Vyplatí se teď termínovaný vklad na 5%p.a.(na 6měsíců) dnes? Neporostou sazby a jak se bude vyvijet inflace? Jde o nevyužité €€€$$$ na spořícím účtu s úrokem 3% , o .. A taky mi je divné že pro 3 měsíce nabízí 4% a pro 12měs taky 4%... Na 6m:5%.Jakou to dává bankéřskou logiku? Jo a jaká je teď sktuální meziměsíční iinflace? Meziroční inflace se mi zdá že schovává některé údaje... Jako že když nastane skok zdražení, tak ještě bude strašit 11měsíců(zjednidušeně)
Tak prý inflace je 17% s vyhlídkami až na 20% . Vyplatí se počkat na zvednutí sazeb? I kdzž to taky má třeba měsíc zpožení
jd
Já si životní rezervu pro běžnou potřebuju udržuju pohromadě naČekat na zvednutí sazeb? Já si něco nechápu, a co chceš v době čekání jakože podnikat? Peníze můžeš buď utratit, investovat, anebo se je snažit udržet pohromadě. Já si životní rezervu pro běžnou potřebuju udržuju pohromadě za 5% v mB dávat to na Termínovaný vklad O 1,5% více hrubého nevidím žádný smysl. A peníze které nepotřebují no tak ti patří do investice a ne kumulovat na hromadě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.