Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyrůst v dysfunkcin rodine?

Od: kk* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den mám asi hloupý dotaz ale za zeptani nic nedám každopádně je mi 15 let a už od raného věku vyrustam v dysfunkcni rodině a co si budem takové dysfunkcni zázemí dosti afektuje mentální zdraví a tak se jednoduše chci zeptat jak to zvládnout? Zhruba do 13 let jsem žila s matkou ale po určitých události musim momentálně žít se strýcem a částečně i s babičkou ale opravdu tento rodinný kruh je opravdu nekvalitní každý den se tu hádají včetně me neustálý chaos a stres žádné autority ke kterým bych mohla vzhlednout a nulová socialni část a o nějaké emocionální podpoře si mužů nechat vzdát ale abych si tu jen nestezovala jako uplakany fracek tak bych se chtěla zeptat jestli někdo neví jak to zvládnout bez nějaké velké psychické újmy a nebo někdo kdo vyrůstal podobně jak to zvládal? Každopádně jestli jste docetli až sem doufám ze budete mít hezky zbytek dne:)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kruh
hodnocení

1x

Můžete zkusit kontaktovat pomoc, vyhledat poradnu nebo jsou i kontaktní bezplatné linky v okolí např. něco

zachranny-kruh.cz/...

zachranny-kruh.cz/...

jd
hodnocení

1x

Najdi si stredni skolu s internatem, kamarady, kamaradky s dobrou rodinou a kluka...

To by mohlo narazit na problém peněz. Je rozdíl dát dítěti doma najíst a dát mu na ruku peníze na měsíc života.
jd

Je vyzivovaci povinnost, je nejaka podpora. Je motnost si v 15 privydelat. A clenu rodiny je dost podle vseho.

I tak mi prijde ze dotaz nepsalo 15 lety dite ale nekdo starsi... pokud se pletu, tak o to vic ma na to (jen chtit), co popisuju vyse. Pripadne at se informuje v kruhu, v krouzkach, nekde v poradne, jak by to slo zafinancovat... jiste by se nasli i sponzori, pokud by decko bylo snazive...

liska5

Ty termíny na druhém řádku nevypadají na 15 letou dívku.

hodnocení

1x

Musíš vydržet do maturity a pak si zařídíš život podle sebe. Do té doby se zaměř třeba na školu nebo na nějaký koníček, sport apod.

"opravdu tento rodinný kruh je opravdu nekvalitní každý den se tu hádají včetně me neustálý chaos a stres žádné autority ke kterým bych mohla vzhlednout a nulová socialni část a o nějaké emocionální podpoře si mužů nechat vzdát"

- řekla bych, že taková klasika... hodně dětí to bude mít velmi podobné jako ty, případně mají v rodině zase jiné problémy *nevi*

pb®
hodnocení

1x
To dáš, jsi silná. Skoro každý z nás si nese nějaké to trauma. Můj táta chlastal, máma byla neustále nervově zhroucená. Můj manžel vyrůstal v rodině, kde jeho táta mámu dlouhá léta podváděl a po milenkách s sebou tahal i dospívajícího syna. No a my dva z ne úplně skvělých rodin spolu žijeme poměrně spokojeně a v symbióze už skoro 18 let. Chce to jen poučit se z chyb rodičů a nebýt jako oni.

motyl*
hodnocení

0x

jesli je ti 15 ,dle mě jsi v pohodě , pokud jsi psala tu otázku sama. Pokud umíš vidět potíže jako chyby. pokud víš, že máš nárok na spokojenost (některý rodiče dokážou svý potomky tak zašlapat svým působením, že ty děti ani nevědí, že se můžou ozvat, ale ani nevědí že se nemaj dobře, i přesto že je jim fest ubližováno fyzicky i psychicky, protože v tom humusu jsou co vykoukli na svět) A věř že tvuj strejda a spol. si k vánocům taky nepřáli pubertačku z nefunkční rodiny, aby se s ní mohli hádat.A jestli se umíš hádat, tak si jentak něco nenecháš líbit. Bejvá i mnohem MNOHEM hůř. . A za chvíli máš plno možností žít podle svého, tak mysli na to a plánuj.

hodnocení

0x
Já věřím, že má-li být sportovec dobrý a výkonný, je nutný trénink.
Že by byla možnost být bezkonfliktní bez tréninku? Když už mne konflikty, hádky, v dětství zraňovaly, hledala jsem proč a čemu se vždycky bráním. Čím se nechám vyzvat k souboji. Protože na hádku jsou vždycky potřeba dva. Přišlo mi, že by u stejného člověka mohly konflikty vznikat kvůli stejnému citlivému tématu s více lidmi v životě. A na tom by stačilo zapracovat. Konflikty pomáhají poznat sama sebe i z jiného úhlu pohledu.
Chaotické mi připadá hlavně to, když lidi ve snaze vyhrát hádku, používají lži.
Když se člověk pohybuje v nějakém prostředí, brzy nějak otupí, a pak si na situaci docela zvykne, takže ho nemusí poškozovat vůbec nijak.
Já jsem postupně vysledovala, že mi nikdo ničím neublížil. Když mne totiž něco zraňovalo, zraňoval mne jenom můj pohled na situaci, například moje sebelítost, nebo nezdravá sebekritika. Stačilo se na stejnou věc podívat jinak a ani žádné napětí, tedy stres pak nevzniká. Myšlenky se musejí hlídat včas a nepoužívat ty bolestivé, k afektovanosti nebo frustraci pak nemá jak docházet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak vyrůst

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]