Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klíště vytažené prsty

Od: astonmark odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,prosím o radu včera jsem psovi vytáhl prsty jen málo zakouslé

klíště a zapoměl jsem si umýt ruce je to velký problém?

Mám zajít k lékaři nebo tak něco?Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Ne. K lékaři opravdu nemusíte :). Je minimální pravděpodobnost, že byste se nakazil.

lidus*
hodnocení

0x

Chlap co? No to můj muž by také jistě běžel k lékaři, ženská by o tom patrně nepřemýšlela. Klíšťata jsou sice potvůrky ale k lékaři určitě nemusíte, kdyby se vám nezdál pejsek tak s ním k veterináři.

Muzu napsat zenska co...znam pripad kdy statecny chlap umrel, na reci zenskych ze ta cervena opuchlinka stejne zmizi at neni cita...od te doby jsem i ja nazyvan citou...radeji cita mez byt statecna mrtvola...ono to chce treba poznat.pak se jinak mluvi uvazuje..

Ale je pravda ze od neumytejch rukou toho zas tak moc nebude...

malvinka*

*haha*Nejnovější hitem je nyní posílat klíště na rozbor. Tak jestli jej máte v krabiččce a zbytečné 2. 000Kč můžete zkusit rozbor.

Nevím k čemu by to komu bylo. Pokud by bylo infikováno,tak se s ním stejně nedá nic dělat.

zelvicka
hodnocení

0x

Nakazit se můžete v případě,že klíště bylo infikované,v prstech vám prasklo a na ruce máte oděrky.Pokud půjdete k lékaři,jedinou možnost,kterou vám nabídne bude již zmíněný rozbor za zhruba 2000Kč,takže zvažte riziko a užívejte léta;)

anitram*
hodnocení

0x

Fuj hanba klíště holou rukou.

Když jdu se psem z lesa a vidím po něm lézt klíště nebo na něm zahlédnu čerstvě zapité, taky ho odstraním rukou, nečekám až domů... nikdy jsem o tom nepřemýšlela jako o problému.

zelvicka

Lidi neblázněte,počet nakažených klíštat rok co rok stoupá a příznaky boreliozy nejsou téměř žádné,to že vás bolí klouby přijde kde komu taky normální a věřte mi že ty patálie co vás pak čekají za to fakt nestojí,kupte si za třicet korun kvalitní pinzetu na klíštata,má jí každý veterinář i lekárna a máte téměř 100%šanci že klíště jak pro sebe,tak pro svého mazlíčka bezpečně odstraníte.Pokud ho přetrhnete nebo rozmáznete mezi prsty je na průser zaděláno.Lidská blbost fakt nezná mezí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]