Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodinová odměna za brigádu

Od: driver odpovědí: 8 změna:
Zdravím,
našel jsem si přes léto brigádu jak rozvoz pizzy u nás ve městě. Klasicky až do osobní schůzky mi nesdělili kolik dávají na hodinu, hlavně ze první co je zajímalo bylo jak dlouho mám papíry.
Nabízí 110Kč, čistýho. Nevím, jaký je Váš názor ale mně to přijde celkem málo. Na to, že má člověk zodpovědnost za auto a samozřejmě za peníze, jak něco nesedí, jde to za váma a to ještě nevím, jak moc člověka budou honit aby jezdí včas.
Jaký je Vás názor? Mne to přijde za ty peníze jako otročina. Navíc si kladou podmínky jako kdyby dávali dvakrát tolik. Ze začátku jsem byl nadšený ale teď bych si možná našel nějaký rozvoz pro autoservis třeba kde většinou berou vše na fakturu.
Sice jsem student ale jsem už celkem samostatný a představa, ze si u nich za 110Kc za odpoledne vydělam tak na 15,5 litru nafty, to je celkem bída.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zákon nabídky a poptávky - když jste ochotni za takovou částku pracovat, proč by vám měli dávat víc?

hah
hodnocení

5x
Je to hodně málo

hodnocení

3x

Rozvoz pici je nekvalifikovaná práce a zpravidla tato suma je obvyklá... Málokdo si tu všiml, že je to 110Kč/čistého. Tedy za 22 pracovních dnů je to 19360 čistého, tedy pro ty co si pletou minimální mzdu v hrubém s 19.360 v čistém je zásadní rozdíl... 19.360 čistého je cca 22.500 hrubého. Není to mnoho, ale na nekvalifikovanou práci to není až tak málo! Jedině je v tom riziko řízení, slušná firma má rozvozové auto pojištěné, ale mnohdy se tyto firmy plácají a provozují dajaké vraky. A zodpovědnost za hotovost... V každé práci je zodpovědnost! Pokud si neuhlídám nějakou platbu v hotovosti, tak co chci v životě dělat? V mnohých oborech nejde třeba jen o majetek, ale i o lidské životy... Jinak jsou tu lidé co by k vůli těmto pár korunám ani nevstávali a přitom v různých oblastech republiky jsou lidé co pracují a nemají až o tolik peněz víc... A vykonávají třeba i kvalifikovanou práci.

gox
hodnocení

2x
Není to dobrá nabídka, je to výsměch. Když si to přepočteš na běžnou 8h práci při 22 pracovních dnech v měsíci, tak ti 110 Kč/h vychází na měsíční mzdu 19 360. Slečna, co tu psala, že dělá na recepci za 100 Kč/h a musí umět tři jazyky, to je úplná komedie. To by odpovídalo měsíční mzdě 17 600. Současná min. mzda je 16 200, za kterou dělají spoluobčané se základní školou v těch nejposlednějších manuálních profesích. To, co jsi dostal za nabídku, je v podstatě lehce přivoněná min. mzda. Za takovou velkolepou mzdu, ať si svojí pizzu pan majitel rozváží sám. To je lepší si v létě v pěkném počasí odpočinout, než soumařit kolenovrtovi za takový pakatel.

addy
hodnocení

0x

Ahoj, já si našla brigádu na recepci 100 Kč na hodinu. Hledala jsem si to kvůli vysoké škole kterou studuji abych tím zároveň splnila praxe. Chtěli tam někoho kdo hlavně ovládá jazyk - angličtina, ruština, němčina. Popravdě s tím teď hodně bojuju, za tyhle peníze se mi nechce ráno ani vylézt z postele. Hledám si teď něco jinýho a už bych pod 150 nešla je to otročina ať děláš co děláš.

smode2
hodnocení

0x
Toto dávám příležitostně brigádníkům co mi nosí a podávají nářadí, těm které neustále řídím a mám celou dobu na očích. A jsem za to rád. Představa že za stejnou cenu budu bude brigádník pracovat v dnešní době jakkoliv samostatně, neřku-li řídit auto nebo dokonce starat se o kasu...ne, to není ani vtipné :) někteří jsou jednoduše absolutně nesoudní v tom co po brigádníkovi vůbec můžou chtít. A pak se strašně diví a nadávají že "se nikomu nechce nic dělat" *smich*

hodnocení

0x
No zapomněl jsi nejspíš zmínit, že máš platnou závodní licenci. Proto ta mrzká mzda. Jinak nikdo tě nenutí, pokud máš výhodnější nabídku - není co řešit. Jen bych u hledání brigády dával pozor - často vyžadují i nějakou pracovní činnost.

aoano
hodnocení

0x

... hlavně pojistku na blbost, případná škoda na vozidle muže být likvidační.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]