Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesná je předpověď srážek 24 hodin dopředu

Od: terinda odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, zítra mám plánovanou akci grilování v Praze venku celkem bez možnosti schování před deštěm. Předpověď na večer vypadá bídně. Myslíte, že je šance, že to bude jinak? Nevím, co dělat...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, předpověď počasí na jeden den dopředu je velmi přesná. Zdravím!
pckop1

Je velmi přesná a na každém webu jiná.

terinda
hodnocení

Taky mi přijde, že se různé předpovědi dost lišily. Teď už tolik ne... Asi bude slejvak... Nevím, co s tím, proto tajné doufám, že se předpověď změní nebo že pršet nebude.
opc

"je velmi přesná" Tak něco takového bych si s čistým svědomím netroufnul napsat. Předpověď počasí není přesná nikdy. Mluví se, že meteorologům se předpověď plní většinou pokud se zpletou. Je to takové jako by věštění z křišťálové koule. Vždyť oní často ani neví jaké je někde aktuální počasi. Často slyším v televizi, že v oblasti kde bydlím je zataženo nebo prší a ve skutečnosti je tu hezky a slunce svítí naplno. Meteorologové jsou tu dobří možná pouze pro zaznamenávaní počasi, teproty, srážek atp. pro nějaké statistiky, ale na předpověď do předu se příliš nehodí. Ono to snad ani nejde počasí nějak přesně předpovídat a tak je to pouze snaha o něco co příliš možné není.

makk
hodnocení

1x

Asi chcete slyšet, že jim to nevyjde :). Jedná se o frontální srážky, které se předpovídají poměrně snadno, takže pršet bude. Ale ta fronta se vlní a to se pro změnu dost špatně předpovídá. Vzhledem k tomu, že se v posledních cca 14 dnech v odhadu postupu fronty dost sekli a fronta šla o dost pomaleji, než předpovídali, můžeme věřit, že se seknou zas :). Takže pokud u vás předpovídají, že večer přide déšť, je šance, že se to zdrží a přijde třeba až k ránu. Ale pokud předpovídají, že bude pršet celé odpoledne a večer to bude ustávat, věřil bych spíš tomu, že večer to bude "v nejlepším".

Jinak všechny předpovědi mimo zahraničních používají stejný zdroj ČHMI a liší se jen v tom, jak si to interterují, takž je skoro jedno, kam se díáte, jen bych doporučoval používat stále stejnou předpověď. Např. já používám Aladina a už vím, že je spíš pesimista, takže když dává slabý déšť, pršet nebude.

Např. u nás (VČ) Aladin na zítra předpovídá silný déšť mezi 3:00 a 5:00 ráno a já tipuju, že se fronta opozní a k nám přijde později a už se bude rozpadat. takže pokud bude pršet, tak kolem poledne a mnohem méně (pokud vůbec) než říkají. Takže zas budeme muset zalévat :).

tebi
hodnocení

0x
Koukněte zda v ostatní dny bude pršet, třeba počasí foreca, je tam i pravděpodobnost v %.Pokud ostatní dny lije a ten určený den bude pršet celé odpoledne, tak se nejspíš trefí...

hodnocení

0x

Já jsem velice spokojená s touhle předpovědí ODKAZ Ta funguje přesně, jen si změňte místo.

hodnocení

0x

50/50...buď to vyjde, nebo to nevyjde.

nov
hodnocení

0x

Podle Ventusky v Praze zítra pršet nemá. ventusky.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]