Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoké Tatry

Od: kolemjdouci odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, rád bych začátkem srpna vyrazil do Vysokých Tater. Jezdíval jsem tam před 20ti lety tak mě to tam láká zavzpomínat. Nevím ale, jak je to tam nyní v době prázdnin s množstvím lidí. Nemáte někdo čerstvou zkušenost?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

V sezoně vždycky hodně lidí! Záleží kam budete chtít chodit. Všechna místa jsou stejně pěkná jako ta, kde to vypadá jako na náměstí. Prostě, hory jsou krásné!

pkj
hodnocení

4x
Dobrý večer.
Slováci z tater udělaly hrozné lunaparky..
Zažité mám N.tatry.Liptov.Jasná.před cca 17.lety ÚŽASNÉ.jezdily jsme co ob rok.Ted lidí jak sra..č.k.
Draho jak v chorvatsku..

S velkým úspěchem se dělají na českých horách podobné lunaparky. Pravda, často pod slovenským vedením.

Ako Slovak sa hanbim, tie lunaparky ale spravili firmy, ktorym to stat umoznil. Milovnikov hor to rozculuje.

jd

Myslíte slupinu J&T co vlastní ty hotely tam? :)

ss
11.07.22 21:48
hodnocení

4x
Mrda lidí

Lépe bych to neřekla :-D Vysoké Tatry jsme milovali, jezdili jsme tak tak jednou za tři roky, ale naposledy už to nebylo ono a pak začala doba covidová, rozmnožili se medvědi a tak vůbec, asi už tam nepojedem. Mrzí mě to.

hodnocení

4x
Lidí hodně a draho jak Saúdské Arábii.
A ochrana přírody tam dostává čím dál víc na "pr... zadek".

hodnocení

4x

Mam hory rad, do Tatier to je pre mna 70 minut po dialnici, ale v sezone ani keby mi platili.

Nevyhody : plno ludi, ak teda pojdete na zname miesta ako Hrebienok, Strbske a Skalnate pleso, Porpadske pleso. Drahe lanovky a ubytovanie. O nieco menej, ale stale vela ludi na Zbojnickej chate, Teryho chate, Rysoch ...

Nestabilne letne burkove pocasie, ked vas to chyti na hrebeni, ide o zivot.

Malo ludi je len na dlhych a narocnych turach alebo miestach, kam sa chodi kombinovane bicykel + pesi (Temnosmrecinske plesa, sedlo Zavrat, Sedielko ...).

Ked Tatry, tak po prazdninach, uplne komorne to je cez pracovne dni oktobra napriklad.

kolemjdouci
Děkuji za odpovědi, Vám všem. Potvrzují, co jsem si nějak myslel a návštěvu odložím na září. Jezdíval jsem tam pravidelně před 20-30ti lety, tehdy mi to přišlo v pohodě. Možná to bylo i tím, že byl člověk mladší. Nedávno jsem viděl video z výstupu na Rysy, kde se utvořila nekonečná fronta čekajících turistů, to jsem tam nikdy v minulosti i v sezóně nezažil. Děkuji všem.

Pozor ale na nase statne sviatky, 1.9 a 15.9, to su oba stvrtky, ludia si poberu na piatky volno a spravia si predlzene 4 dnove vikendy a zase bude narvane.

hodnocení

2x

Když Tatry v srpnu, tak raději Nízké nebo Roháče.

hodnocení

0x

Dnes jsem si na netu přečetla, že návštěvníci Vysokých Tater budou při vstupu do TANAPu platit vstupné. Prý na údržbu cest apod. Zatím se jedná o vstupné dobrovolné, ale on už se někdo brzy postará, aby se to změnilo na vstupné povinné. Jaga.

V Polsku vas skasiruju uz min 20 rokov. Slovensky raj tiez, vyberaju 1.50 za den

To ano...

Ale ve Vysokých Tatrách vás oberou docela slušně už jen v okamžiku, kdy zaparkujete auto.

Nicméně vím o tom, že to je spíše záležitost nikovliv místních, ale skupin "podnikatelů" z hlavního města. Takový zlatý parkovací důl...

jd
hodnocení

0x

Tak to nejsi sam a s davovym chovanim inu, i ovce zijou proto, aby se strihaly :))

Ja jedine mimo sezonu, vsude. Vetsi klid a levnejsi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]