Nejste přihlášen/a.
Servírka nosí talíře s jídlem, má přístup do kuchyně, tedy je zdravotní průkaz pro pracovníky v potravinářství zcela jistě potřeba.
Když jsem poprvé jela před lety na tábor jako oddílová vedoucí, překvapilo mě, že provozovatel chtěl, aby vedoucí měli tyto průkazy. Pak jsem pochopila. Chodila jsem do kuchyně pro tácy s namazanými chleby, pro mísy s ovocem, dětem jsem to rozdělovala, občas chtěl někdo překrojit chleba /děti byly asi 10leté/, nalévala jsem do talířů z veliké mísy polévku, při snídani do hrnků kakao...Prostě jsem s těmi potravinami byla pořád ve styku, stejně jako servírka. Jen zástěrku jsem neměla.
Takže je to logické. Provozovatel to buď do požadavků zapoměl uvést, nebo si myslí, že při práci s potravinami je to samozřejmost, tak to ani neuvádí. Jaga.
Před mnoha lety jsem nejakou dobu prodávala v potravinách a jednou za půl roku jsem musela na odběr krve právě kvůli tomu průkazu. Možná už je to v současnosti jinak, ale servírka zrovna tak přijde do styku s potravinami.
Jednu dobu jsem pracoval v pivovaru v Brně na Hlinkách na sudech a i když jsem nepřišel s obsahem do styku,tak jsem musel vlastnit průkaz.Někde ho ještě mám,ale za celou dobu jsem potom na žádné kontrole už nebyl.Když jsem později rozvážel léky,tak ho chtěli taky a jen si udělali foto a nikoho nezajímala nějaká kontrola.Když servírka nosí jídlo a nápoje,tak se asi předpokládá že ten průkaz má.A jak sama píšete,tak není problém si ho udělat.Jen si ho asi budete muset zaplatit sama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.