Nejste přihlášen/a.
Lidi, vy pošlete tuhle civilizaci do kopru! Přijde vám normální neustále špekulovat a nárokovat?! Mně už se otvírá kudla v kapse, když slyším, že má někdo nárok!
pokud máte málo, tak jděte zametat a pár tisíc si přivydělat?! Já bych lidi kopal do pr... dal jsem na úřad práce vývěsku, až 3 tisíce za den za pár hodin (cca 2-3), ozvala se za měsíc jediná, studentka po matuře, naštěstí perfektní...
Ale asi to něco svědčí o tom, kolik lidí chodí na úřad práce pro dávky a sociální doplatky a hmotnou nouzi, a kolik lidí chce skutečně pracovat! když budete pracovat, nebudete mít roupy vymejšlet nesmysly, a vytvoříte i nějaké hodnoty... já tak občas přemýšlím nad tím, jaké hodnoty tvoří stále se zvětšující skupina určitých lidí, protože to jsou povětšinou negativní hodnoty, nálady, a myšlenky... nejsem bůhví jaký filozof, ale hodnoty poměřují od toho, nakolik je moje činnost a existence prospěšná ostatním lidem... A teď nemyslím to, že chodím a konzumuju a utrácím svoje dávky a důchod, prostě si představím, kdyby ze dne na den před vypnuli všechny dotace, jestli bych přežil a jestli by někdo byl ochoten platit za to, co já pro něj udělám... jakmile bych si odpověděl negativně, tak se mi rozsvítí Red Flag.
A teď k věci: Samozřejmě že se i vedlejší příjem počítá do vašeho příjmu, proboha, jak můžete mi takové otázky? ...anebo se pletu, a tyhle vrtulníkové peníze mají snad nějaká jiná pravidla?
A když už jste takový, tak si to vyhledejte anonymně na netu, Hamba by mě fackovala veřejně se hlásit k tomu, že chci sosat ze systému - uvědomte si, že tím nezkutečně nasere the lidi, kteří vás živí, kteří jsou činorodí, podnikavý, snaží se, a vy se snažíte jen nárokovat (řeknu to na plnou hubu: trubec a parazit - bohužel, za to může systém, jak za poslední desítky let vychoval tyto nečinorodé a méně schopné lidi):
kalkulačka od 7/2022 : penize.cz/...
Také mi to připadá zcela neuvěřitelné...
Najít si více práce, jít do práce o víkendu, to ne..
Ale žádat o dávky...to ano.
Fakt? Vy hledáte někoho na 2 až 3 hodiny práce za 3 tisíce na den, teda tisícovku za hodinu úklidu a nikoho jste nenašel? Nespletel jste se trochu v tom rozčilení? A jestli ne, tak můžete upřesnit kde to je, protože i když nouzí zrovna netrpím, tak tohle bych teda vzala ihned,
protože to bych si za měsíc u Vás vydělala skoro 60 tisíc, za pouhé 3 hodiny práce za den.
Odkaz na vysvětlení jsem dával v doplnění v prvním příspěvku, sám tomu moc nerozumím, ale tak ještě jednou pro vás:
já tazatelovu otázku četl jak se zbavit přivýdělku (brigády) 5000,- pointa je v tom zatajit část příjmu a podojit stát. Bohužel to vidím denně a naprosto všude u spodní části populace
Já dám příklad z druhé strany, jsem zaměstnanec, nově na HPP, pár let na brigádách, nedařilo se mi najít něco na HPP. Dodám, že jsem vzorný zaměstnanec, bez nemocenských, dovolených. A přesto jeden zaměstnavatel má nároky až donebe- potřebuje vědět směny HPP velmi dlouho dopředu, aby mi vůbec nějaké směny dal, jsem brzděna právě tím HPP, vedoucí mi řekla, že není schopna dodat rozpis směn víc dopředu než 26 v měsíci na budoucí měsíc a tím jsem v pasti - protože v brigádě jedna jsou již směny rozdány, nejsou ochotni čekat do 26 v měsíci a o brigádu je zájem, takže jsem ostrouhala, bohužel v brigádě č. 2, prý budou větší ksefty až ke konci srpna, teď mne nepotřebují, v brigádě č 3, jsou schopni mi říci směny vždy v pátek na další týden, a pracuji tam max jednou týdně, protože mají přednost HPP, samozřejmě. A další brigáda je bude opět v září teď mají prázdniny. Takže mám HPP, doposud byly jen brigády, výdělky jsem měla malé, takže jdu žádat o příspěvek na dítě a vůbec se nestydím. Jak vidíte ,není to vůbec jednoduché skloubit několik zaměstnání dohromady, každý si totiž myslí, že právě ta jeho práce potřebuje prioritu.
