Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Městská doprava po Praze, lístky

Od: koktejl odpovědí: 7 změna:

Existují běžně místa, kde na jednom místě koupit XX lístků na metro, tramvaj, autobus a Bůh ví, co vám tam v Praze ještě jezdí? Potřebuji si nakoupit na deset dnů lístky. Nechci prostě pořád hledat automaty na zastávkách nebo trafikách ale nakoupit si vše potřebné předem. A když lístek použiji, potom v prostředku narazím čas jízdy a hotovo. Mobil s internetem nemám a nechci na něj hlavně spoléhat, takže žádné aplikace nechci. Jedná se mně o centralizované místa pro nákup lístků. Případně o nákuo on-line a jejich vytištění. Poradíte?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Tak mě by přišlo jednodušší i levnější koupit třídenní lítačku a jezdit jak libo. A dá se koupit přes SMS, takže není problém to koupit.

dpp.cz/...

koktejl
hodnocení

Napíšu jim sms ( Pošlete SMS na číslo 902 06 s textem: DPT330.
Následně potvrďte odpovědí "Ano" ).

Nejdřív to znamená, že musím mít povoleny premium SMS. Když takovou SMS pošlu, dostanu lístek s kódem na mobil nebo jenom nějaké číslo? Pokud nemám chytrý telefon, tak jistě QR kód nenačtu.

Dostaneš zpět(přijde Ti) klasická SMS kde bude čas od kdy do kdy je Tvoje "jízdenka" platná.SMS nemaž jen jí ukážeš pří případné kontrole.Jenoduché.Kup bud 1 den nebo 3 a máš klid.To matlání z lístkama je proti tomuhle blbost

hodnocení

1x

Jedna jízdenka je na všechny dopravní prostředky. Kromě SMS se dají koupit také v automatech, trafikách nebo přímo v tramvaji. Automaty jsou na všech stanicích metra, na nádražích a na větších křižovatkách. Na příměstských linkách se prodávají u řidiče. Cena je podle času.
pid.cz/...

eded
hodnocení

0x

Mám pocit že jedna jízdenka je pro autobus/metro/tramvaj, jen si můžeš vybrat časový úsek po který jízdenka platí

koktejl
hodnocení

Hmm, tak to zní super.

hodnocení

0x

Především si ujasni jak moc budeš jezdit. Pokud to bude více jízd, tak jestli se vejdou do časových limitů jízdenek - koukni na pid.cz/... na jednu jízdenku můžeš jet vícekrát dokud nevyčerpáš její časovou platnost, označuje se pouze poprvé pro označení začátku platnosti.

Podle mne může být jednodušší koupit celodenní nebo třídenní - to si musíš rozhodnout sám. Každý prodejní automat umí prodat libovolný počet libovolných jízdenek, anebo je koupíš v každé trafice.

Pak je ještě otázka věku, pokud je ti více jak 60 nebo více jak 65 tak pro tebe platí nižší tarif (polovina nebo zdarma, na odkazovaném webu je o tom stránka)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]