Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena cukru, pro lák na okurky

Od: jaros70* odpovědí: 7 změna:
Víte, ignoroval jsem nákup cukru. Je to otázka nepatřící do žádných rubrik. Sleduji ceny via kupi cé zet. Cukr vlastně nevyžaduji ALE jsou už okurky a sakra to trkne, je nutný do nálevu. Minulý rok byla skvělá cena 13,-. Teď je 20,-. Myslíte že by byla ještě nižší v akci? Dikec.
/
20 kg okurek je 60 sklenic. Minulý rok 20 kg za 640,- z ovosadba cz. Hotové z kvelbu v akci byla sklenice okurek za 24,-. Za 5 hodin férové práce se to dá zavařit.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mluvíte tady o 60 sklenicích. Do nálevu dávám na dávku 30 dkg cukru. I kdybych uvažovala o 6 dávkách nálevu na těch 60 sklenic /což je podle mě moc/, spotřebujete na to celkem 1,80 cukru. Tedy 2 pytlíky. A to se opravdu nedá nikde koupit? I za trochu vyšší cenu?

Občas se cukr krystal či krupice koupí v akci za 13,90. Poslední dobou jsem tuto nabídku viděla ve 2 řetězcích. Myslím, že určitě v Bille a na ten druhý obchod si nevzpomínám, musela bych hledat.

Myslela jsem, že jste třeba včelař a cukr musíte nakoupit po metrácích. To by se sleva vyplatila. Ale 2 sáčky do 60 sklenic okurek koupíte všude. Ani za těch 20 Kč Vás to nezabije. Je prima šetřit, ale nic se nemá přehánět. ;) Jaga.

Ráda bych znala recept na váš nálev na okurky. Já například spotřebuji na 1,25 l vody 30 dkg cukru a 0,5 octa. Další přísady (5 dkg soli a koření) množství nálevu nezvyšují. Toto množství nálevu mi vystačí na 6-7 lahví (podle velikosti okurek) o obsahu 0,72 l. Mám tedy spotřebu cukru na 60 lahví o dost vyšší než vy. I když já do toho cukru, byť už dnes dražšího, ráda investuji. Okurky máme vlastní, ty mě nic nestojí a po domácích sterilovaných okurkách je v rodině veliký zájem... Přidáváte ještě nějaké sladidlo, nebo jsou ty okurky o tolik kyselejší než ty moje?

jd

po Vasich domácích sterilovaných okurkách je v rodině veliký zájem...? Aby ne,taky bych si dal rict, zvlaste jsou li zadarmo nebo za zlomek ceny Znojemskych. Anebo za ne mate zpatky energii ve forme alespon odpovidajici surovinam a hodinove almuzne 150 Kc?

@zmatenka: dávám recept na můj nálev:

3 a 1/2 l vody, 1 l octa, 2 balíčky Deka, 30 dkg krystal. cukru, 45 tabletek sladidla. Vše svařit, nechat vychladnout. Jaga.

Nálev je to dobrý, ze zhruba 4 a 1/ l tekutiny se něco sklenic zalije. Naše domácí okurky jdou vždycky na dračku, bere si i dcera a už dokonce i vnoučata. Jen si hlídám, aby mi vraceli prázdné sklenice. ;)

Aha, no proto! Vy přidáváte sladidlo a Deko. Tak to vysvětluje menší spotřebu cukru. Věřím, že máte okurky dobré, dělali jsme léta podobné, jen bez Deka a taky bez cukru, jen s cukerínem, protože byli doma diabetici. (4 litry vody, 1 litr octa, 55 cukerinů, 14 dkg soli a koření: nové, pepř celý, hořčičné semínko, bobkový list, pak kopr, cibule, mrkev, křen...). Sousedka je takto dělá dodnes, a taky si je nemohou vynachválit...

jd
hodnocení

1x

Je to jako se vsim, kdyz je nadbytek, cena klesa a naopak :)

Myslime nemyslime, nevime jake budou akce, to vedi cukrovary a retezce.

hodnocení

1x
A co teprve cukr třtinový? To už je panečku cena . Nedávno jsem viděl v krámu cca 400 g , za 75 Kč . :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]