Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Marihuana zápach od souseda

Od: soused111 odpovědí: 21 změna:
Mam souseda který je narkoman (kokain, marihuana,alkohol).Již jednou jsem na něj zavolal policii kvůli vyhrožovaní.Soused z druhé jeho strany mu dal pár facek za to,že mu lezl v noci po pozemku.Nyní si neustále přes plot nadávají.
Pod oknem ložnice,dětského pokoje a obýváku je náš plot vedle kterého si udělal fóliák s marihuanou.Minulý rok jsme ani nemohli větrat protože se z fóliáku line strašný zápach marihuany.Letos tam má kytky cca 150 cm a opět začínají smrdět.Když jsem mu na jaře říkal že mám problém se zápachem a ať si to dá jinam jelikož má veliký pozemek tak mi řekl že ho to nezajímá, měl spoustu nadávek a opět vyhrožoval.Je možné s tím něco dělat?MÚ,policie?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Nevolejte policii jako takovou, ale rovnou protidrogové oddělení. Hlavně nikdy městskou. Ta neudělá nic (vlastní zkušenost při parkování souseda v mém vjezdu).

jd

Pokud někdo parkuje na tvém pozemku, tak s tím obecní policie nic dělat nemůže. Pokud by parkoval ještě na pozemku obce, no tak je otázkou, zda chce.

jd, ne, nemůže nikdo zatarasit přístup do domu, ať už je na obecním či na soukromém. PČR vždy vyřešila.

hodnocení

1x

Pěstování konopí v malém množství pro vlastní potřebu je přestupek, za který je možno uložit pokutu. Pokud toho má celý foliovník, pak by to mohlo být posuzováno přísněji.

soused111
hodnocení

On má fóliovníky dva.Jeden hned vedle plotu (6 rostlin) a další o 5m dál ale tam nevím kolik toho je.Je dlouhý cca 8m,široký 4m a vysoký přes 3m.
olinl

orion-souhlas. Tolerovány jsou tři rostlinky(ani tolik "nesmrdí"), ale ještě je důležitý obsah THC v nich.

lkjhgfd

Trochu diskuzi upřesníme... Není legální pěstovat ani jednu rostlinu konopí s obsahem THC větších jak 1%. Počtem nelegálních rostlin se měří jenom velikost trestu. U konopí s obsahem pod THC 1% je pěstování legální a neomezené pod 100m2.

motyl*

může obsah ůčinných látek stoupnout klesnout i jen způsobem pěstování, hnojením, zeminou, prostě vlivem zvenčí, jako se to píše třeba o pelyněk pravý, a jiných?

hodnocení

1x

Udělala bych přesně to co radil gumidek a když by ani to nepomohlo tak bych mu rostliny v noci-aby mně nikdo neviděl všechny vytrhala a pošlapala. ;);)

jd

Jasně polezeš přes plot...

No a až bude třeba hořet barák, za to udání, no tak tě to trápit určitě nebude, protože tady dáváš radu, která poškodí někoho jiného ...

PS: nedokážu posoudit, nakolik smrdí konopí?

motyl*

smrdí a to jsem si jenom zasadila kdysy ze zvědavosti semínka z pytlíčku k jídlu z kauflu !, narostli asi tři ubohý dvacet cm v květníku na okně, vypadaly každá jak plísní napadený rajče se šošolkama a smrdělo to. Nemůže ale i ten smrad mít léčivý ůčinky, dyt jsou to výpary z léčivejch rostlin, hulením se lidi léčej z autoimunitních nemocí...Já bych teda to brala mít pod oknama *mir*

Co použít roundup. Rychlé a spolehlivé

jd
hodnocení

1x

Spíš než udávat policajtům, to oznam dalším Narkomanům že víš kde to roste a kudy se tam dostat ;)

Bezva nápad. Místo jedný smažky se mu bude pod oknem producírovat zástup. A když je soused náhodou chytí, tak tazatele bez skrupulí prásknou.

mnd®
hodnocení

0x

gumidek: a je to opravdu váš vjezd? co na to katastrální mapa?Stačí kdyby jste zavolal odtahovku,prokázal vlastnictví k pozemku a oni odvezou.

Pro soused111: asi to neprojde cenzurou,ale benzín a zápalka jsou někdy bratři.A jak to víte,že tam má kytky cca.150cm? To tam chodíte zalívat? A když víte že je tam pěstírna tak co na to PČR? Nebo jste to nehlásil a jste spoluvlastník?

michalverner
hodnocení

Ten fóliák je nalepen u plotu a je stejně tak vysoký (150cm).Vršky rostlin se opírají o vršek.Když zde tenkrát byla policie kvůli vyhrožování tak jim oznámil že pěstuje kvůli masti.Policisté se podívat nešli jelikož prý nemohou a bylo mi řečeno že pokud tvrdí že to má na masti tak to řešit nebudou.
liska5

Na pěstování kvůli masti musí mít licenci!

Ano, protidrogovou, ale čekejte, že on se bude mstít, protože mu bude jasné, kdo ho nahlásil. Znám paní, co si takhle pěstovala pár rostlin a někdo jí tu úrodu ukradl. Ustříhal palice a přes plot odnesl. A to měla ve skleníku mezi domem a garáží, aby to bylo v bezpečí...

Jestli je to na masti nebo s tím topí je úplně vedlejší, důležitý je obsah THC. Druh konopí s nízkým obsahem THC lze pěstovat bez povolení, konopí s vyšším obsahem THC lze pěstovat jen na povolení. Pokud ho někdo nahlásí, měla by policie přijet se znalcem z oboru, ten to pozná hned, jako důkaz odeberou vzorek, který půjde do laborky. Tam to samozřejmě potvrdí a panáček dostane tučnou pokutu, případně půjde do lochu.

liska5

Asi ví, co pěstuje. Konopná semínka do müsli to nebudou.

hodnocení

0x
Travex se už nedělá?

hodnocení

0x

Neničit. Nezadupávat.

To by ho mohlo šíleně rozzuřit.

Náhodou půjde v noci na WC, nebo se napít a uvidí souseda, jak mu ničí jeho ňamku .*nene*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]