Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zvažuji investovat část svých naspořených financí se společností ZFP World Index zfpa.cz/...
Prosím je to dobrý nápad a nemohu o finance přijít? Chtěl bych něco na delší dobu.
Děkuji vám za rady
Základní pravidlo je, než do něčeho investujete, tak si vše o tom nastudujte a ověřte si vaše práva a poplatky brokera atp. A otázka "nemohu o finance přijít?" - u každého investování můžete o peníze přijít. Investice by se dala definovat jako dlouhodobé zvyšování produkce statků, míru rizika si musíte určit sám díky historii (hlavně né díky investičním rádcům z bank, ale klidně je vyslechněte), ale do budoucnosti nevidíte a míra rizika se může přehoupnout časem jinam, takže proto "INVESTICE".
Já osobně jsem prodal všechno (kromě indexu sp500) a veškerý kapitál nalil do bitcoinu, protože můj risk management mi říká, že jediný přežije rizika a krize v mém životě (přišel jsem na to díky minimálně 4 letému studiu tohoto výtvoru). Je to MŮJ ÚSUDEK, proto říkám, ať si nastudujete, co vás zaujme a udělal si vlastní úsudek. Nedejte na ostatní a věnujte tomu čas.
To su len firmy, ktore parazituju na burze a zeru poplatky od 1 do 5% rocne za nic.
Zriadte si konto u Interactive Brokers a jedine, co zaplatite, budu nakupne poplatky vo vyske 0.1% a podobne. Pokial nebudete robit kazdy den aktivne obchody, co bez skusenosti neradim, tak to zvladnete podla navodu z YT za par dni.
Držím se jednoho.Jestli nečemu nerozumím,tak do toho své našetřené peníze nedávám.Vím, že je inflace požírá,ale aspoň na spořícím účtu s 5,5% se to zmírní.Investování je ruleta.Když investujete naráz do fondů,akcií,již na druhý den může být nepříjemný poklesfinancí.Neustále budete ve střehu jak to kolíše a to jsou zbytečné nervy.Likvidita není taky okamžitá.Jestli investovat, tak po velice dlouhou dobu po menších částkách a pravidelně.A ty jejich poplatky je děs.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.