Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba kartou

Od: delina® odpovědí: 17 změna:

Když potřebuji zaplatit u pokladny průmyslové zboží v Hornbachu platební kartou, když cena převyšuje týdenní limit, dojde k blokaci platby nebo u nákupů není limit? Nebo jde rozdělit platbu tak, abych mohla zaplatit dvěma kartami, či doplatit hotovostí?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Dojde k odmítnutí platby, limit se na to samozřejmě vztahuje.
Nákup si musíte rozdělit sama na dva (či více), pak můžete zaplatit jeden kartou a druhý třeba hotově.
Pokud jde o nákup jednoho kusu zboží (těžko rozdělíte do dvou nákupů), poptal bych se napřed přímo na informacích, jestli lze nějak rozdělit.
Ale úplně nejjednodušší se mi jeví navýšit si v internetovém bankovnictví limity tak, jak potřebuju.

hodnocení

7x

Když vím, že cena zboží bude převyšovat limit, tak si limit, třeba i dočasně, změním.

hodnocení

1x

rozdělit platba jde, stejně jako dočasně třeba na půl hodiny navýšit limit v aplikaci v mobilu nebo na počítači v internetovém bankovnictví.

hodnocení

Platí limit platby i při převodu peněz z účtu na účet přes bankomat?

jd

@delina

A copak my víme, jakou máš kartu, a jakou máš banku? A číst umíš?

Platba kartou
jd

Dále lze na této kartě, možná jako jedné z mála, nastavit další speciality:

Platba kartou #2
hodnocení

Ani já nevím, o jaké ty mluvíš kartě. Mám ČS a chci převést přes bankomat na jiný účet určitou hotovost. A ptám se, zda i zde je nějaký limit?

jd

Protože limity máš přece jasně nadepsané! Musíš si číst aplikací a nebo smlouvy U svojí karty! U mé karty se limit vztahuje na to, co máš napsané na obrázkách, chápeš to? Platit převodem kartou tak to bohužel nemůžu sloužit takovou věc jsem nikdy nepoužíval. To udělám v aplikaci v mobilu za 3 vteřiny a nepotřebuju k tomu bankomat, ale můžeš mi vysvětlit, k čemu je to dobré?

Nerozumím, proč si nezaložíš novou otázku, když této otázce se řeší platby kartou, kde se ptáš na platbu v hornbachu.

K čemu je to dobré? No vždy si říkám, proč někdo u bankomatu zdržuje 10 minut. Už to vím :)

max2
Treba ta karta neni jeho, tak ty limity nezna. Hehe

jd
hodnocení

0x

Jeden nákup můžete zaplatit dvěma kartami (nejen kartou+hotovostí), jen to ne každá pokladní umí, tak si zavolejte VEDOUCÍ. Umí to každá pokladna i kdyby obsluha tvrdila opak :)

Ps: Já používám k placení mobilo/kreditku (proč platit svými penězi a proč se bránit bonusu banky), tak někdy jsem přes limit, dobít limit je otázka 8 sekund. Je to sice opruz, ale už to před placením nekontroluji, to by zabralo 5 sekund.

re4zon
1. Neumi to kazda pokladna. 2. I kdyz to umi, nemusi to byt povolene, coz ma dobry duvod.
jd

Zatím to každá poklad uměla, ale často až po při volání vedoucího a sdělení, že do bankomatu opravdu chodit nebudu. Jako používal jsem to zejména, když blázni V banky měli blázni V akce třeba zaplaťte desetkrát a dostanete pětistovku :)

A teď prosím ten dobrý důvod.

re4zon
Jinymi slovy znam to jen z pozice zakaznika, cili o tom vim pendrek. Zkus se zamyslet, co se stane, kdyz projde jedna platba a prestane fungovat platebni terminal..
jd

Proč by měl přestat fungovat platební terminál? Šmankote tohle jsou kriticky systémy banky mají dvě linky, to měli už v minulým století

re4zon
Hm, tak nekomu, kdo je schopen vyplodit takovou blbost asi nema cenu nic vysvetlovat. Uz aby skoncily prazdniny.
jd

Nevím, co to tu konstruuješ za nesmysly. pokud si insider, tak napiš jaký řetězcích to funguje a v jakých řetězcích to nefunguje, anebo mlč. Já mluvím z praxe.

kvůli tomu, že potenciálně vypadne terminál, což se v dnešní době stává velice zřídka, tak to přece nikdo nebude zakazovat :)) Qui bono?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]