Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak někoho uspat éterem?

Od: tazatel odpovědí: 8 změna:

V některých zemích se éterová narkóza stále používá. Mám éter doma ve sklepě. Zajímá mě, jak se pomocí "vody" v petce od nápoje někdo uspí. To se nějak nahřeje, a pak co?

Nehodlám to na nikom zkoušet, jen mě to opravdu zajímá, jak to funguje. Díky za odpovědi, Tazatel

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

"To se nějak nahřeje, a pak co?" *ee*

No pak už nic. Pravděpodobně následuje exploze a možná, že se ještě proberete na popáleninovém oddělení místní nemocnice.

doplněno 16.06.22 14:29:

Moc si s tím nehrajte, když dáte někomu čuchnout a přeženete to (což se amatérovi může stát velmi snadno), budete mít na 20 let postaráno o střechu nad hlavou a teplou stravu.

hodnocení

4x

Bod varu eteru je okolo 35 stupnov pri normalnom tlaku, preto sa velmi dobre odparuje. Zvysok je o jeho ucinku na centralny nervovy system.

Dietyléter je extrémne horľavá látka. Je potrebné sa vyhnúť styku s otvoreným ohňom, ale aj s elektricky ohrievanými zariadeniami. Teplota samovznietenia je iba 170 °C, takže je možné dietyléter zapáliť aj iba horúcim povrchom bez plameňa či iskry.

Mali by ste sa tych zasob zbavit, je to nebezpecne skladovat doma. Ako ste k tomu prisli?

hodnocení

2x

Nádoba s éterem ve sklepě? Tak hlavně aby dobře těsnila. Pokud se vám v uzavřené místnosti nahromadí páry éteru, tak by to nemuselo dopadnout dobře, buď se otrávíte, nebo sklep odstřelíte.

Já vozil v zimě éter v lahvičce ve služebním Transitu, který špatně chytal.. malá dírka do kolene sání a stříkačkou tam trochu špricnout.. Naskočil hned.Staré náklaďáky měli přímo zásobník na éterovou bombičku..Narazilo se to jako u sifonu a jelo se*smich* I dnešní startovací spreje obsahují éter .. Nevím jestli všechny

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, tím etherem napustite napr. kapesník a následně ho někomu přiložite na obličej (na nos) a ta osoba inhaluje - a pockate. Ale opravdu to raději nezkoušejte. Zdravím!
doplněno 16.06.22 16:55: Otázkou je, zda skutečně mate ether. Muže to být líh, aceton nebo toluen.

Myslím, že pan Vinklář /coby lump/ ve Třiceti případech majora Zemana, díl Strach, uspal 2 saniťáky hadrem napuštěným eterem. Jeden z nich se už nikdy neprobral. Bude to zřejmě nebezpečné, proto si tím nedělat žádné pokusy. Jaga.

ppp
hodnocení

0x

no hlavně jestli ještě pořád nějaký éter máte - nechal jsem si vyčistit dalekohled u profesionálů a ti mi dali lahvičku éteru "na domácí údržbu". I když lahvička měla zabroušené hrdlo přes které byl přetažen na gumičku igelit, tak do pár měsíců byla lahvička prázdná...

hodnocení

0x

Kdysi jsem se bavil s kámošem, který se v chemii dost vyzná a tvrdil mi, že éter je bezpečnější, než chloroform. Éter prý člověka neotráví. Ale nemyslím si to, četl jsem, že éterm dřív trávili entomologové hmyz, když ho chtěli dát do sbírky, tak to radši nezkoušej, někoho tím uspat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]