Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, máme tu jednoho nerudného souseda, který si neustále hledá záminky, jak se pohádat. Nebudu se zde dlouze vypisovat, co se mu zase dnes nelíbilo, ale došlo, až na to, že vyhrožoval, že nám podpálí dům. Jak by jste v této situaci postupovali? Nejsem žádný "bonzák" nebo udavač, ale nebylo by jistější to nahlásit na policii? Čistě kvůli tomu, kdyby se to opravdu stalo, tak aby existoval o tom záznam. Nejsem schopen posoudit, zda je toho soused schopný. Soused zde nebydlí tak dlouho, abych ho tak dobře znal. Vím jen, že je arogantní, sprostý a agresivní. Děkuji za Vaše nápady.
Jednat osobně s takovým sousedem je takříkajíc "o hobu". Před časem si postěžovali na něco takového známí, tak jsem se tam rozjel. Dělali si na mobil videozáznamy. Za jejich arogantními sousedy jsem zašel a popovídali jsme si. No, byla to trochu divočejší diskuze, ale nebyla to hádka. A do dneška tam je klid. Takže, pro jistotu si jeho reakce taky natočte, ať máte důkazy, a na policii klidně zajděte. A chtějte kopii vašeho oznámení. A nehádejte se s ním, neprovokujte ho. Domluvit se s ním by měl zkusit někdo úplně cizí, třetí osoba je pro vyjednávání vždycky výhodnější, viz můj případ.
Nechci do toho nikoho dalšího zatahovat. Soused je opravdu "magor", takže jsem přesvědčený, že by se s ním rozumně nedomluvil nikdo. Já se s ním nehádám. Když je na mě sprostý, tak mu třeba řeknu, ať se nerozčiluje, že to škodí zdraví. K fyzickému napadení zatím nedošlo, ale myslím si, že to přijde (tedy z jeho strany). Nejsem násilnický typ, ale kdyby mě napadl, tak se samozřejmě bránit budu.
"takže jsem přesvědčený, že by se s ním rozumně nedomluvil nikdo"
Aha, takže ona ta tvrdohlavost bude asi na obou stranách A to jsi tu ještě chlubíš, že ho provokuješ, že to škodí zdraví...kolega má pravdu, prostředník je vždycky nejlepší, nejen v sousedských sporech. Zvláště když vůbec nejseš diplomat, asi osobě víš, že máš problém s lidmi. Tak jestli jseš schopen někoho slušného sehnat, prostředníka, tak to je úplně to nejlepší, co můžeš udělat.
A s tím vyhrožováním podpálením, pokud nemáš svědka a nebo důkaz na video, tak s tím ani nikam nechoď, to by tě rovnou mohl popotahovat za pomluvu.
pro XC
Já ho právě neprovokuji. Bylo to myšleno tak, že než bych se bránil vulgárním způsobem, tak se ho snažím uklidnit. Je jedno, co odpovím, on stále nadává sprostě. Tvrdohlavý nejsem, ale připadá mi nevhodné do toho zatahovat někoho dalšího. Proč by někdo, koho se to netýká, měl snášet sprosté nadávky od souseda. Já problémy s lidmi opravdu nemívám, během svého života (je mi 50) jsem zažil opravdu jen málo "vypjatých" situací. To vyhrožování zaslechla sousedovic dcera, které je 13 let, takže nevím, zda by byla její výpověď přípustná.
No já bych reagoval tak, že bych se mu omluvil a nabídl, že tu láhev dojdu uklidit. Proste musis byt vstricny. A ne se s nim handrkovat zda to bylo pred 5 minutami nebo 35 minutami. Spousta lidi nema naprosto zadny odhad. A navic pokud takto resi PET lahev, tak to je nasrany a bud ho videl anebo je nemocny a v kazdem pripade, takoveho cloveka si nechces znepratelit.
Ono byt na nekoho sprosty, to dovede kazdy. Ale ne kazdy se dovede s kazdym domluviť. Tak o tom premyslej. Az te priste zase soused s necim prekvapi.
Já vám k tomu povím jen to, že aby to byl trestný čin, musíte mít oprávněnou obavu, že to skutečně udělá. A to je dost těžko posouditelné. Takže pro začátek bych zkusil stížnost na obci, oni si ho pozvou a když ho tam trochu postraší, že příště to může být trestný čin, tak snad dá pokoj. Záleží ale jak se k tomu na obci postaví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.