Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc mi partner predhazuje, ze ho podvadim?

Od: karlla odpovědí: 23 změna:
Ahoj, jsem s pritelem 9 let. Zacina to skripat, ale ja neplanuji rozchod. Jen me mrzi, ze posledni rok mi neustale predhazuje, ze ho podvadim nebo si to tedy mysli.
Nikdy jsem nic takoveho neudelala, nikdy jsem ho nepodvedla jakymkoliv zpusobem a ani jsem neudelala nic, z cehoz by si mohl usoudit, ze se tak deje. Zaclo to asi pred rokem a pul, kdy jsem pracovala v praci se stejne starym nadrizenym. Tehdy jsem kvuli tomu dala i vypoved. Prestalo to a ted se to vratilo. Vecne hadky, ze ho podvadim, ze si mysli ze nekde s nekym neco mam. Na nekoho se jenom podivam a okamzite to zacne.
Proc to dela? Nema duvod k tomu si to myslet. Opravdu me to vycerpava.
Duvod mi nikdy nerekl.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Váš přítel je chorobně žárlivý, ale věrnost se nedá dokázat. Až vás příště bude obviňovat a zkoušet to zas na vás, neobhajujte se. Řekněte mu pouze, že pokud si to myslí, že je to jeho problém a problém jeho sebevědomí a ať vás do toho nezatahuje a pokud to chce řešit, ať to řeší s psychologem. Nic víc k tomu neříkejte a opakujte toto pořád vždy dokola. A později můžete říkat, že o tom přece víte, že si to myslí a jestli už to teda začal řešit s psychologem. Víc se dělat nedá, jedině potom rozchod, protože pokud si to on neuvědomí, že má problém a nebude ho chtít řešit, bude to horší a horší. Hlavně už se nenechte jim manipulovat jako v tom případě, kdy jste musela kvůli jeho žarlivosti odejít z práce.

hodnocení

6x

Proč to dělá?

No je to pitomý žárlivec.

Co jiného chcete slyšet?

Nečekejte, že se to bude zlepšovat, spíše naopak..

hodnocení

4x

Buď na Vás začal opravdu žárlit a nebo někdy se takto chovají partneři když sami podvádějí a ,,hraním si na žárlivce,,chtějí odvést pozornost od svých vlastních ,,záletů,,. ;);)

id
hodnocení

3x

Myslí si, že ho podvádíte? Tak to udělejte, alespoň si užijete a pak nemusíte pátrat o důvodu proč si to myslí.:-D

hodnocení

2x

Jedna z neléčitelných "nemocí" je i žárlivost.

Opustit nebo neopustit přítele je jen na Tobě.

hodnocení

1x

Tomu člověku chybí sebevědomí, je zakomplexovaný a jistotu nahradil arogancí a žárleném. Nevěří si, nevěří, že právě jeho můžete milovat bez podvádění. Má to v hlavě tak pevně zakotveno, že bude žárlit, ikdyž budete doma, třeba v sádře. *alene* Zažila jsem to! Přesně jak píšete. Marně jsem se bránila a dokazovala a pak už mě to uráželo, protože nejsem žádná . . . . A víte jak to dopadlo? Po několika letech jsem už toho měla dost a přišla jsem domů ráno, bradu odřenou od vousů. Chvíli řval a když jsem řekla, že odcházím, pravil, že mi odpouští a já na to, že odpuštění nechci, nestojím už o ně. Plakal a prosil, a´t ho neopouštím, že už nebude. Ale já už ho nemilovala. ;) Jednou, až už toho bude hodně, zeptejte se, co vlastně chce, jestli stojí o to, že klidně odejdete. A nebudete se trápit oba.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, jak Vás přítel stárne, tak se mu snižuje jeho sebevědomí, přestává si věřit a tím se stává zarlivym a podezírá. Zdravím!

ltz
hodnocení

0x
Je to jenom jeho představa, které se nedokáže zbavit. Možná se i boji, že vás ztratí. Asi by to chtelo dát mu nějaký důkaz, že je to jen jeho fantazie. To by jste musela něco vymyslet. Ale je to asi těžké.
Věrnost asi úplně nepůjde podložit důkazem. Navíc proč by ona měla něco dokazovat?
ltz
Protože by už chtěla mít doma pokoj a taky hlavně se nechce rozchazet. On sám s tím nic dělat nebude, jenom bude fantazirovat. Ty jeho výmysly už musí být na palici, zvláště když partnerka je věrná.
O tom, že se nechce rozcházet, nic nepíše. Píše, že chce mít klid. Pokud to trvá už delší dobu a ten magor si jede stále svoji, tak klid bude mít až potom, co se ho zbaví.
ltz
Hned v úvodu píše, že to začíná skripat, ale rozchod neplánuje... Chce partnera řešit, ale asi to moc nejde.
Tak to jsem přehlídl, moje chyba. Každopádně pokud si to nevyřeší partner, a to klidně u nějakého psychologa/psychiatra, těžko mu bude ona něco dokazovat. I kdyby dokázala, on zítra může přijít s novým podezřením.
A pokud to partner na své straně řešit nechce, tak tam nevidím moc jiných závěrů.

