Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidní důchod -

Od: joachym* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den potřeboval bych vysvětlit důvody k zamítnutí výpočtu mého I.D. odpracováno mám 20 let (věk 56) a 2 celkem vážné choroby omezující i pohyb doma.Znám lidi kteří nemají odpacováno téměř nic nebo třeba jen 10 let a pobírají vcelku slušný peníz - z čeho se to tedy vypočítává nebo kam se obrátit,protože jsem odkázán na životní minimum 4200 - zda bych mohl být nějak úpěšný a nebo veškeré své snahy ukončit.Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Tvůj problém je, že se "body" za více postižení nesčítají a každé jednotlivě nedá těch potřebných 35% snížení pracovní schopnosti na to abys měl na ID nárok.
První zamítnutí nicméně nic neznamená, spousta lidí uspěje třeba až na třetí, čtvrté odvolání.

id
hodnocení

5x
Je jedno zda máte jednu nemoc nebo 5. Diagnózy se nesčítají. Vaše dg musí být v tabulkách pro posuzování invalidity, tabulky lze dohledat na netu.
Jen počítám, je vám 56, odracováno 2o, zbývá 36 let, možná do 18 studium a co jste dělal zbývajících 18 let? Nemáteli splněnou podmínku 5 nebo 10 let odpracováno před invaliditou jak je uvedeno v odkaze, tak máte smůlu.

petrm
hodnocení

4x

Když vám poslali zamítnutí, tak tam je určitě taky napsaný důvod. Jinak podrobně je vysvětleno, jaké podmínky musíte splnit k získání ID

naseduchody.cz/...

hodnocení

3x
A kolik vám teda napsali procent?

futra
hodnocení

2x

Když vám vaše nemoce omezují pohyb i doma,tak zkuste zažádat o příspěvek na péči.S toho si aspoň zaplatíte nějakou výpomoc..

mnd®
hodnocení

0x

Důvod máte jistě uvedený v tom zamítnutí.Už jsem slyšel zamítnutí přiznání ID ale ne zamítnutí výpočtu ID.

Jsem v ID od roku 1988 a dostal jsem ho na první pokus./zlatí komouši/.Byl jsem po vyučení a odpracováno nulaJestli myslíte,že ID něco málo přes desítku je slušný peníz tak tleskám.Manželka je ve starobním a bere něco málo přes patnáct.Životní minimum není 4200,- ale pro jednotlivce 4620,-.Na tom zamítnutí jistě máte nějaké poučení kam se odvolat nebo něco v tom smyslu.

Své snahy určitě neukončujte,ale jestli se nedostanete na určitý počet procent,tak nemáte nic a je jedno i kdyby to bylo třeba deset nemocí.Vždy se bere to nejvážnější a procenta z něj.Tak to prostě momentálně za vlády kytičky je.

hodnocení

0x
Pochopila jsem to tak,že id Vám přiznán byl,ale nedostanete peníze. To se může stát,když máte tabulkove odpracovaných málo let a tady odvolání nepomůže. Můžete si ale zažádat o dávky hmotné nouze a bydlíte li sám tak i o příspěvek na bydlení. Já onemocněla jako studentka,tudíž mi také chyběly roky,ale ne tolik,takže mi peníze vyplácejí,ale důchod mam ve 3.stupni v částce jako někdo jiný v prvním. Je to tím,že mi chybí odpracovane roky. Že jsem je neměla jak odpracovat,to nezajímalo ani ombudsmanku. Takže se nedá nic dělat.
Tam je nějaký háček mezi tim, kdo to dostal od dětství jako nezletilý a kdo už jako teoreticky mohl pracovat. Ty důchody z dětských invalidů jsou v plné výši jako by měli odpracováno ale tys jim tak trochu spadla pod stůl. No nezávidím ti to. Vyžít s nějakými 8000 co teď dávají na první stupeň asi není legrace.
Přesně tak to je
mnd®

totak: 10215,- není žádná hitparáda ID prvního stupně dobrý ale na žití to stačí.ID prvního stupně jsem dostal v osmnácti letech někdy v roce 1988 ale to bych musel zvednout svoji prdel a podívat se do lékařské složky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]