Přátelé, neznáte někdo rozměry těsnění do kanystru na obrázku? Vzal bych to v nějaké speciálce na těsnění. Je to kanystr prodávaný pod mnoha značkami viz foto. Celé víčko za třetinu ceny kanystru mi připadá zbytečné přeplácet...
Mohu těsnění zítra změřit, mám v garáži koupené nové náhradní víčko...ale pokud máte staré víčko a "šupleru", bude to možná rychlejší...a je tu ještě jedna možnost barformen.cz/... doplněno 14.07.22 10:13: Sliby se maj plnit i o vánocích... takže vnitřní průměr těsnění 30mm, vnější 40mm a tloušťka 3mm (30x40x3). Na tloušťce až tak nezáleží...
Máme v rodině snad šest pětilitrových kanystrů od různých výrobců a různých provedení a barev, ale uzávěry jsou stejné... Vaše vlastní zkušenost, že každý kanystr, uzávěr je jiný?
V nouzi to může vystřihnout třeba z té pneumatiky. Pak se ale nemůže divit, že takové vystřižené těsnění působením benzínu nabobtná, zdeofrmuje se a při dalším dotažení zase nebude těsnit.
Mám přibližně podobný kanystr a těsnění jsem ve víčku od nového kanystru neměl. Když jsem víčko dotáhl málo, tak přes víčko bynzín tekl ven. Pak jsem jednou zkusil dotáhnout přes místo prvního odporu a po takovém dotažení už víčko kanystr utěsní i bez gumového těsnění.
T prodejnách průmyslových těsnění se dají koupit ploché těsnění vyseklé z pryže, která je odolná benzínu. Stejně tak by mohli sehnat "o-kroužek" čtvercového průřezu do změřeného prostoru. Poslední nouzovou možností je použití o-kroužku s kruhovým průřezem a pak zbroušení jedná stany na plocho. Když bude hrdlo dosedat na plochu, tak nebude mít takovou snahu o-kroužek vytlačit do boku.
jd
Nevim zda nabobtna od pouhych vyparu?
Jestli ano, tak at si to zmeri a zavola do Tesneni Nyvlt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.