hodnocení

0x

Jestli máte čisté svědomí, tak mu řekněte, že jedno přísloví říká, že " podle sebe soudím tebe" , tak jak na tom s věrností je on. Jinak se žárlivcem se žije těžko, kdyby se to mělo zhoršovat, sice nejsem pro zbytečné rozchody, ale někdy se aspoň jednomu z partnerů hodně uleví. Sama víte, jestli vám stojí za to podřizovat se a dávat si hrozně pozor, s kým promluvíte, na koho se podíváte.

liska5
hodnocení

0x

Normálně ho seřvěte, že už toho máte dost, že Vás to uráží a vyčerpává. A jestli chce, abyste zůstala, ať se jde léčit. A kupte mu Manuál o žárlivosti od Dr. M. Plzáka...Devět let spolu? A to jste bez dětí?

hodnocení

0x

Žárlivost dokáže udělat ze života peklo, doslova. Takový člověk je svou domněnkou naprosto posedlý, neustále podezřívá, vidí i to, co není pravda a na co nemá žádné důkazy. Se žárlivcem se nedá žít ani se nijak rozumně domluvit.

Seberte se a pryč. Na co ještě čekáte? Ztratila jste zbytečně už 9 let a ty Vám nikdo nevrátí. Opravdu, nic jiného nezbývá. Protože žárlivce nikdo nepředělá. Je to vlastně druh psychické nemoci.

Začít znovu jinde a s jiným. Nezmiňujete se o dětech, pokud jste si za ty roky žádné nepořídili, je to jen dobře. Byly by to chudáci, účastníci vašich hádek. Takovému člověku je pak jedno, kdo je u toho a kdo ho poslouchá. Rychle pryč. Jaga.

michalverner
Páni.Po přečtení několika řádků dávat rady typu jděte od něj,s ním se nebude dát žít,utíkejte bude to horší...Vám by mohl závidět nejeden věštec nebo pracovník manželské poradny.

karlla
hodnocení

Nechci rozebirat nas vztah, to nebylo podstatou dotazu. Rozchazet se nechci, vlastne ani nevim proc. Deti nemame, ja bych chtela ale on se k tomu moc nema. A vlastne jste me tim vsim zarazili. Kolikrat si rikam, jaka by byla zmena, ale ja opravdu nevim proc, nechci se rozchazet.
Jen to zarleni je neustalé, vycitani take a me to proste unavuje.

Karli, jestli to nezmění, tak věř, že příjde křik a rána a pak se k rozhodnutí dopláčeš. *alene*

michalverner
Koukám,že se nám tu slétlo spousta čarodějnic a mají i věštecké koule.
Karlo, je třeba si uvědomit, že lidé by ve vztahu měli být spokojení a šťastní. U vás to však (z toho, co jste napsala) vypadá na vztah toxický a ten není dobrý. Na partnerovi budete nějakým způsobem zavislá, a proto ho nechcete opustit. Přesto je to ve vašem případě rozumné řešení. Ono žít neustále ve strachu a úzkostech, co na to partner a bát se případně promluvit s jinými chlapy jen proto, že vás partner v tom hned bude vidět něco jiného, nejde vydržet dlouhodobě a změní to i vás postupně. Přemýšlejte o tom.

karlla
hodnocení

Vhani mi to slzy do oci. Nechtela jsem se dostat z toho dotazu do situace kdy zacnu premyslet nad vztahem jako takovym.
Neni to toxicke, jen proste ja toho cloveka svym zpusobem stale miluju, jsme spolu dlouho, planovali jsme budoucnost, mame svoje spolecne zazemi. Ja bych i odesla, ale neco me drzi. Ja nevim jestli on nebo to co spolu mame vybudovane. Mrzi me, ze jsem se snazila o deti uz pred par rokmi a stale nic a ted uprimne je nechci ani ja. Svatba take v nedohlednu, o ruku me nikdy jeste nepozadal.
Ja vim, ze ten vztah neni dobry, rika mi to i plno lidi. Ale ja proste pookreju a vzdycky po tom vsem spatnem najdu na nem spetku neceho a je mi v tu chvili dobre.
Jeli jsme na dovolenou asi po 5 letech minuly mesic. Jemu se pomalu ani nechtelo. Ja si tu dovolenou uzila, i on. Ale jak jsme se vratili zase se to cele vratilo do starych koleji.
Ja se nechci rozchazet opravdu. Jen nevim proc, trapi me to, nechci to udelat, ale trapi me nas vztah, trapi me on. Jenze ja si nemohu pomoct. Blizim se ke tricitce, jemu uz je pres. Utika mi zivot, ale i tak citim, ze tam neco je a ze se mame az na par veci dobre. Lide se hadaji, moji rodice se cely zivot hadali, je to tak vsude.
Nevyznam se v sobe.

Lide se hádaji, moji rodice se cely zivot hadali, je to tak vsude. NEMÁTE pravdu! To, že se Vaši rodiče celý život hádali je sice špatné, ale existují lidé kteří se nehádají !

A jak tu již řada rádců psala-PRYČ z takového vztahu se žárlivcem, nezlepší se to, naopak bude to časem ještě horší! Je Vám jen třicet většinu života máte před sebou, já se například ve třiceti teprve ženil, páč jsem narazil na tu relativně báječnou ženskou-dohadujeme se spolu spíše jen výjímečně ale NIKDY z toho důvodu že bych se třeba bavil s cizí ženou, nebo ona naopak s cizím mužem!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]