Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba zdravotního pojištění

Od: anonym111 odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám dotaz na konkrétní situaci: Příští pondělí ukončím studium na SŠ (nedokončené) a budu se hlásit do zaměstnání. Co jsem zjistil, mám povinnost zaplatit zdravotní pojištění do 8 dní od vyřízení žádosti o ukončení studia. Pokud ale do zaměstnání (HPP) nestihnu nastoupitdo do těch 8 dní, budu tak muset zaplatit zdravotní pojištění dvakrát?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

V podstatě-ukončíte školu, práci... v1.dne v měsíci =je celý měsíc hrazeno ZP, Opačně nastoupíte do práce 30.dne v měsíci=pplatí totéž, předchozí čas bude hrazen.

Tedy ono je to krapet jinak ale v podstatě to takhle funguje..

ljuba
hodnocení

0x

Za studium je zdravotní placeno státem do 31.8.2002. Do 8 dnů se musíte nahlásit na pracák, pracovat, nebo platit sám jako samoplátce. Pracák samozřejmě, když budete v evidenci, než si práci najdete zdravotní za vás platí.

id
Pracák za nikoho nic neplatí.

Ljubo-to platí při ŘÁDNÉM ukončení studia-maturitou , výučním listem atd. Nikoliv při nedokončení a předčasném odchodu ze školy!

Pracák neplatí ale ZP pak hradí "stát".

zerlinna
hodnocení

0x
Zdravotní je povinné, platit ho musí každý za koho neplatí stát. Doporučuji se registrovat na pracáku. Práci nenajdou, pojištění zaplatí za vás.

To ale není odpověď na dotaz tazatele!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]