Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím doložit na ČSSZ péči o osobu

Od: karmelia® odpovědí: 4 změna:

Čím doložit péči o osobu blízkou na ČSSZ, maminka má rozhodnutí o přiznání příspěvku a že je osoba závislá na péči, které vydl ÚP. Jestli toto stačí.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

6x

Pokud máte rozhodnutí o přiznání příspěvku na peči tak to stačí. Příspěvek je přiznaný na podkladě zdravotniho stavu osoby žadající příspěvek.

hodnocení

2x

Musí to projít ještě lékaři. Zajděte za obvodním. Ten se ptá a pak pošle dále.

mnd®
hodnocení

2x

To nemusíte dokládat.Na základě šetření sociálního pracovníka z ÚP je zasláno ,,hodnocení,, na ČSSZ a potom další postup...a ve finále buď přiznání nebo zamítnutí příspěvku na péči.Máti má rozhodnutí o přiznání,tak nemusíte už nic.Já to na manželku mám ještě hlášeno na ÚP jako opatrovník,manželka je soudně omezená na svéprávnosti a tak řeším všechno sám.Ale je jenom ve ,,trojce,, a protože jsme oba v důchodu tak zvládnout se to dá.Celodenní starost,jednou za dva měsíce psychiatrie,oblékání,koupání,vycházky,krmení, atd... hlavně klid.Se nemůžu ani pohádat - za pět minut si to nepamatuje.

Hlavně pamatujte,že to jsou její peníze a nesmíte je použít pro svoji potřebu.Obvodnímu to oznámíte až tam půjdete - to nespěchá.Nebo mu jen zavolejte,ale on to jen zapíše do karty a nic.

Napsal jsem to tak nějak zjednodušeně,protože jinak by to bylo na x stránek,ale problematiku a řešení najdete na netu.

hodnocení

Děkuji všem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]