Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat při štípnutí vosy?

Od: lilie* odpovědí: 10 změna:

Co dělat při štípnutí - píchnutí vosy? Jaké domácí přípravky využít?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Říkává se, že na vosí štípnutí je dobrá cibule - potřít štípanec. Je-li ale člověk alergický, tak to možná stačit nebude. Napadá mě ještě mastička Fenistil gel - volně prodejná v lékárně. Já mám zkušenosti s vosami takové, že mi štípanec vždycky hodně opuchne a vydrží tak opuchlý i několik dní.

raduz*
hodnocení

2x

Rozkrojena cibule - prilozit na inkriminovane misto

rob*
hodnocení

1x

Pokud není alergie tak pod ledovou vodu, potřít alpou, nebo kolečko cibule. Horší je to do úst, jazyka ..., pak rychle k lékaři

pepyk93*
hodnocení

0x

Také by měl pomáhat cukr.Jinak Fenistil je také *palec*

rafael*
hodnocení

0x

Záleží na tom, jak na Vás štípnutí působí... Pokud jste alergik, nespoléhal bych jen na domácí přípravky, ale třeba dithyaden, které potlačuje alergickou reakci. Jinak přímo na štípnutí něco chladivého... Pokud nejste alergik, za čtvrt hodinky po něm nemusí být ani památky.

Při vytahování žihadla doporučuji použít jehlu - tj. jít na to jako na třísku. V žádném případě rukou, a ani pinzetou, i přes tu se dostane do ranky víc jedu, než je potřeba... Jsem silný alergik, vím o čem mluvím - vždy, když se mi to podařilo vyndat jehlou, alergickou reakci jsem měl minimální.

vcela*
hodnocení

0x

Nic.Je to dobré chladit pod tekoucí studenou vodou,nebo ledem.Krev ,kterou tím naženete do rány ,zředí jed.Vosí či sršní bodnutí není tak silné jako včelí,přestože pro "netrénovaného" člověk to je překvapivě pekelná bolest .Zválšť, když dostanete plnou dávku.Jako včelař vám mohu říci,že postupně na jed získává tělo imunitu.Bolí to ale pořád stejně. *smich*Časem byste si ale zvykla.*smich* Včera jsem byl u úlů a dostal jsem jich cca pět.Říkám tomu očkování. *smich*

mil®
hodnocení

0x

Používám mnoho let s úspěchem Fenistil gel. něco studeného na okolí vpichu a xyzal proti alergii.

sebod*

Souhlas s MIL. Fenistil - beru ho sebou všude, Pomůže na komáry, ovády, včely, vosy, kopřivy,

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud jste přesvědčeni na 100% že na včelí píchnutí alergií netrpíte,nemusíte se znepokojovat.Chvilka bolesti ze štípnutí nebezpečná není.Dostal jsem jich nedávno pět které jsem přestál i bez otoku.

Pokud o tom přesvědčeni nejste a do 10 minut pozorujete rychle rostoucí otok,vyhledejte raději lékaře.

JABRAKA

lui*
hodnocení

0x

Protože to asi málokdo zná, tak to sem posílám. Je to to nejlepší co na štípanec znám. A je jedno jestli je to vosa, komár nebo ovád. Je to dost drahé stojí to kolem 100 kč. ale je to opravdu účinné. Musi se to použit co nejdřív po štípnutí, vetšinou to ani neoteče.

doplněno 17.08.14 20:24:

Až na tý fotce jsem si všiml, že na tom mají hrubku. hmysem, Hi. A to už to používáme mnoho let. Každou dovolenou to cestuje s námi nejmíň ve dvou kusech.

doplněno 17.08.14 22:10:

Manželka mě vyplísnila. Prý jsem nenapsal kde se to dá koupit. V lékárně. Alespoň tady v Jablonci.

Co dělat při štípnutí vosy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sršní bodnutí

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]