Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svátek přesunuty na jiný den

Od: zanet odpovědí: 6 změna:
Dobrý den , dnes mi přišla z práce SMS, není to poprvé. Vazeni zamestnanci, oznamujeme Vam, ze Vase NOCNI smena - utery 5.7.2022 bude z duvodu planovane udrzby haly presunuta na SOBOTU 9.7.2022. Dekujeme, Amazon... V ten den je svátek. Ve středu je také svátek a to jim proplatí. Chtěla bych znát odpověď. Děkuji S pozdravem Tichá
výtka
Upozornění od sys milancukrar 21. 06. 2022 19:03:48
Musíte nejdříve položit dotaz

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na jakou otázku chcete odpověď?

zanet
hodnocení

Chtěla bych znát odpověď na otázku jestli je možné, svátek když mám být v práci, přehodit na, jiný den

jm
Příplatek za práci ve svátek vám náleží za práci ve svátek. Ne jiný den. Změna termínu může být kvůli zákazu prodeje 6.7. tj v noci 6.7. by firmě mohla hrozit pokuta. Nebo jim přijde levnější platit sobotní příplatek 25% místo 100% svátku.
Máte šéfa? Můžete se zeptat přímo.
A třeba právě zaměstnavatel uvědoměle poskytuje volno ve svátek a mnoho vašich kolegů bude za toto rozhodnutí rádo.
zanet
hodnocení

To není, pac máme tři směny, Ne-st, st-so, a pak ,po-ut a ct-pa a ty co jdou v úterý na noční 6.7.meli mít svatek. Ale ten nám vzali prohodili na sobotu. Takže úterý nemáme směnu, ale musíme si to nadělat v sobotu. Já mám svoje volno. Tak by mě zajímalo, jestli můžou nám takto měnit pracovní dny a ještě k tomu když je svátek.

Podívejte se do své pracovní smlouvy, co jste se upsala - z toho můžete vycházet. Na 99,9% to je v souladu s pracovní smlouvou a zákonem. Pokud ne, můžete si stěžovat, můžete jít do jiného zaměstnání, můžete se soudit... - ale myslím, že se tu naprosto zbytečně rozčilujete nad něčím, co nedokážete změnit.

hodnocení

0x

Dobrý den, paní Tichá.

Chtěla bych znát odpověď

Musíte nejdříve položit dotaz. děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]