Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám dělat když eshop odmítá doručení zboží s platbou hotově při převzetí?

Od: wedfa odpovědí: 25 změna:

Dobrý den,

co mám dělat když eshop za odmítá doručení zboží s platbou hotově při převzetí? Všude totiž narážím na problém, že se nedá platit hotově při převzetí. Lze buď jen kartou online, převodem online a nebo při převzetí kartou. Jsem invalidní s pohybovou vadou a v posledních měsících se můj zdravotní stav podstatně zhoršil. Jelikož nemohu nakoupit přes platební kartu tak jsem odkázán na místní obchod a musím to nosit ručně jelikož nemám ani auto. Někteří obchodníci tu platbu v hotovsti při předání měli normálně v obchodních podmínkách, ale přesto odmítají, že bych si to mohl dát doručit a platit hotově převzetí. Lidi okolo nabízejí pomoc těm kteří ji odmítají nebo nepotřebují a mě ji nikdo nenabídne. Úřady/charita si zas vymýšlí nějaké nesmyslné podmínky. Proč nemůžu prostě někomu zavolat myslím jaqko ty pomocníky z charity, dát mu do ruky peníze a lístek aby to nakoupil a bylo by? Si pamatuji jak obecní úřady nabízely pomoc při korona krizi, ale asi to zůstalo jen u těch slibů protože se u nás nikdo nikdy nezastavil nebo nenechal ve schránce aspoň vzkaz. To samé když potřebuji nutně něco vyřídit ve vzdáleném městě, tak charita má kolem toho plno cukrbliků, že musím mít žádosti a posouzení a v závěru je na tom stejně s cenou jak taxi.

Tato bezmoc mě často frustruje. Kdybych měl auto bylo by to úplně něco jiného, jenže to by se muselo vyřešit mnoho dalších problémů. Mimo jiné např. přístup na vlastní pozemek který je v posledních pár letech blokován ze strany obce a parkovat s autem na silnici/ulici když máte vlastní pozemek je jaksi nelogické.

zámek
milancukrar uzavřel tuto otázku
Otázku můžete uzamknoutsdělil tazatel

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

5x
A to, ze "nemuzete" platit kartou ma jaky duvod? Jinak kdyz obchod nenabizi platbu dobirkou, staci nakoupit jinde. Obchodu, ktere tohle neumoznovaly jsem potkal za poslednich nekolik let videl doslova par, a to nenakupuju zrovna malo.
wedfa
hodnocení

Nemám účet. A psal jsem, že to je online shop zejména s potravinami. Já nevím, ale online nakupování v eshopech s potravinami moc není teda jako u nás v Česku.

liska5
hodnocení

3x

Tomu nerozumím. To ani nemáte k účtu platební kartu? Dopravce nechce vozit v autě velkou hotovost. Při předání Vám z karty odečte platbu, stejně jako v obchodě, a hotovo.

wedfa
hodnocení

Nemám ani účet, měl jsem a musel jsem ho před lety zrušit. Psal jsem, že to je online shop zejména s potravinami. Já nevím, ale online nakupování v eshopech s potravinami moc není teda jako u nás v Česku.

pb®
A kdopak vám nařídil ono zrušení účtu?

hodnocení

3x

V podstate ste takto trestany za vase pokusy obist veritelov a exekutora. Pomoct sa vam neda, sam ste si vyrobili dlhy a teraz nesiete nasledky. Dokonca sa drzo snazite tlacit okolie do toho, aby akceptovalo dany stav.

Normalne by bolo mat ucet a platobnu kartu, nie fungovat hotovostne ako pred 40 rokmi.

Peter, 1* a *palec*

a krásnou dovolenou.

wedfa
hodnocení

Omyl, nikoho jsem se nepokoušel obcházet. Když jsem ty peníze prostě neměl tak co jsem měl dělat? Invalidní byl v té době směšná částka kolem 3 tisíc Kč. Obcházet exekutora? A jak jako prosím vás? Nikdy jsem na nikoho nic nepřepisoval a bydlím stále na stejné adrese už několik desítek let.

