Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuje servírka potravinářský průkaz?

Od: evicka* odpovědí: 8 změna:
Krásný den všem, chtěla bych se zeptat, jestli je potřeba potravinářský průkaz při práci servírky. Když čtu nabídky tak to tam nemají v požadavcích. Předem děkuji, krásný den.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

100% potřeba je.

hodnocení

2x

Servírka nosí talíře s jídlem, má přístup do kuchyně, tedy je zdravotní průkaz pro pracovníky v potravinářství zcela jistě potřeba.

Když jsem poprvé jela před lety na tábor jako oddílová vedoucí, překvapilo mě, že provozovatel chtěl, aby vedoucí měli tyto průkazy. Pak jsem pochopila. Chodila jsem do kuchyně pro tácy s namazanými chleby, pro mísy s ovocem, dětem jsem to rozdělovala, občas chtěl někdo překrojit chleba /děti byly asi 10leté/, nalévala jsem do talířů z veliké mísy polévku, při snídani do hrnků kakao...Prostě jsem s těmi potravinami byla pořád ve styku, stejně jako servírka. Jen zástěrku jsem neměla. :)

Takže je to logické. Provozovatel to buď do požadavků zapoměl uvést, nebo si myslí, že při práci s potravinami je to samozřejmost, tak to ani neuvádí. Jaga.

hodnocení

1x
Je velký problém skočit k doktorovi a nechat si ho napsat?
evicka*
hodnocení

Nepíšu, že je to problém, jenom jsem se zeptala...

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, asi myslíte zdravotní průkaz dle zákona 258/2000 Sb. Ten zákon tu povinnost určuje dost přesně, i když slovo servírka jsem tam nenašel. Ovšem, textem to je dáno (jsou tam i povinnosti). Zdravím!
euro.cz/...

Před mnoha lety jsem nejakou dobu prodávala v potravinách a jednou za půl roku jsem musela na odběr krve právě kvůli tomu průkazu. Možná už je to v současnosti jinak, ale servírka zrovna tak přijde do styku s potravinami.

ben®
maky - servírka ten průkaz potřebuje, nebyla žádná změna.

mnd®
hodnocení

0x

Jednu dobu jsem pracoval v pivovaru v Brně na Hlinkách na sudech a i když jsem nepřišel s obsahem do styku,tak jsem musel vlastnit průkaz.Někde ho ještě mám,ale za celou dobu jsem potom na žádné kontrole už nebyl.Když jsem později rozvážel léky,tak ho chtěli taky a jen si udělali foto a nikoho nezajímala nějaká kontrola.Když servírka nosí jídlo a nápoje,tak se asi předpokládá že ten průkaz má.A jak sama píšete,tak není problém si ho udělat.Jen si ho asi budete muset zaplatit sama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma potravinářský průkaz

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]