Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se tak chová?

Od: inka10 odpovědí: 9 změna:
Ahojky, moje sestra, na které mi opravdu záleží a máme spolu skvělý vztah mě teď trochu zarazila svým chováním. Je to vesměs její věc, nikoliv moje, ale trochu se v tom ztrácím.
Má přítele, jsou spolu asi pátým rokem a poslední necelý rok mi neustále brečí jak už to není ono, jak jí vadí tohle a tamto, jak jí vadí to jak se on chová, jak jí mrzí to že už to není co to bývalo. Po každé hádce za mnou jede nebo mi volá a brečí jak je nešťastná. K rozchodu se ale nemá, ani na můj popud (vztah je to opravdu toxický).
Nicméně k věci. Zařídila dovolenou, den před ní celá vynervovaná, jak se on chová, že ani tu dovolenou si neužije apod. Hádky, scény.
Odjela na ní. A na sociální sítě dává příspěvky, jak si to užívá. Fotky s ním, jakoby byli neskutečně zamilovaný pár, jak si opravdu užívá dovolenou.
Když jsme si volali, tak říkala, že je to tam fajn až na občasný neshody s tím jejím.
Dobře beru to, že si tu dovolenou užívá, ale prezentuje to jako spokojený vztah a láskyplnou dovču s člověkem kterého vlastně nenávidí. Je to její věc samozřejmě. Jen mě to překvapuje, když vlastne pokaždé řeším jejich vztah, pomáhám jí, radím jí, vyčerpává mě to a pak si odjede a prezentuje se na facebooku jakoby se nic nedělo, ba to vypadá jak kdyby spolu začli chodit a snažila se to furt všem cpát.
Mám vztek vůči tomu, že mi přijde že všechny rady a pomoc přišla vniveč a najednou se nic neděje.
Myslíte si že to jenom hraje nebo proč najednou taková otočka?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nikdo nechce veřejně ukazovat, že se necítí dobře, má vztah na houby atd... Prostě vždy ukazuje to lepší.

Vy jste vrba,vám se svěří. Před ostatními přeci nebude ukazovat, že je v pr.eli. Nic jinýho za tím nehledejte.

hodnocení

4x
Ja vam to řeknu asi tak sestře ste radu dala a vic dělat nemúžete
Jestli chcete naslouchat jejím nářkúm je to vaše věc
Pokud ona stim sama nechce nic dělat tak věřte že vy stim nic nenaděláte a nemíchal bych se do toho protože by se to krásně mohlo vše otočit proti vám

hodnocení

3x

Su dva dovody, preco je to takto :

prvy a hlavny je, sestra zatial nema v dohlade noveho chlapa, tak sa drzi toho stareho,

druhy, je to typ, ktory "zije" nerealny zivot socialnych sieti, kde sa retusuju vrasky a speky a vsetci su "stastni".

liska5
22.06.22 09:58

hodnocení

1x
Sociální sítě nejsou realita. Lidé se snaží na sociálních sítích prezentovat tak, aby vypadali lépe než vypadají v reálném životě. Páry si fotí zamilované fotky, aby to vypadalo před veřejností, že jsou dokonalý pár, případně holky používají filtry u fotek, které je dělají hezčími než jsou. Je to prostě trend dnešní doby a je to třeba odlišovat od reality. Vám se sestra svěřuje a otevírá, protože k vám mám důvěru a jste její blízká osoba. Ale před veřejností nechce vypadát nedokonale. Tohle je běžná věc na sociálních sítích a do jisté míry to děláme většina z nás.

hodnocení

0x

Těžko říct. Třeba je to obráceně. Třeba má pocit, že je Vám ukradená a chtěla by víc vaší pozornosti, tak to zveličuje.

tak
hodnocení

0x

Ten vztah jim asi už stejně vyhasíná. Jenom aby jí ten její přítel po návratu z dovolené nepřekvapil rozchodem. Někdy je to tak, že si ještě dopřeje hezkou dovolenou na rozloučenou, v jejich případě po 5 letech. Prostě mu hádky a neshody mohou lézt už krkem.Chce aby poslední dovolená proběhla bez hádek. A netušící sestře se to líbí + ty fotografie k tomu.

hodnocení

0x

Když na tom budete z jakéhokoli důvodu blbě - vypláčete se na blízkém rameni nebo se půjdete prezentovat na rynek?

justme
hodnocení

0x
Dobrý den,
S kamarádkou už několik let řeším psychické problémy a podobně. Samozřejmě - je to něco trochu jiného, ale naprosto chápu, jak se cítíte. Má/měla extrémně složitý vztah, který ji dostával do hrozných stavů, kdy nevnímala absolutně svět, klepala se, brečela a škrábala se do nohou. Její přítelkyně ji poslala doslova dop*dele. Vyhrožovala policií, prý ať ji nechá být atd. (Narušený člověk, co byl i v blázinci)... S kamarádkama jsme ji mohly říkat, ať se na ní vys*re, že ji to nic dobrého nedává, že se akorát trápí. Sama nám to odkývala, že máme pravdu, že s ní není šťastná atd. A co se neděje? Schází se. Hrají si na bezchybný cosi, i když se věčně hádají a je z ní úplně vydeptaná. :))
Některým lidem můžeš radit jakkoliv, ale stejně si pojedou svoje. Přejdi to... Řekni jí, že stejně tě neposlechne. Maximálně si ji vyslechni, ale nemá cenu se snažit; bohužel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]