Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Asi cca před čtyři týdny jsem měl klíště, zapité chvilku cca hodinu. Flek pořád nemizí (jedná se o místo na břichu) a v současné době to vypadá takto. Bylo mi řečeno, že bych musel mít horečky, ukrutnou bolest hlavy a flek by vypadal jako velká dlaň což nemám. Myslíte si, že by se mohlo jednat o boreliózu nebo plaším?
Děkuji za Vaše názory.
PS.: moje doktorka má teď tři týdny dovolenou a údajně podle sestry nemám otravovat záskok. Můžu si dojít na pohotovost?
U boreliózy ten flek z vnitřku bledne a tmavé zůstávají jen okraje. Příznaky jako bolest hlavy a horečky u boreliózy nejsou, proto jí většina lidí přechodí a pak mají následky. Můžete mít klidně i encefalitidu, tedy lidově klíšťovku. V každém případě to chce co nejdřív lékaře, nabrat krev a v případě potvrzení boreliózy nasadit okamžitě antibiotika.
Na boreliozu test Vám neudělají. Levnější a rychlejší je dát antibiotika. Já měla charakteristický terč na noze bez teplot a bolestí a překvapivě brzo, už 11.den. Bez řečí mi dali antibiotika. Tato skvrna není pro boreliozu charakteristická, ale znamená nějakou infekci a s tím bych k doktorovi šla třeba i opakovaně, než něco prošvihnout. Když nebude obvoďák, tak na kožní odd. jako akutní pacient. Když jste očkovaný, tak asi encefalitidu nemá cenu řešit, ale boreliozu ano.
Encefalitida to určitě není, ale borelioza může být. Měla jsem úplně stejnou skvrnu a byla to. Co nejdřív k lékaři, určitě má nějaký zástup po dobu dovolené (je to povinnost ze zákona), případně na ambulanci infekčního odd. do nemocnice. V žádním případě nečekejte 3 týdny, to je moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.