hodnocení

2x

Tak objednejte zboží v jiném e-shopu. Já osobně platím nejraději kartou, je to pohodlnější a hlídám jen jednu kartu. Jinak vybírám e-shop podle doporučení kupujících a podle recenzí na internetu, potom zaplatím nejraději předem a zboží mám velmi brzo doručené. Sice to chce tomu věnovat čas, ale nemám s tím problémy. Teď jsem hledala ledničku s větším mrazákem, dost dlouho vybírala, v pátek večer ji objednala, zaplatila a už ji mám na místě ustavenou a jen přerovnávám potraviny. Taky jsem hledala e-shop, kde ji měli nejlevnější, dopravu zdarma a měli všude výborné hodnocení. Tak to mám skoro se vším,jen někdy zboží přijde třeba až 4 - 5 den, a to jim zavolám a je to bez problémů. A s tím vyřizováním , u vás není senior doprava? Vím, že tady si ji dost lidí objednává. Jinak se zeptejte v obchodě, jestli by vám zboží - myslím potraviny- nedoručili za nějaký obnos domů, pokud jsou solidní, neměl by to být problém. My jsme to dělali.

hodnocení

2x

Když píšete sem, tak zjevně máte přístup na internet. Pokud nemáte bankovní účet, tak si ho zřiďte, a můžete mít kartu, důchod vám může chodit na účet a většinu plateb může být kartou. Ve městech všude parkují auta na ulicích, lidé tam většinou nemají vlastní pozemky, ten asi mají jen majitelé rodinných domků. Kde bydlíte? Tak to uvažte.

wedfa
hodnocení

Nemohu mít bankovní účet aniž by na něm veškeré finanční prostředky nebyly blokovány. Nebo to nevíte co se stane lidem s bankovními účty, vkladními knížkami, s penzijním spořením když dostanou exekuci? Sice je teď možnost si zřídit chráněný účet, ale jen se svolením exekutora plus uvidí veškerý pohyb na účtě a nepotřebuji aby věděl kde si kupuju např. utěrpapír. Nelíbí se mi ty podmínky co si naše vláda vymyslela. To bych si asi musel jedině zřídit účet na "černo" třeba v Německu. Tak jasně, že vlastní pozemek mají většinou ti kteří bydlí ve vlastním, kdybych ho neměl tak to asi ani nepíšu.

Ale ale, to vláda vymyslela vaše dluhy?

wedfa
hodnocení

A to jsem jediný v republice s exekucemi? Jo? A co důchodci starobní? Nebo lidi jež spadli do dluhů cizí vinou jako třeba manželky podnikatelů, matky samoživitelky, atd? Tímto argumentem se neohánějte.

molly
Můžete mi říct, jak člověk dostane exekuci? Jako že máte smůlu a zatímco kolega dostal bonus vy jste DOSTAL exekuci? Ty brďo, tak to je mi vás fakt líto

hodnocení

0x

co mám dělat když eshop za odmítá doručení zboží s platbou hotově při převzetí
Pořídit si kartu, změnit eshop.

Nebo to bude jako s vyřazením auta?

wedfa
hodnocení

Jak jsem psal výše nemohu si pořídit kartu. Nemohu změnit eshop protože je jich málo. Ano jsou obchody které nabízejí některé potraviny a nabízejí i na dobírku leč nemají mnoho na výběr. Tak např. mléko, nenašel žádného jiného výrobce mléka který by měl eshop a umožňoval nákup a doručení na dobírku hotově, krom jediného kterým není nikdo jiný než Jihočeská MADETA. Avšak minimální objednávka je za 2 tisíce Kč. To jest musel bych objednat nejméně 6x12 kusů aby mi to mohli poslat. Nebo jiný prodejce ten třeba nabízí i limo, vody, ale zase asi jen pro podnikatele takže zase smůla. A nebo jiný a tam je zase drahá doprava jako skoro 700 Kč za balík o váze 30-50 Kg je hodně. Atd.

Stejně jako CIBA.

wedfa
hodnocení

Avšak jiný problém, tak nevím co řešite pane správce nebo pokročilý rádce? (v pravidlech není zakázáno používat různé nicky) když mě máte díky mailu či IP na zlatém podnosu. Auto aktuálně je v polořešení když to musíte tak nutně vědět, prostě zatím nemohu udělat žádné změny protože pořád asi ještě platím staré dluhy, dokud nebudu mít glejt, že mám zaplaceno tak nemohu pokračovat. Ale tím pádem pak už budu mít moci účet a nebudu se muset ponižovat a prosit o doručení na dobírku hotově(udělám přes PC klik klik a zaplaceno) a mělo by se vše ubírat k lepšímu. Když vám to tak vadí tak mi dejte banána(neboli BAN).

