíš, tak zvedni hůl a zařvi "Nebojím, ale ty se boj, jdu tě srovnat."

hodnocení

0x
- Určitě je dobrý nápad získat spojence na obecním úřadě. Pokusit se o té rodině zjistit pár informací a jaké s nimi mají lidé v obci vztahy. Např. Nemají tito sousedé v obci nějakého "rozumnějšího" známého, který by jim domluvil (I když u piva)? A chování souseda nahlásit.
- To abyste Vy vyhledala psychologa také není špatný nápad. Psycholog Vám může pomoct pracovat s minulostí a zároveň Vám pomůže pracovat na Vašem sebevědomí, abyste časem zcela přirozeně byla schopna toho chlapa odpákovat. (Souseda bohužel nezměníte.) Takže zapracovat na své sebejistotě, která pak skutečně z člověka vyzařuje.
-Říkáte, že jste z venkova. Ale ve větších městech jsou dnes poměrně často organizovány i třeba jednorázové kurzy pro jednání s agresory.
Samozřejmě, v tomto případě nelze pouze arogantně a vulgárně souseda seřvat, on nezmizí, budete ho dále potkávat a on může (a pravděpodobně i bude) reagovat tím, že si řekne "tak teď teprve ti to ukážu".
(A na ty blbé chlapské kecy, které se tu objevují v komentářích, se vykašlete. Alespoň vidíte, jak to v chlapské hlavě funguje. Je vhodné se i nad tím zamyslet. S velkou pravděpodobností budete tématem diskuse a vtipů také v domácnosti Vašich sousedů. A proti tomu je potřeba obrnit.)
Přeji hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]