Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otok kolem oči

Od: kasper® odpovědí: 6 změna:

zdravím ,

mamka dnes probudila a má otok kolém oči co to může byt

Otok kolem oči
Otok kolem oči #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud by to bylo jen kvůli tomu vedru, tak ledovat. Já mám takové gelové brýle, ty se dají zmrznout do mrazáku a v případě nutnosti si je nasadím. Koupila jsem si je, když jsem byla na operaci víček. Nejsou drahé a jsou opravdu na takovéto příhody praktické. Teda já je kupovala na AliExpress, ale tady je mají také, akorát budou určitě dražší. No a jestli doma nic takového nemáte, tak zabalte třeba kostky ledu a položte je na to opuchlé místo. Ale to musí maminka asi ležet, aby tam ten led držel, s těmi brýlemi se může normálně chodit.

liska5
hodnocení

3x

Pytlíky pod očima signalizují zhoršenou kondici ledvin. Na ty bych se zaměřila.

Paní by měla omezit sůl- uzeniny, sýry, masové vývary, chipsy, ale i kávu, čokoládu, černý čaj, červ.řepu, špenát, rebarboru. Určitě více pít čistou vodu. S minerálkami opatrně, podle složení a střídat. I příliš masitá strava zatěžuje.

Prospějou jí okurky, meloun, cukety, petržel a cibule /vývary i v polévce/, urologické čaje, E vitamin nalačno a Mg... Jak je na tom s tlakem? Nebolí ji kolena? Možná bere léky, co ji zatěžují. To ať řeší s lékařerm.

liska5

I cukr, sladkosti a slazené nápoje ať omezí a zajde si na vyšetření krve.

I v tom bělmu je patrná půlící žilka svědčící o problému zhruba v polovině trupu.

nov
hodnocení

2x

Já to mívám v létě ze sluníčka a horka, nesnáším sluneční brýle.

hodnocení

a co s tím respektive co na to

hodnocení

1x

Asi píšu s křížkem po funuse, ale příště zkuste studené čajové sáčky. To pomáhá.

No a já mám trvale v lednici plátýnkový masky na oči. Je jich v kelímku sto, takže vydrží opravdu dlouho.

Otok kolem oči #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]