Mýlíte se, mne vůbec nevadíte, ale jak ignorujete ve většině otázek dobré rady poradců.. Ale je to vaše rozhodnutí...

hodnocení

0x
Nechapzpu, proc nemate ucet a tonnaklady ba bydleni zbytecne platite slozenkami, specielne jako invalidni byste ho mela mit.Jak dostáváte duchod?
wedfa
hodnocení

Důchod dostávám úplně stejně jako třeba sousedka/y, sousedi, to jest na adresu pěkně z ruky do ruky. Kdysi v prvopočátku jsem dostával důchod na účet který jsem právě kvůli exekutorovi musel zrušit když mi tam přišel důchod a on mi ho zablokoval. Naštestí tenkráte jsem se vešel do toho limitu s maximální možnou jednorázovou vyplacenou částkou(to je jediná legální očůrávka kterou jseme udělal abych dostal svoje peníze z banky všechny) a pak jsem následně účet zrušil a vyplácení důchodu si dal zase zasílat poštou na adresu. Protože k čemu by mi byl bloklý účet? A ještě za něj platit 100-200 Kč měsíčně. Náklady na bydlení se u nás platí akorát jen za elektřinu, plyn jsme tak před 20 lety zrušili a koukám vzhledem k dnešnímu vývoji na politické a zahraniční sféře je to jen dobře.

molly
hodnocení

0x
Chápejte ten obchod - s hotovostí je práce. Ten kdo ji převezme za ni zodpovídá. To lidi nechtějí. Můžou peníze špatně spočítat, převzít, vzít padělek... Můžou je ztratit, může je někdo přepadnout. Pak někde na centrále musí peníze s někým vyúčtovat, ten je musí uložit, trezor musíte pojistit a ještě ideálně nějak zabezpečit. Pak ty peníze musíte nějak dostat do banky - zase je někdo musí vést, kdy mu hrozí ztráta nebo přepadení nebo si zaplatíte svoz. K tomu nějaké účtování atp. A to všechno proč? Když můžete vybavit zaměstnance terminálem a platby brát přiložením karty s automatickým párováním v účetním systému?
Co vám brání nemít účet? Dnes si ho založíte na netu, nikam nemusíte
doplněno 04.07.22 20:51: A jo, další exekuovaný chudák. Jste měl napsat hned, nestálo by mi to za odpověď. Vážený pane. Za dluhy si může vždycky každý sám. Vždycky. I v těch vámi uvedených případech - nikdo vám nikdy asi pistoli u hlavy nedržel, aby vás donutil něco podepsat, někomu něco platit, pro někoho si půjčit atp. Exekuci samotné předchází poměrně dlouhé kolečko výzev k úhradě, snah o domluvu, nabídek splátkových kalendářů. Exekuce je většinou důsledek nekomunikace ze strany povinného
wedfa
hodnocení

Špatně jste mě pochopil/a , nestěžuji si na exekuce jako takové. Jinak kdyby mi někdo ty splátkové kalendáře nabídl tak by to do exekuce nikdy nedošlo, ale když by vám furt chodily dopisy na zaplacení celé částky nebo spíše celé dlužné částky za splátky v řádu několika tisíc když v té době jste měl/a sotva na pokrytí životních nákladů a kde dokonce při jednom telefonickém hovoru a pokusu o splátkování mi bylo doporučeno ať si vezmu půjčku abych zaplácl ten dluh tak nemáte prakticky se jak bránit. Skoro jsem to tenkrát udělal, naštěstí se mi nelíbily podmínky nabízené půjčky kdy se po prohledání netu ukázalo, že jsou to podvodníci a žádnou půjčku bych nedostal, ale za to bych byl o cca 5k Kč lehčí za nějaký poplatek.

Jinak dobře ano, už to chápu, měli by s tím potíže (ale jiní kurýři s tím evidentně potíže nemají např. TopTrans který přivezl pračku, ČP která přivezla ledničku, Zásilkovna která přivezla grafickou kartu atd.), takže ale neměli by to mít v podmínkách, že lze platit hotově či stravenkami a zbytečně tak klamat zákazníka který tomu dával naději. Ale jinak díkec, všeci jste tu odborníci na slovo vzatí. Otázku můžete uzamknout. Konečně jsem dostal zajímavou odpověď od toho či té @molly

Jak jsem předpokládal a jako v jiné diskuzi. Rady nechce jen si postěžovat.

hodnocení

0x

vidíte - a já měl problém při zaslání zboží přes DHL - neberou karty, jedině hotovost - a to těch 10-15tis jako běžně v kapse nemám... Takže v žěchto případech musím třeba extra jet 7 km k nejbližšímu bankomatu. Pokud tento má chybu-odstávku, musím jet dalších 7 km ...

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]