Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úrokové sazby, kam vložit?

Od: sebastian odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

mám spořící účet od začátku kampaně u Trinity, dost jsem bojkotoval když zvyšovali úrokové sazby jen pro nové vklady a úspěšně, takže peníze tam mám do teď. Nicméně jsem byl zvyklý, že zvyšovali sazby mezi prvními a teď dělají mrtvé brouky. Hlavně ta komunikace je otřesná, když napíší svému bankéři, tak je buď nemocný nebo na dovolené a na infu taky neodpovídají. Takže to beru jako znamení převést peníze jinam.

Bohužel moc bank nenabízí spořící účet bez podmínek a hlavně bez pásmového úročení. Spořitelení družstva které nabízí pěkné vklady tak tuším chtějí stále vklad do družstevního podílu? Náhodou jsem natrefil na 6% TV od UniCredit, což není špatné, ale zase je otázka, jestli se vyplatí při tak vysoké inflaci peníze upisovat na 6 nebo 12 měsíců. Asi podle toho jaké budou urokové sazby začátkem příštího roku.

Máte tip na nějaký podobný produkt jak má Trinity - vysoký úrok, ideálně bez podmínek, bez pásmového úročení a bez nutnosti zakládat běžný účet k tomu.

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

1x

Expobank má Neo účet bez podmínek s úrokem 4,01% bez omezení výše vkladu.Trinity 4,08%.JT banka nabízí spořák s jednodenní výpovědí bez omezení s úrokem 4,25%,nutno vložit min. 1 milion korun.Jiné banky dávají i 4,5%,jsou tam podmínky plnění plateb kartou a omezení výše vkladu.Očekávám, že Trinity zvedne dohledně úrok na 4,58%.

radek43
hodnocení

0x

UniCredit je momentálně na tom s úrokama nejlíp. Má i měsíční TV za 5,8%, nebo spořící účet 5,5% při vkladu do 1 milionu. Podmínkou založení běžného účtu, který je zdarma.

hodnocení

0x
Třeba equa má 4% do 3mega, jen se nesmí nic vybrat. Je to takový měsíční termínovaný vklad. Nicméně řešit 4 nebo 6% při inflaci 20% je docela úsměvné, pořád vám peníze mizí do kanálu. Takže je třeba hledat jiný produkt.

jd
hodnocení

0x

MBanka 5,5% - spořák max. 800 tisíc na jedno rodný číslo ...

Repo tendry ČNB 7,5% - za to si ukládají Komerční banky v národní bance na 14 dnů v tomto případě

infantilni*
hodnocení

0x

6% že není špatné? Dneska? No, to je teda úvaha, nezaspal jste náhodou dobu? Hoďte to do bitcoinu na pár let.

jd
hodnocení

0x

Až teď jsem si přečetl celý dotaz. Nás pořád dejte pouze rezervu na 3 až 6 měsíců. Rozhodně tam neupisujte na 12 měsíců. Případně se nás pořád dává částka kterou chcete investovat, a čekáte na investici, pokud chcete časovat trh, ale to z typu Vašeho dotazu vám rozhodně nedoporučuji, protože tomu absolutně nerozumíte, takovým lidem se radí nečasovat.

Warren Buffett samozřejmě trh časuje, takže má velkou hotovost připravenou a čeká až se naskytne příležitost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]