Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se správně drží příbor?

Od: marketta odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

mohl by mi někdo říct jak se správně drží příbor? Všimla jsem si že někdo drží vidličku rotačně otočenou, mě to vůbec nejde se tak najíst, jak na to? Nějaké zásady správného chování nevíte? Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Co je to pribor..?

karina*

hangar, klid, neřešte to, to není k jídlu, tím se jen jí. A není to někdy ani potřebné *smich* Kar.

sebod*
hodnocení

0x

www.vitejdoma.cz... Nebo jiné stránky, které se objeví, když dáte do vyhledavače např. držení příboru :)

hodnocení

0x
Hroty vidličky a špička nože by měly směřovat do talíře, pokud zrovna nenesete sousto k ústům. Je to proto, aby případná omáčka nestékala po příboru k prstům. Že vidlička se drží (obvykle) v levé a nůž v pravé ruce, to určitě víte.doplněno 01.08.10 22:17:Výňatek z pořadu Etiketa:JakdržetpříborPříbor pevně zapřeme o vnitřní plochy dlaní. Ukazováčky dodáváme naší manipulaci sílu. Vidličku držíme vždy hroty směrem dolů.Jestliže to jídlo umožňuje, vezmeme vidličku do pravé ruky a používáme ji jako lžíci.
mil®

A jak drží příbor leváci? V pravé vidličku a v levé nůž? :(

karina*
hodnocení

0x

marketta, vidlička se drží správně shora. Nemůžu najít ale teď obrázek. Jestli chcete dobré počtení kupte si od Špačka Velkou knihu etikety ( ve skutečnosti je velká *smich*) Karina

hop®
hodnocení

0x

Zlatej "bagr", dneska si klidně doma o samotě udělám smaženej řízek s hranolkama a tímhle původním hliníkovým nástrojem ho scháluju - pořád mám jednu ruku volnou! ;)

radi*

Proč proboha tolik nádobí? Vždyť se dá řízek srolovat a hrnout si s ním hranolky přímo z pánve do chřtánu, ne?

Skvělý názor. Taky se dá místo hranolků použít bramborový salát, nakydat na řízek a jíst to jako obloženku. *palec*

Tak to uz snad rovnou vemu kure a a do nejakeho otvoru narvu brmbory a zpraskam to natosup bez nadobi..

stig*
hodnocení

0x

Zdravím

hledal sem na internetu a narazil jsem na tuto stránku impuls.cz/...

Na posledních řádcích sem narazil na větu: ...Jestli ovšem váš manžel není levák a drží příbor opačně, je to pozoruhodné zanedbání výchovy v dětství. Naučit děti jíst správně příborem je stejně důležité, jako je naučit psát...

Tato věta mě docela rozladila. Já osobně se považuju za praváka (většinu věcí dělám pravou rukou). Nadruhou stranu nůž držím v levé ruce. Prostě se mi tak lépe jí. A rozhodně si nemyslím, že by rodiče v mé výchově něco zanedbali.

Osobně si nemyslím, že by se mělo považovat držení příboru opačně za nějaký prohřešek proti etice. Podle mě by to měla být naše volba jak se nám nejlépe jí.

Co si o tom myslíte?

Neznam zadneho pravaka s nozem v levacce...

Jste divny bezte se zastrelit...

doplněno 06.08.10 23:17:

Kdo psal tu druhou vetu nevim ale za tou prvni si stojim a buh je mi svedkem..:D:D

jabraka*

Hangáre,máš smůlu,nemáš svědka.Bůh není.

JABRAKA

hanher*
07.08.10 14:19

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]