Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Získání podpory v nezaměstnanosti

Od: makrofag® odpovědí: 7 změna:

Hezký den všem.

prosím, poradte mi. je nutné po ukončení pracovního poměru doložit průměrný měsíční příjem. posílá zaměstnavatel vždy úřadu výši měsíčního příjmu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Od 1.4.2022 je potvrzení pro ÚP o výši průměrného příjmu a o pojištěné době v předchozích dvou letech součástí odhlášky, kterou zaměstnavatel zasílá na OSSZ. ÚP si údaje od OSSZ sám vyžádá.

hodnocení

Díky díky.

id
hodnocení

0x
Rozum do hrsti. Z čeho by měla být vypočtena podpora když nedoložíte příjem?
hodnocení

Tak, jak jsem se dozvěděl z druhého komentáře, dokládat to nemusím. O to mi šlo. Jestli to mám dokládat já nebo to úřad má ve své evidenci. Já tomu přece rozumím, že je to potřeba.

id
Omlouvám se vám. Tohle je letošní novinka, kterou jsem nepostřehla.

Ani dříve si zaměstnanec sám svoje příjmy nedokládal. Zaměstnavatel byl povinen na žádost (bývalého) zaměstnance vystavit potvrzení,kde byl mimo jiné uveden průměrný čistý příjem. Mzdové programy to umějí. Nyní je tento tiskopis součástí odhlášky z OSSZ i se všemi dalšími náležitostmi.

id
Měla jsem na mysli vás zmiňovaný průměrný čistý výdělek na potvrzení od zaměstnavatele. Ne, že by si člověk sám doložil svoje výpočty. Jde o to, že dříve to člověk musel donést na pracák, dnes ta povinnost odpadla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]