Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vizum strpeni - cestne prohlaseni

Od: strela odpovědí: 9 změna:

Dobry den,

ma znama utekla pred valkou z Ukrajiny do Francie ve tam se ji bohuzel nedarilo tak se rozhodla prijed do ČR. Zde už nema narok na docasnou ochranu protoze tu dostala ve Francii takze nemuze ani cerpat davky ani zadnou pomoc od statu.

V tom problem neni je to samostatny clovek a ani o zadnou pomoc od systemu nestoji neni to ekonomicky uprchlik co si zde prijel pro socialni davky.

Jedine vizum ktere zde tedy muze dostat je vizum strpeni o ktere chce zazadat ale soucasti zadosti o vizum je i cestne prohlaseni.

Proto prosim o radu jak by melo takove cestne prohlaseni vypadat.

Predem diky za rady a odpovedi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jola*
hodnocení

1x

§ 34
Náležitosti žádosti o udělení víza k pobytu nad 90 dnů za účelem strpění pobytu na území

K žádosti o udělení víza k pobytu nad 90 dnů za účelem strpění pobytu na území je cizinec povinen předložit

a) cestovní doklad, je-li jeho držitelem a neuplynula-li doba platnosti cestovního dokladu,

b) ověřenou kopii dokladu potvrzujícího existenci důvodu podle § 33 odst. 1 písm/...; nemůže-li předložit takový doklad z důvodů na jeho vůli nezávislých, lze tento doklad nahradit čestným prohlášením,

c) fotografie,

d) doklad potvrzující existenci důvodu podle § 33 odst. 1 písm/...,

e) doklad o cestovním zdravotním pojištění, které odpovídá podmínkám uvedeným v § 180j a na požádání doklad o zaplacení pojistného, uvedeného na dokladu o cestovním zdravotním pojištění, jde-li o cizince podle § 33 odst. 1 písm/...; to neplatí, jde-li o případy uvedené v § 180j odst. 4,

f) doklad o podání žaloby a návrhu na přiznání odkladného účinku této žaloby, jde-li o cizince podle § 33 odst. 1 písm/....

zakony.judikaty.info/...

Alejak to čestné prohlášení má vypadat je třeba se asi poptat na cizinecké policii...

strela
hodnocení

Ano souhlasim to cestne prohlaseni by melo mit nejakou hlavu a patu. Nasel jsem hodne vzoru na internetu ale na tuto konkretni vec. Doufam ze mi treba zde nekdo poradi pokud ne tak diky za typ poptam se na cizinecke policii.

Asi teda bude nejlepší se poptat na té cizinecké policii, protože tady na poradně podle mne nenajdete žádného uprhlíka, který by měl stejné problémy a mohl by Vám dát uspokojující odpověď. Proto jsem si myslela, že s tímto by měl pomoci někdo, kdo se uprchlíky zaobírá. *co*

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, neuvadite, co má byt čestne prohlášeno. Obecně - nadpis Čestné prohlášení. Já (jméno, příjmení, datum narození, adresa, číslo pasu) tímto čestne prohlasuji, ze jsem udělala/neudělala něco, mám/nemám něco, chci/nechci něco apod. Vlastnoruční podpis, místo podpisu a datum. Zdravím!
doplněno 05.07.22 20:41: strela - myslím, ze tou obecně známou skutečnosti, která bráni vycestovani (návratu na Ukrajinu) je válka. To je dostatečně silný důvod.
strela
hodnocení

Neuvadi co ma byt cestne prohlaseno protoze tomu plne sam nerozumi zde je jedine co jsem k tomu nasel:

K žádosti je nutné: předložit doklad či doklady prokazující existenci překážky na vůli nezávislé, která vám brání vycestovat z území České republiky. Tento doklad lze nahradit vaším čestným prohlášením pouze v případě, že jde o skutečnosti obecně známé.

Je to pro me takova nejasna formulace.

Těžko říci, jestli na vízum strpění vznikne nárok, viz odkaz:

migrace.com/...

strela
hodnocení

Melo by na to byt narok zjistovalo se to jeste pred odjezdem z Francie. Myslim ze prave proto ze nic nenarokuje za socialni davky tak ma vyhodu ze ma opravdu zajem pracovat a zit plnohodnotny zivot ne jak jini si prijed k doktorum nechat se polecit a pro penize.

hodnocení

0x

Já si myslím, že na tohle té Vaší známé zcela určitě a rádi odpoví v nějakém centru, které se zabývá těmito uprchlíky. Když to sleduji v televizi, tak je u nás opravdu hodně lidí kteří se těmto lidem věnují a pomáhají jim. A nic neplatíte.

strela
hodnocení

Ona situace uz je dneska trochu jinde a tech lidi co se tomu venuji neni tolik takze i tu pomoc v techto otazkach neni tak jednoducha ziskat a znate ochotu nekterych uredniku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]