Nejste přihlášen/a.
Čím doložit péči o osobu blízkou na ČSSZ, maminka má rozhodnutí o přiznání příspěvku a že je osoba závislá na péči, které vydl ÚP. Jestli toto stačí.
To nemusíte dokládat.Na základě šetření sociálního pracovníka z ÚP je zasláno ,,hodnocení,, na ČSSZ a potom další postup...a ve finále buď přiznání nebo zamítnutí příspěvku na péči.Máti má rozhodnutí o přiznání,tak nemusíte už nic.Já to na manželku mám ještě hlášeno na ÚP jako opatrovník,manželka je soudně omezená na svéprávnosti a tak řeším všechno sám.Ale je jenom ve ,,trojce,, a protože jsme oba v důchodu tak zvládnout se to dá.Celodenní starost,jednou za dva měsíce psychiatrie,oblékání,koupání,vycházky,krmení, atd... hlavně klid.Se nemůžu ani pohádat - za pět minut si to nepamatuje.
Hlavně pamatujte,že to jsou její peníze a nesmíte je použít pro svoji potřebu.Obvodnímu to oznámíte až tam půjdete - to nespěchá.Nebo mu jen zavolejte,ale on to jen zapíše do karty a nic.
Napsal jsem to tak nějak zjednodušeně,protože jinak by to bylo na x stránek,ale problematiku a řešení najdete na netu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.