Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pusa při gratulaci

Od: ripi* odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

v práci si při každé příležitosti (narozky, svátek... atd) popřejeme podáním ruky a polibkem na obě tváře. Jedna kolegině mě ovšem políbí na ústa, což je pro mě trochu nezvyk. Ne, že by mi to vadilo je sice o 19 let starší, ale ošklivá není. Chci se zeptat jestli mi třeba neposílá nějaké signáli nebo je to normální projev přátelství?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

7x

Bude to jen projev přátelství. Pokud to není "Trojitý Brežněv," tak je to v pohodě.

Pusa při gratulaci

hodnocení

5x

Zdravím. Berte to jen jako projev přátelství. Někdo holt olíbávání na obě tváře nemá rád a raději líbne na ústa. Nic extra v tom nehledejte.

vernon
hodnocení

5x
Možná že posílá signály.
Ale až se seznámí s tvým pravopisem, přejde jí to...
liska5

Od kolegyně to nejspíš nebudou signály, nýbrž zvyk z domova. Já to taky nemám ráda, nestojím o virozy.

Píše ten, kdo má sám v příspěvku dvě chyby. :-D
vernon
Jo? A kde? Leda chybějící čárka ve větě, ale ta tam být nemusí tak nutně...
Ale hrubky nikde.
Kromě té čárky ještě špatně použité jí/ji.
vernon
Jak řykám, drobnost...:)

ben®
hodnocení

1x
Dobry den, Vaše podezření, ze jde o nějakou konspiraci (viz vysílání signálu), bude neopodstatněné. Věřím, ze ta paní nepracuje pro nějakou cizi rozvědku, ale jen rada rozdává své sliny. Zdravím!

kveta1
hodnocení

1x

Pokud vám soudružka nestrčila jazyk do krku, tak to berte, že je jenom trošku mdlého rozumu. Zřejmě zanedbaná výchova z primitivní rodiny. Projev podobné srdečnosti je běžný, ale vyjadřuje se tím, že polibek na obě tváře pouze naznačíte, ale vůbec se svými rty tváří nedotknete. Stejně jako políbení ruky dámě (často praktikováno Poláky), také ruku neolizujete jako dement, ale pouze s úklonou polibek naznačíte.

ltz
hodnocení

0x
Tento druh gratulace je asi jenom zvyk její generace. Nebudou v tom žádné signály.

michalverner
hodnocení

0x
Třeba si Vás pouze značkuje.Jako psi kteří se musí očichat pod ocasem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]