Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závodní lékař

Od: nonym odpovědí: 5 změna:

Při dlouhodobé pracovní neschopnosti mi bylo manažerem firmy sděleno, že pro mě v současné době nemá práci v místě bydliště. Dodal však, že mám ve smlouvě místo výkonu práce celá ČR, dále podotknul, že mi možná bude firma proplácet jízdné. Že tedy budu jezdit do práce do cca 80 km vzálené obce pouze na odpolední směny s koncem pracovní doby cca ve 21:00. Cesta domů trvá spoji - nejsem řidič ze zdravotních důvodů, cca 2 hodiny. Na můj dotaz, kdo je náš závodní lékař, mi nejprve sdělil, že se musí podívat na oblast pod níž spadám... následně jsem se odpovědi nedočkal... Působí to na mě dojmem, že se mě zaměstnavatel chce zbavit, protože moje místo ( pracuji na HPP ) obsadil bridádníkem a nyní pro mě nemá místo, pouze v 80 km vzdálené obci... Mým dalším dojmem je, že firma jako taková, NEMÁ smluvního pracovního lékaře. Otázka tedy je, jak se mohu bránit, pokud chci odejít ze zaměstnání, ale tak, abych případně na ÚP nedostal pouze podporu ve výši 40%.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Správně by vám měl dát podklady pro "závodního" lékaře pro posouzení zdravotní způsobilosti a tohoto lékaře by vám měl určit on. Pokud vás lékař shledá zdravotně nezpůsobilým, tak vám musí zaměstnavatel nabídnout jinou práci, kterou s ohledem na váš zdravotní stav zvládnete. V opačnám případě vám musí dát výpověď a vyplatit odstupné. No a vzhledem k tomu, že by vám dal výpověď zaměstnavatel ze zdr. důvodů, tak na ÚP byste pobíral tu vyšší podporu.

Teď to u nás měla jedna paní. Ještě 2 měsíce ji zaměstnavatel platí i když je doma a pak to odstupný atd...

nonym
hodnocení

Dobře, tomu rozumím, ale na můj dotaz, kdo je závodní lékař se mi nedostalo odpovědi. Vzbuzuje to ve mě podezření, že firma závodního lékaře NEMÁ. Jak v tomto případě postupovat?

My taky nemáme ofiko žádnýho. Zaměstnavatel vždy někoho najde přes net kdo se zabývá posouzením. Já teď taky byla na posouzení po dlouhé nemoci u někoho jinýho než předtím na vstupní. Lékaře vám MUSÍ zajistit zaměstnavatel. A ty podklady k prohlídce vám taky musí dát on. Je tam totiž uvedeno do jaké kategorie spadáte atd. To není univerzální prohlídka jen tak bez lejster.

Pokud vám toto vše zaměstnavatel odmítne, tak zajděte na pracák na právní odd. a tam vám poradí.

hodnocení

0x

Jaké je Vaše pracovnízařazení?

nonym
hodnocení

Pracovní zařazení: pracovník ostrahy, bezpečnostní pracovník nebo strážný chcete-li

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]