Nejste přihlášen/a.
nejsem si jistá. Za svůj dlouhý život jsem 2x koupila jablečný ocet. Nechutnal mi poprvé a ani po 30ti letech ne. A že bych o něco přišla, to si myslím, nehrozí. Ale, proti gustu. . . A že by mě mohl od něčeho zachránit, to vůbec. Je to jen modní záležitost. Takových kampaní jsem už zažila spousty. A za pár let to někdo, sice podivně, ale nějakým způsobem doložil, že je to blbost.
Souhlasím, ten váš kupovaný jablečný ocet je mrtvý, prošlý sterilizací, aby se v něm nevytvářely blány, zákaly atd , k ničemu jinému není jen k okyselení jako klasický ocet, jen není tak silný. Musíte si jej vyrobit doma z jablek živý, zkvasit, několikrát přefiltrovat, uchovávat v chladu ve sklepě, vytváří se na něm stále průhledná blána jako u kombuchy, pak má vlastnosti probiotika, podobně jako živý jogurt, kombucha, doma kvašené zelí atd. pro obnovení střevní mikroflóry. Zelí v obchodě sterilizované sírou, aby bylo bílé (jako Tuřanské zelí) nebo v trochu lepším případě NO2 vám ji neobnoví... Dá se dát do spreje, po umytí nastříkat zlehka na obličej, ruce, obnovení kožní mikroflóry po holení, na vlasy po umytí mýdlem hlavy, dělám to už přes 25 let, nebo do salátů je jemnější než ocet, pravda, pak to chce trochu třeba Pitralonu či levandule pro vůni. Mám pleť bez vrásek jako mladík, bez exémů pokud si zrovna nekoupu ruce v hadře od Jaru. Je to rozhodně levnější, než micelární vody a další tisíce předražených sraček v krabičkách za tisíce. Pak jen občas panenským olivovým olejem s maceráty bylin s eterickými oleji místo vazelinových obkladů z ropy (ano, nejen vazelina a parafin se z ní vyrábí, důležitá součast většiny všech mastí a koupelí s ještě většími zly jako jsou pararabeny) nebo hyaluronovou kyselinou s molekulami tak velkými, že neprojdou pokožkou. To je přírodní cesta. Už v bibli je psáno, že nevěsta si z domu rodičů odnášela nádobu s houbou s octem do nového příbytku s manželem. Vše pro tvorbu správného střevního biomu. Ukazuje se, že je mnohem důležitější, než jsme si mysleli.
Já spíš vnitřně. Mezi jídly sklenici vody s jednou lžicí jabl. octa. Jinak do salátů. Pak je výborný na potírání kožních plísní, opruzenin a ekzémů.
Mám o něm knížku. Peter Grunert- Jablečný ocet..., kde je stimulaci metabolismu, odstraňování odpadních látek z těla... a celá paleta jeho použití.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.