Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ivestování s ZFP World Index

Od: jareek odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zvažuji investovat část svých naspořených financí se společností ZFP World Index zfpa.cz/...

Prosím je to dobrý nápad a nemohu o finance přijít? Chtěl bych něco na delší dobu.

Děkuji vám za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Základní pravidlo je, než do něčeho investujete, tak si vše o tom nastudujte a ověřte si vaše práva a poplatky brokera atp. A otázka "nemohu o finance přijít?" - u každého investování můžete o peníze přijít. Investice by se dala definovat jako dlouhodobé zvyšování produkce statků, míru rizika si musíte určit sám díky historii (hlavně né díky investičním rádcům z bank, ale klidně je vyslechněte), ale do budoucnosti nevidíte a míra rizika se může přehoupnout časem jinam, takže proto "INVESTICE".

Já osobně jsem prodal všechno (kromě indexu sp500) a veškerý kapitál nalil do bitcoinu, protože můj risk management mi říká, že jediný přežije rizika a krize v mém životě (přišel jsem na to díky minimálně 4 letému studiu tohoto výtvoru). Je to MŮJ ÚSUDEK, proto říkám, ať si nastudujete, co vás zaujme a udělal si vlastní úsudek. Nedejte na ostatní a věnujte tomu čas.

jareek
Dobrý den,
děkuji za všechny názory. Je potřeba studovat a dát tomu čas, to souhlasím.
Každý má na to sice jiný názor, jeden věří akciím, jiný bitcoinu, zlatu, nemovitostem, ETF atd.
Dle mého názoru je dobré investice rozházet do více aktiv.
Ale jak píšete, každý si musí najít svou cestu.
Děkuji

Diverzifikace je samozřejmě na místě, protože nejste věštec. Ale já dospěl do stádia, kdy mám jen jednu víru a v ostatní jsem ztratil důvěru a respekt, i když zisky si samozřejmě s rodinou užíváme. Když si člověk uvědomí, že bubliny okrádají většinu lidí na světě.

hodnocení

1x
2% p.a. poplatek je moc. Indigo si bere jedno procento a i to je hodně a pokud si koupíte ETF přes brokera sám, žádný poplatek tam není, jen nepřímý poplatek fondu od 0.07%.

hodnocení

0x

To su len firmy, ktore parazituju na burze a zeru poplatky od 1 do 5% rocne za nic.

Zriadte si konto u Interactive Brokers a jedine, co zaplatite, budu nakupne poplatky vo vyske 0.1% a podobne. Pokial nebudete robit kazdy den aktivne obchody, co bez skusenosti neradim, tak to zvladnete podla navodu z YT za par dni.

lepak111
hodnocení

0x
Poplatek 2%a z toho 1.5 zprostredkovateli...

mate59
hodnocení

0x

Držím se jednoho.Jestli nečemu nerozumím,tak do toho své našetřené peníze nedávám.Vím, že je inflace požírá,ale aspoň na spořícím účtu s 5,5% se to zmírní.Investování je ruleta.Když investujete naráz do fondů,akcií,již na druhý den může být nepříjemný poklesfinancí.Neustále budete ve střehu jak to kolíše a to jsou zbytečné nervy.Likvidita není taky okamžitá.Jestli investovat, tak po velice dlouhou dobu po menších částkách a pravidelně.A ty jejich poplatky je děs.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]