Nejste přihlášen/a.
V některých zemích se éterová narkóza stále používá. Mám éter doma ve sklepě. Zajímá mě, jak se pomocí "vody" v petce od nápoje někdo uspí. To se nějak nahřeje, a pak co?
Nehodlám to na nikom zkoušet, jen mě to opravdu zajímá, jak to funguje. Díky za odpovědi, Tazatel
"To se nějak nahřeje, a pak co?"
No pak už nic. Pravděpodobně následuje exploze a možná, že se ještě proberete na popáleninovém oddělení místní nemocnice.
Moc si s tím nehrajte, když dáte někomu čuchnout a přeženete to (což se amatérovi může stát velmi snadno), budete mít na 20 let postaráno o střechu nad hlavou a teplou stravu.
Bod varu eteru je okolo 35 stupnov pri normalnom tlaku, preto sa velmi dobre odparuje. Zvysok je o jeho ucinku na centralny nervovy system.
Dietyléter je extrémne horľavá látka. Je potrebné sa vyhnúť styku s otvoreným ohňom, ale aj s elektricky ohrievanými zariadeniami. Teplota samovznietenia je iba 170 °C, takže je možné dietyléter zapáliť aj iba horúcim povrchom bez plameňa či iskry.
Mali by ste sa tych zasob zbavit, je to nebezpecne skladovat doma. Ako ste k tomu prisli?
Nádoba s éterem ve sklepě? Tak hlavně aby dobře těsnila. Pokud se vám v uzavřené místnosti nahromadí páry éteru, tak by to nemuselo dopadnout dobře, buď se otrávíte, nebo sklep odstřelíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.