Nejste přihlášen/a.
zdravím ,
mamka dnes probudila a má otok kolém oči co to může byt
Pokud by to bylo jen kvůli tomu vedru, tak ledovat. Já mám takové gelové brýle, ty se dají zmrznout do mrazáku a v případě nutnosti si je nasadím. Koupila jsem si je, když jsem byla na operaci víček. Nejsou drahé a jsou opravdu na takovéto příhody praktické. Teda já je kupovala na AliExpress, ale tady je mají také, akorát budou určitě dražší. No a jestli doma nic takového nemáte, tak zabalte třeba kostky ledu a položte je na to opuchlé místo. Ale to musí maminka asi ležet, aby tam ten led držel, s těmi brýlemi se může normálně chodit.
Pytlíky pod očima signalizují zhoršenou kondici ledvin. Na ty bych se zaměřila.
Paní by měla omezit sůl- uzeniny, sýry, masové vývary, chipsy, ale i kávu, čokoládu, černý čaj, červ.řepu, špenát, rebarboru. Určitě více pít čistou vodu. S minerálkami opatrně, podle složení a střídat. I příliš masitá strava zatěžuje.
Prospějou jí okurky, meloun, cukety, petržel a cibule /vývary i v polévce/, urologické čaje, E vitamin nalačno a Mg... Jak je na tom s tlakem? Nebolí ji kolena? Možná bere léky, co ji zatěžují. To ať řeší s lékařerm.
Asi píšu s křížkem po funuse, ale příště zkuste studené čajové sáčky. To pomáhá.
No a já mám trvale v lednici plátýnkový masky na oči. Je jich v kelímku sto, takže vydrží opravdu dlouho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.