Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se z této nemoci vyléčit?

Od: 1267 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

dá se z cukrovky úplně vyléčit? Moje mamka má konstatovanou cukrovku už asi deset let. Poslední dobou na lačno třeba 5,0 nebo 5, 6. Po jídle je to kolem 7. Dlouhodobý cukr je 44.

Bere ráno glukopaghe a gliklazid a večer také jedno glukopaghe. Možná, že by šla snížit dávka. Co myslíte, má se o tom poradit doktorem. Byla na kontrole před měsícem, ale nic na hodnoty neříkal. Jenom, že je to v pořádku.

Děkuji za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaso
hodnocení

7x
Znám prezidenta, kterému jednou v sobotu cukrovka odesla...
007cz
No jo, jenže pak mu ztvrdla játra.

kvetak
hodnocení

2x
Slyšel jsem , že na cukrovku hodně pomáhá petržel , zázvor a hlavně skořice . Také je dobré jíst zdravě a držet normální váhu. Přeji brzké uzdravení *srdce*

hodnocení

2x

Lehká forma je "vyléčitelná" - dietou, pohybem+ léky, tzn hodnoty cukru klesnou na hodnoty zdravého.Jenže i pak není nemoc vyléčena jen je stabilizována a stačí málo a je to vše zpět.Každopádně řešit s diabetologem (ale je problém ono je lékařů hodně, ale takových co mají opravdový zájem vykléčit je méně, hooodně takových udržuje stav pacienta tak aby z něj - ze ZP-jim neustále přitékali penízky

hodnocení

2x
Cukrovka značí vycerpanou slinivku, proto je třeba toto řešit inzulinem zvenčí. Jde tomu pomoci stravou, když se chce... Ovšem záleží v jakém stádiu je nemoc. Jinak na lačno hodnoty 5 jsou v pořádku.

je to tak, za cukrovku, které se říká neviditelný zabiják, může špatná slinivka. A proč zabiják? Slepne se z ní, rozpadá se sítnice, špatně se všechno hojí a "diabetická noha", najděte si obrázky, bývá příčinou amputace.

hodnocení

1x

Lahke cukrovky sa mozu vyliecit, ak pacient dostane vahu do normalu a zmeni stravovacie zvyky.

Peterko, já jsm daleka toho, hádat se, ale uvědom si, že slinivka za to může. Cukrovka je jen následek špatné funkce slinivky.

hodnocení

1x

jaklecitcukrovku.cz/...

Podle mne se u Vaší maminky nejedná o kritické hodnoty - viz tabulka v odkazu. A ovlivnit se opravdu dá snížením hmotnosti (zhubnutím) a částečnou úpravou životosprávy. To mohu doložit na vlastní zkušenosti. Při postupném zvýšení mé hmotnosti na 110 kg (výška 185 cm) se mi zvedl parametr na cca 6,5 moll (%) a lékař mi předepisoval léky. Po trvalém snížení hmotnosti o 25 kg (za půl roku, před cca 7-mi lety) mi klesl "cukr"na cca 5 % a od té doby léky neberu a vše je OK. Takže cukrovka, t.zv. druhého typu, se ovlivnit dá. ;)

tebi
hodnocení

0x
Já myslím, že cukrovka není vyléčitelná. Cukr v krvi kolísá, můj tchán začínal s 20 jednotek na l. Dnes má cca 7-10. Stane se ,že má cukr jak zdravý člověk, ale pak se zase hladina rozkolísá - když chodí denně cca 10 km, cukr mu výrazně klesne...
Ono je problém v tom, že bez inzulínu se nemá cukr jak dostat do buněk. Proto se zvyšuje jeho koncentrace v krvi a taky může kolísat hladina. Není inzulín, není regulace. Zčásti se to dá ovlivnit stravou s nízkým glykemickym indexem a glykemickou naloží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]