Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antidepresiva vysazení

Od: moje odpovědí: 8 změna:
Dobrý den chci se zeptat zda po 3 týdnech užívání asentry 50 kdy beru celou dobu jenom půlku což je 25 mg kdybych chtěl vysadit a zvládnout úzkost pomocí psychoterapie zda by to byl problém byl jsem po několikáté u psychologa a bylo mně o hodně lépe do té doby než si vezmu asentru tak jestli mi třeba nesedí a není ji lepší vysadit doktorka má teď týden dovolenou tak nevím zda ji dal brát ale mám strach aby nebyl problém po 4 týdnů vysazovat a nebo ji přestat brát hned děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Sice 25 mg je mini dávka,já brala i 200 mg,ale bez konzultace s lékařem bych nevysazovala,může Vám to udělat pěknou paseku. Takže vyčkejte,až se vrátí lékař z dovolené a konzultujte s ním. Pokud na to spěcháte,Vas psychiatr ma jistě nějaký zástup,aspoň moje dr to tak má
jd

Jakou paseku prosímtě? Prostě vysadí a uvidí, tak snad má soudnist a když bude dělat paseku, tak si zase zobne, ne?

Snad neni nepříčetný bez zobu. I tací jsou a pak skončí v kazajce.

@jd

A ty máš nějakou zkušenost s užíváním antidepresiv? nebo třeba lékařské vzdělání? Že to hodnotíš tak jednoduše.

pro tazatelku:

Sama léky nevysazuj. Buď počkej na svoji lékařku nebo zajdi do ordinace a poraď se s zastupující lékařkou. Deprese nejsou jednoduché onemocnění a lékaři nepředepisují léky pro svoje potěšení.

Není legrace vysazovat antidepresiva nejsou to bonbóny a hrozí abstinenční syndrom z odnětí třeba i epilepticky záchvat.Jinak beru vícero druhu ad a sveraci kazajku jsem nikdy nepotřebovala
jd

Ano mám zkušenosti jeden známý když je přestal brát tak pak začal dělat brikule a vozila ho policie nakonec skončil v blázinci..

takže řeč není o vysazování ale o snížení dávky...

byvalapacientka
Ano rychle vysazení ad může vést k dramatickému zhoršení stavu a cestě do " blázince" jak to zde popisujete. Postupné vysazení s lékařem ne. Otázka se týkala vysazení ad,ne snižování dávky

hodnocení

1x

Nehrál bych si a bral co mám napsané a počkal na vyjádření ošetřujícího lékaře neboť u těchto léků je účinek znatelný až po třeba 2 týdnech to sémě změna dávky počkal bych na lékaře ať se vyjádří

hodnocení

0x

Čím déle budete brát, tím hůře se lék vysazuje.

Postupně snižujte dávku. Třeba obden.

Já osobně bych to vysadil ihned. Za 3 týdny teprve začíná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]