Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přídavky na dítě

Od: jkj odpovědí: 12 změna:

Hezký den. Prosím, může o přídavky o dítě požádat i ten rodič, který s ním nežije ve společné domácnosti? Prostě o děti se stará babička, ta s dětmi žije, matka bydlí jinde. Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

6x

Proboha lidi, jdete na ten úřad, Vyzkoušejte si to, věnujte trochu duševního sádla vyřešení vaší otázky a zaměstnejte úředníky, a tady řešte až případné problémy... chápejte, že poradci většinou nejsou příjemci dávek a s těmito kličkami budou mít pramalé zkušenosti... nebo se pletu?

Osobně sice nechápu důvod, proč by měl někdo, kdo se o dítě nestará, žádat o přídavky!? Ale budiž, to je jen můj problém, dnes jsou i horší zvrácenosti A i kdybych znal postup, jak vydyndat peníze od státu, asi ho nebudu psát veřejně na internet, protože to zneužije ještě víc lidí...

...anebo se pletu, a jsem moc přísný na dnešní rodiče? Možná jsem jen naštvaný proto, že nemůžu sehnat lidi co by chtěli vůbec pracovat ( Protože se jim prostě pracovat nevyplatí, mají nízkou kvalifikaci, a na dávkách dostanou skoro dost),

Matka by se měla v první řadě starat o své děti, když už si je pořídila. Od toho je máma. A ne si je nadělat, pak je strčit k babičce, která si své už oddělala - a ádié. Jaga.

Asi platíte málo.

babojago - to je myšleno úúúúúplně jinak - děti k babičce a ona dostávat přídavky

jd

@pavlos jo to bude ono, už nestačím konkurovat těm všelijakým příspěvkům, přídavků, doplatkům, a jiným dávkám a to se snažím :)!

Oni tihle netáhla, o kterých víte že makají načerno aby brali dávky, tak už ve 20 letech se pokoušejí uhrát invalidní důchod :) Je to mor a podobný post mě vždy rozveselí...

hodnocení

3x

Z. č. 117/1995 Sb. o státní sociální podpoře

§ 19 Výplata přídavku na dítě(t

2) Přídavek na dítě náležející nezletilému nezaopatřenému dítěti se vyplácí osobě, která má dítě v přímém zaopatření, a to do konce kalendářního měsíce, v němž nezaopatřené dítě dovršilo zletilosti. Přídavek na dítě se zletilému nezaopatřenému dítěti vyplácí od splátky přídavku na dítě náležející za kalendářní měsíc následující po měsíci, v němž dovršilo zletilosti. Má-li nezletilé nezaopatřené dítě v přímém zaopatření více osob, vyplácí se přídavek na dítě osobě určené na základě dohody těchto osob. Nedohodnou-li se tyto osoby, určí krajská pobočka Úřadu práce, která o přídavku na dítě rozhoduje, které z těchto osob se bude přídavek na dítě vyplácet.

Viz vzor formuláře, strana 2, bod E Žádost o přídavek/...

jkj
hodnocení

Jedubabičko, děkuji. Jediná, co o tom něco ví.

jkjk
hodnocení

Domnívala jsem se, že toto je poradna, nikoliv banda moralistů, co sice odpověď neznají, ale mají tendenci do všeho kafrat.

Vše se dá dohledat někde jinde, někam si zajít a optat se... Tak k čemu vlastně tahle poradna je, že jo? To se může rovnout zrušit.

Fakt by bylo na čase, abych když něco nevím, tak neměl to potřebu to dávat veřejně najevo !

jd

Vaše otázka se dá vyřídit zdarma na úřadě za 2 min. v pracovní době TEĎ HNED a zkušenost s očuráváním systému tady jak vidíte nikdo nemá a i kdyby měl, tak ...

Napíšu to ještě jednodušeji: když kradu, tak u toho nemlaskám a nechlubím se stím všude po okolí.. vždyť vy se ptáte na to, jak vykrást sousedovi stodolu, protože on není doma (protože pracuje), má víc než potřebuje... jak sama vidíte, nikdo vám víc jiného neporadil, a vy kdybyste si zavolala na ten úřad, tak už to dávno víte, tak proč neaplikujete mou dobře míněnou radu? Anebo si vážně myslíte, že vám tady někdo napíše, jak okrádat systém?

jkjk
hodnocení

aneb "Podle sebe soudím Tebe". Přídavky jsou peníze dítěte a je snad jedno, jestli by je dostala matka a ta je dala babičce. Vy v tom vidíte nějaký podvod? Jaký, prosím Vás?

jd

Třeba takový, že babička ty peníze nepotřebuje? Jinak by si to pořešila sama :) mě to tedy přijde velmi zvláštní, aby peníze inkasoval někdo, kdo dítě nevychovává. Prosímvás, proč už neznáte odpověď od úřadu!?

jkj
hodnocení

jd. Proč jste v této poradně? Kvůli rytí? To běžte na zahradu, tady to je k ničemu. Nebo máte prostě tu vlastnost, že do všeho musíte remcat, ale neporadit? Chudáci ti kolem Vás. To musí být očistec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]