Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat když potřebuji výpis ale nemám praktického lékaře?

Od: max28* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
prosím o radu...nejsem registrovaná u žádného praktického lékaře, ale do práce potřebuji výpis, abych mohla k závodnímu lékaři...co dělat prosím?
Děkuji za případné rady.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

4x

Srozumitelné to je.

Jděte k tomu minulému poslednímu a chtějte ihned odeslat svoji kartu závodnímu a přeregistrujte se.To nic nestojí.nebo dát do ruky s tím že si ji tam donesete sama jinak že přijdete o práci.Nenechte se obkecat hloupostma že to nejde.Nebo ať závodní založí novou.V dnešní době snad není problém,aby si ten nynější budoucí vyžádal kopii např.přes e-mail nebo telefon a potom dostane psanou nebo tištěnou kartu později.Nebo jestli to časově nevychází,tak si vstupní prohlídku zkuste odložit o týden později.Vždy se to dá nějak vyřešit.

hodnocení

4x
Zavolal bych té dětské, jestli už kartu poslala. Pokud ne, chtěl bych výpis po ní. Pokud ji poslala, zavolal bych novému praktickému, ať mi výpis připraví k vyzvednutí (je to zpoplatněno, cca 300, ale měl by to zaměstnavatel proplatit). Nebojte se s nimi komunikovat, ale raději volejte, když nemají plno, např. kolem 11 hod. Oni ten výpis dělají vcelku rádi, mají prachy na ruku.

hodnocení

2x

Kam tedy chodíte k lékaři? Pokud nemáte svého praktického, je možné, že jste ještě mladá a měla jste tedy dosud dětského nebo dorostového lékaře.

V dospělosti je třeba se zaregistrovat u obvodního, praktického. Ten řeší pak různé výpisy a potvrzení, preventivní péči, zahajuje a ukončuje nemocenskou, vykoná prohlídky, předepíše léky /např. antibiotika/. Proto se od toho dorostového přeregistrujte k praktickému. Budete ho potřebovat celý život, nevidím tedy důvod otálet. Bez doktora to nejde. I když je fakt, že by to bylo lepší. ;) Jaga.

max28*
hodnocení

Dobrý den, jde o to, že mi bylo právě 19 a u toho dětského jsem skončila a byla se rovnou registrovat k tomu praktickému. Ale tam si zapsala moje údaje a řekla, že má ten dětský lékař měsíc na to, než jim pošle tu moji kartu a pak že k nim půjdu na vstupní prohlídku.
Jenže zároveň s tím mám 15.-ctého příští měsíc nastoupit na HPP do práce a budu před tím muset k tomu závodnímu lékaři, který potřebuje moji kartu od praktického... a já prostě nevím jestli ten praktický mi ji dá, když jsem se tam byla registrovat před týdnem a sestřička řekla, že může trvat měsíc než jim ji dodá ten dětský.
Doufám, že je to trochu srozumitelné

Já jsem taky před X léty ( před rokem 1990 ) přestupoval od jednoho zaměstnavalele ke druhému do jiného města - to ještě byly počítače v plenkách a tak jsem svému závodnímu lékaři řekl, že ji nový potřebuje hned a on mi zravotní kartu dal do ruky.

A před několika lety jsem měnil praktického lékaře a nového jsem se ptal při registraci jak mám zajistit zdravotní dokumentaci a oni mi řekli, že se nemusím o nic starat, že oni si ji sami vyžádají, dokonce ani nepotřebovali vědět jméno původního praktického lékaře.

mnd®
hodnocení

2x

A to ani nemáte svoji zdravotní kartu doma? Já ji mám u sebe doma a když jsem nastupoval do poslední práce před léty a musel k závodnímu,tak on si udělal výpis sám a kartu jsem si zase odnesl.O té zdr.kartě jsem to už před léty někde psal a dostal jsem sprduňk,že to tak nesmí být.Ale je mi to jedno a aspoň mi odpadají tyhle problémy.Stejně vím co mi je a jaké mám zdravotní problémy a nějaká zdr.karta uložená někde u doktora v ordinaci to nezachrání.

Co dělat? snad víte kde jste byla někdy někde na nějaké poslední prohlídce a tak se tam zeptat jestli tam není karta.Jinak u nás v Brně pokud lékař skončí úplně svoji praxi,tak se karty posílali na Zahradníkovu do archivu - ale jestli to tam ještě funguje nevím.Nepíšete kde bydlíte,ale to tak nějak bude fungovat i ve vašem kraji.

I ten závodní snad umí mluvit a zeptat se vás na rodinou anamnézu,nemoci,vzít krev a moč a udělat testy,změřit tlak,oči... Tak udělá kartu novou a vy se jen u něj zaregistrujete aby mohl udělat komplet celou prohlídku.Když s tím bude souhlasit,tak se z závodního může stát praktický.

hodnocení

0x

A doposud jsi nebo jste chodila kam - neznáme věk.

max28*
hodnocení

Dobrý den, jde o to, že mi bylo právě 19 a u toho dětského jsem skončila a byla se rovnou registrovat k tomu praktickému. Ale tam si zapsala moje údaje a řekla, že má ten dětský lékař měsíc na to, než jim pošle tu moji kartu a pak že k nim půjdu na vstupní prohlídku.
Jenže zároveň s tím mám 15.-ctého příští měsíc nastoupit na HPP do práce a budu před tím muset k tomu závodnímu lékaři, který potřebuje moji kartu od praktického... a já prostě nevím jestli ten praktický mi ji dá, když jsem se tam byla registrovat před týdnem a sestřička řekla, že může trvat měsíc než jim ji dodá ten dětský.
Doufám, že je to trochu srozumitelné.

liska5
hodnocení

0x

Šla bych na radu na VZP nebo tu svoji pojišťovnu. Nebo ani nemáte kartu pojištěnce?

tomaso
hodnocení

0x
Zajděte za novým, že potřebujete výpis. ikdyz nebude mít od dětské žádný podklady, tak tam něco napise(obecny aktualni stav atd). Tim budete mít papír pro lekare zaměstnavatele.

mnd®
hodnocení

0x

tomaso: proč tak složitě.Jestli ten závodní bere lidi,tak se může stát zároveň i praktickým.Jenom si člověka nahlásí na pojišťovně,založí novou zdravotní kartu,zeptá se na rodinou anamnézu,změří tlak,vezme krev a moč,poslechne srdce,plíce a je to.Stejně i když k němu už potom nebude chodit,tak si lékař každý měsíc účtuje kapitační platbu.Letos je to 120,-Kč ( loni 112,-Kč ) takže peníze za nic od pojišťovny.

tomaso
Ano,jestli ten závodní bere lidi...my třeba mame závodního lekare firmu, kde to pro plebs stojí tisíce ročně...a když už je domluvena že bude chtít k nějakému jinemu...
Stejně je to jenom administrativní buzerace aby byl papír a někdo si vydělal ...

zerlinna
hodnocení

0x
Spravný postup nevím, ale není povinnost mít praktického lékaře. Tak bych šla tam co vás posílají a řekla že nemám praktika, možná vás bude chtít zaregistrovat ten ke komu vás posílají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]