Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem po škole a brzy půjdu do zaměstnání na HPP a hledám banku (pro bankovní účet na výplatu), ke které se "vyplatí" jít...
Přemýšlel jsem nad Equa Bank, avšak ta je již pod Raiffeisenbank, tak nevím, jestli nejít přimo pod Raiffeisenbank, POPŘÍPADĚ JINOU BANKU..? Můžete mi když tak nějakou doporučit? Bank je mnoho, tak nevím, kterou vybrat a které se vyvarovat... Je jedno, jestli bude malý měsíční poplatek za vedení účtu.
Moje podmínka:
- pobočka v Liberci
DĚKUJI!
Všichni tu doporučují Českou spořitelnu, ale neví, jestli tazatelka Tommy bude chtít využívat pro přihlašování do internetového bankovnictví jejich slavný George klíč (aplikace, která už z principu aplikace není bezpečná) nebo klasické autorizační SMS kódy.
Pokud bude chtít používat k autorizacím kódy pomocí SMS, tak od 23.7. 2022 u České spořitelny zaslání každého takového kódu pomocí SMS 2,5 Kč. Takže přihlášení do IB - 2,5 Kč. Autorizace platby přes IB - 2,5 Kč. Změna limitu s autorizací - 2,5 Kč.
Česká spořitelna za mě ostřesné jednání. Chodit na pobočky je největší peklo. Nekompetentnost a snaha vydělat na klientech, co to jen jde.
Velká nevýhoda Spořky je, že aby člověk vybral zdarma z bankomatu peníze, musí hledat přitroublý bankomat ČS, jinak za výběr zaplatí V DNEŠNÍ DOBĚ 40 KČ! Taková banka Creditas (ale i jiné banky) má výběry ze všech bankomatů AUTOMATICKY zdarma.
Já mohu doporučit Českou spořitelnu. Mají dost poboček, širokou síť bankomatů a vkladomatů. Výpadky prakticky nemají, když už tak ohlášené. Aplikace George je přehledná a spolehlivá. Jedinou nevýhodu považuji v tom, že stále nemají výběry ze všech bankomatů zdarma. Jinak na běžné finanční operace super banka s klientskou podporou 24/7 na telefonu/chatu.
Komerčka měla často výpadky okamžitých plateb nebo IB. Zkoušel jsem i Creditas, který jsem si zřídil už před 2 lety kvůli spořáků a zřidil jsem si i běžný učet kvůli výběru ze všech bankomatů zdarma ale internetové bankovnictví není na takové úrovni jako spořka.
Vy bankovnictví asi hodně rozumíte co?
+ Přitom M banka má nejlepší úrok a nejlepší kreditku, a možná i debetku Svět s nízkými kurzy celoročně.
- Nemá pokladny a okamžitě že ta platba je za korunu
Equa už je dávno v majetku Raiffeisen bank
Tak se pochlub jaká má mBank nejlepší úrok. Možná s těmi nesmyslnými podmínkami, že si spořiš část útraty.
Taky jsem před hodně lety založil účet u mBank. Dokonce jsem dostal nějaký bonus. Už před mnoha lety jsem vše vybral. Zůstalo tam 3 Kč. Počkám jak mi je zhodnotěj.
A kreditku. Tak špatně na tom nejsem, abych potřeboval kreditku.
Má 5% do max. 800 tisíc. Ano, jednou měsíčně si tam převede 1,- z běžného účtu na spořák ... když si to umíš správně nastavit ... pořád lepší než UniCredit s 5,5%
ten ti snad dovolí zakázat DCC platby na kartě? Vypnout NFC bezkontaktní transakce, magnetický proužek aj. na kartě? Nastavit pohodlně limity? Dá ti 1% z útraty bezplatně vedené kreditky? Anebo ti ještě na účtuje autorizační SMS ky jak před 7 lety kdy jsem tam rušil účet?
Já si také nemohu naříkat na Spořku. Nikdo mne dosud nepřesvědčil, že jiná je výhodnější. Pokud spočítám služby které mi poskytuje tak to jinde bude podobné. Pokud vůbec. Akorát pro cestování ji mám doplněnou kartami EQUA a Revolut.
A můžeš mi prosím říci, kterou z těch velmi unikátních služeb pro velmi bohaté lidi u té spořitelny TY konkrétně využíváš? Děkuji ti.
mimochodem, Česká spořitelna zastupuje v portfoliu své zahraniční matky asi 40% zisků Tedy nejziskovější pobočka. Někde to musí nabrat, a myslím že je stále nejvýnosnější bankou v České republice. Takže kde odrbáva a ty svoje klienty?
ps: já rozhodně neříkám že je špatná, poslední dobou má také zavedenou bez poplatkové bankovnictví, a určitě umí unikátní služby pro velmi bohaté klienty, však se tě na to ptám, které z těchto unikátní služeb TY konkrétně dokážeš využít
Pro cestování mám debetky VISA i Mastercard, měl jsem i Maestro potřebné v některých zemích ale to zrušili. Kdykoliv možný kontokorent nebo peníze na klik. Cestovní pojištění přes Kooperativu je velmi slušné a pokud s ním něco potřebuji (potvrzení v angličtině a pod) tak je to v rámci minut a zdarma (jiné banky za 200 Kč eventuelně na mejlovou žádost). Bezproblémové dobíjení Revolut karty. Kdysi jsem měl úvěr, který mi jako klientovi schválili okamžitě bez problémů.
Jaky uver? Banky (vsechny) mi cpou same uvery, naposledy moneta uver za 5,5%... na klik...
Jinak ty rikas, ze sporka nabizi cestovni pojisteni ke karte a ZDARMA? Tak to se mi nezda... Proc by to delali? Mozna ke zlate karte za $£¥...?.? Tady vidim za den od 34,- a to moc levny neni csas.cz/...
ps: cestovni pojisteni ke karte nabizi kdejaka (mozna kazda) banka! Casto lze to pojisteni do 14 dnu (po navratu z dovolene ) odstoupit a pak vyjde zdarma ale je to ojeb...
pps: vyhodnost giga bank (csas, csob, kb...) jsem myslel pro investory majici desitky milionu aktiv... pripadne na hypo, pro drobneho zamestnance tam zadne vyhody NEVIDIM, spise setrvacnost a pasticky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.