Tak to uz je na vas, zda si zvysite kvalifikaci a pujdete delat jeden job poradne anebo to budete latat brigadama a snazit se skloubit podle potreb svych chlebodarcu v zavisle cinnosti, jen proto, ze chcete mit bezstarostne jistoty. Take muzete podnikat a byt samozamestnanec. Nebo se pletu?
Pane "Jd"
Ač práci mám finační nouzí netrpím.Vaše nabídka až 3 tisíce korun denně ! za 2-3 hodiny práce je grandiozní ! Rád si pujdu něco vydělat.Beru okamžitě ! Děkuji za kontakt...Nastoupím hned
Vy nečtete co jsme psal? Práci mám a finační nouzí netrpím.Přesto Vaše nabídka je super ! ...
Nevím kde podnikáte ale divím se že za 3 tisíce korun denně za 2-3 hodiny práce se Vám ozval za měsíc pouze 1 ! brigádník.Všude jinde by Vám utrhali ruce a nestačíte odpovídat na inzeráty..
Pokud ale podnikáte např. v Monte Carlu tak je to asi fakt málo..Přeju at se daří a hodně štěstí při hledání pracovníku za takové peníze
, jedná se o job 1x týdně v soboty. Částka sedí ale je to až, ne ultimátně. Takže to bylo 1500 až 3 podle rozsahu. O to víc aktivních lidí se mohlo z ÚP ohlásit, protože v sobotu většina lidí i chodících do práce má přece volno! Já to tu nenabízím, jen ukazují na reálném příkladu, jak většina lidí udělá cokoliv, aby nemuselo makat! Chápete? Já nechápu, že se mi neohlásilo víc lidí!
Mimochodem, připomínám kauzu pana guvernéra Michla a jeho oty negramoty, když si dělali srandu z popelářů, přitom nástupní plat popeláře byl snad 55 000 Kč, jak mu hned vmetla bobošíková. Speciálně pro vás uvádím, že tím argumentuji k lenosti lidí, převzdělaných líných blbů politoligie a kulturních antropologů s oběma levýma rukama je všude plno! Každý chce zaměstnání a nikdo pracovat. A pokud chce pracovat, tak leda na sobě, a udělat si v (státním) zaměstnání tituly?
pokud něco umíte, jděte a zaměstnávejte lidi, to je ten nejvyšší level přínosu pro společnost... a uvidíme, jak budete mluvit, zda jako já anebo chválit )
Aha tak už to začíná být pomalu jasný...Nejříve práce za 3000,- Ted už je to jen na sobotu,peníze podle rozsahu od 1500,-.Nakonec si na odvedené práci najdete "milion" chyb a vyplatíte ušmudlaný "4 kila"...Plus ta Vaše nervozita a stále nadávání(i tady na poradně) na přídavky a dávky a je to jasný...že nemůžete nikoho sehnat
@kuratko - Počítá se do té částky i vedlejší příjem?
Samozřejmě:
z. č. 117/1995 Sb. o státní sociální podpoře
§ 5
(1) Za příjem se pro účely stanovení rozhodného příjmu považují
a) z příjmů, které jsou předmětem daně z příjmů fyzických osob podle zákona o daních z příjmů a nejsou od této daně osvobozeny, tyto příjmy:
2. příjmy ze samostatné činnosti podle zákona o daních z příjmů; pokud podnikání nebo jinou výdělečnou činnost vykonávalo nezaopatřené dítě v měsících červenci a srpnu, nepovažuje se za příjem částka ve výši a za podmínek stanovených v odstavci 8,
(a mnohé další - viz tento zákon).
A dobrá rada navrch ohledně "firmy co pracuje na zivnostak" - pozor na švarcsystém.
Já jsem se dozvěděl, nevím co je na tom pravdy, že se počítá do příjmu i půjčka, pro účely zřejmě hmot ky nebo čeho
@jd - Když si ten výše uvedený § 5 přečtete celý, dozvíte se, co vše do rozhodného příjmu spadá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.