Nejste přihlášen/a.
dobrý den, dnes jsem na vinted nahrála oblečení co prodávám, a během 2 min. mi napsal kupující. Zpráva kterou napsal, je ale taková divná, nevěřím ze je to nevinne. Chci se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost, jestli to je opravdu nebezpečné, děkuji za odpovědi, přeji hezký zbytek dne
A prodáváte poprvé? Já když tam poprvé nahrála fotky tak taky smršť podobných zpráv. Teď po pár měsících už je to ok.
Podvod, maju napisaneho robota, ktory pravidelne kontroluje nove inzeraty (preto ta rychla odpoved) a posiela automaticku odpoved. Im staci, ked sa chyti 1 z 1000 a zada cislo platobnej karty + CVV kod, nasleduje vybielenie uctu.
Nechápu když mi někdo má poslat peníze proč potřebuje údaje z mé platební karty. Má nárok max. znát číslo účtu na který má poslat peníze.
Napriklad ked idem vratit tovar do Hornbachu, pripisu mi to naspat na kartu, normalne ju prilozim k terminalu, rovnako, ako ked platim. Na vypise to potom vidim ako pripisane prostriedky.
Oni skusaju ludi presvedcit, ze im peniaze pridu na kartu, co by teoreticky mozne bolo, ak by to nebol podvod.
Já se jenom divím, jak může jít na tento "obchod" reklama v televizi a lákat lidi, aby se tam přihlásili, když je to opravdu hodně nebezpečný internetový obchod, protože tam míří opravdu hodně vysoké procento podvodníků. Ale u nás je možné úplně všechno.
To máte nakonec pravdu. Prostě je to v dnešní době tak, že musí být člověk strašně ostražitý. A to je moc smutné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.