Nejste přihlášen/a.
Existují běžně místa, kde na jednom místě koupit XX lístků na metro, tramvaj, autobus a Bůh ví, co vám tam v Praze ještě jezdí? Potřebuji si nakoupit na deset dnů lístky. Nechci prostě pořád hledat automaty na zastávkách nebo trafikách ale nakoupit si vše potřebné předem. A když lístek použiji, potom v prostředku narazím čas jízdy a hotovo. Mobil s internetem nemám a nechci na něj hlavně spoléhat, takže žádné aplikace nechci. Jedná se mně o centralizované místa pro nákup lístků. Případně o nákuo on-line a jejich vytištění. Poradíte?
Tak mě by přišlo jednodušší i levnější koupit třídenní lítačku a jezdit jak libo. A dá se koupit přes SMS, takže není problém to koupit.
Napíšu jim sms ( Pošlete SMS na číslo 902 06 s textem: DPT330.
Následně potvrďte odpovědí "Ano" ).
Nejdřív to znamená, že musím mít povoleny premium SMS. Když takovou SMS pošlu, dostanu lístek s kódem na mobil nebo jenom nějaké číslo? Pokud nemám chytrý telefon, tak jistě QR kód nenačtu.
Jedna jízdenka je na všechny dopravní prostředky. Kromě SMS se dají koupit také v automatech, trafikách nebo přímo v tramvaji. Automaty jsou na všech stanicích metra, na nádražích a na větších křižovatkách. Na příměstských linkách se prodávají u řidiče. Cena je podle času.
pid.cz/...
Především si ujasni jak moc budeš jezdit. Pokud to bude více jízd, tak jestli se vejdou do časových limitů jízdenek - koukni na pid.cz/... na jednu jízdenku můžeš jet vícekrát dokud nevyčerpáš její časovou platnost, označuje se pouze poprvé pro označení začátku platnosti.
Podle mne může být jednodušší koupit celodenní nebo třídenní - to si musíš rozhodnout sám. Každý prodejní automat umí prodat libovolný počet libovolných jízdenek, anebo je koupíš v každé trafice.
Pak je ještě otázka věku, pokud je ti více jak 60 nebo více jak 65 tak pro tebe platí nižší tarif (polovina nebo zdarma, na odkazovaném webu je o tom stránka)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.