Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přídavek na dítě

Od: simona odpovědí: 7 změna:

Hezký večer, přicházím si k Vám pro radu ohledně příspěvku na dítě.

Rozumím tomu, že se posuzují příjmy matky a otce, ale jak je to prosím pěkně v případě mě? Chodím na brigády (smlouvy DPP nebo DPČ) a měsíčně si vydělám třeba 2 tisíce, jindy to je 5,5 tisíce apod. Jak je to v případě mého příjmu? Uvedu, že jsem stále student a je mi už nad 18. Započítávají se i tyto mé příjmy z brigády do celkové částky?

Příjem matky a otce splňuje požadavek a byl by nárok na příspěvek na dítě, ale když bych tam přičetla např. mých 5,5 tisíce, tak už ne. Teď mě čekají i prázdniny, a tak se budu snažit chodit do práce ještě častěji a je logické, že budu mít i vyšší příjmy z brigády.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Řešil jsem to v loni a vím to naprosto přesně tuším od 1.7.2021 se změnou zákona výdělky brigád děti nepočítají do příjmu rodiny pro nárok na dětské přídavky

simona
hodnocení

Jste zlatý, moc děkuji. :)

rodic
hodnocení

0x

Podle tohoto článku advokatnidenik.cz/... se brigáda studenta nepočítá do celkových příjmů.

simona
hodnocení

Děkuji za info. Teď je otázka, jak moc důvěryhodný zdroj to je.

hodnocení

0x

Pokud je vám přes 18, nemáte nárok.

simona
hodnocení

Příspěvek může pobírat prezenční student až do 26 let. Nebo jak jste to myslel vy?

Aha, já myslel, že píšete o příspěvku 5000. Tak to se omlouvám. Těch dotazů je tu hodně na toto téma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]