Ahoj, na jedné akci jsem vedla nezapomenutelný rozhovor s klukem, který je vyspělejší než moji vrstevníci a rozhodně i vypadal starší než já. Na konci se zjistilo, že je mu čerstvých 18. Psali jsme si, vypadalo to, že mu nevadí že jsem o 2 roky starší. Poznámky od kamarádek nesl s humorem a nevyhodily ho z míry. Řekl nám že my zase vypadáme na 16 a ne na 20.Věkový rozdíl 2 roky je celkem nic, kdyby mi bylo 30-40. Takže vím že se to neřeší, ale ted když jeho ještě za rok čeká maturita, já jí ted dokončila, tak od okolí chytám poznámky že jsem na zajíčky, že se přece nebudu tahat s děckem, a to říkají i holky který, se líbil, a kdyby neřekl kolik mu je tak žijou v tom že je všechno v pohodě.Rozhodla jsem se na to vykašlat a sešli jsme se. Líbí se mi, že je takový stydlivý, milý, nezkažený a vyloženě jen na mě soustředěný...až jsem si řekla, jestli nejsem na mladší :D Protože jsem dosud měla jeden vztah, a on byl mladší sice ani ne o rok, ale...mate mě to okolí, říkám si jestli je to náhoda nebo to o mě něco vypovídá? Jako by tím všichni opovrhovali. Já se přikláním ke starším mužům, pár let ode mě, ale když se zamiluju, vypadají starší a nejsou :D Nadruhou stranu vrstevníci a starší muži dnešního století mi nepřijdou kvalitní. Pokud v jednom kuse nechlastaj, nefetujou, tak lítají hlavou v nerealistických oblacích než aby se něčeho dotkli. Tenhle kluk z venkova mi nasadil brouka do hlavy, představuju si jak spolu jako důchodci obracíme seno :DAle oddaluju se od něj, protože mám smíšené pocity z toho že se ten věk vymstí...
Pokud láska mezi dvěma je alespoň jedné straně nepříjemná s nějakými pochybami, že to může vadit lidem okolo, není ta láska dokonalá. Je to "líbení se, zamilovanost" - a je to dočasné.
Za mne - vůbec mi vaše zamilovanost nevadí. Jestli se tak ptáte, možná to vadí jen vám - tudíž je to vztah odsouzený k rychlé záhubě.
doplněno 14.06.22 10:00:
Tipnul bych si, že by mu to mohlo vadit ve vašich 50ti ... zatímco vám potáhne na 60, on jako čtyřicátník bude pokukovat po dvacítkách :D
elzevira
Ty pochybnosti jsou kvůli tomu, že by to jednou začalo vadit jemu.
Pokud byste měli mnoho společného, 2 roky nejsou žádný rozdíl. Moje babička - nar. 1896 si vzala dědečka mladšího o 4 roky a moc jim to klapalo. Známá má manžela o 20 let mladšího, jsou spolu skoro 30 let a v pohodě. Pokud vám to bude oběma vyhovovat, tak časem uvidíte, ale okolí si zvykne a za chvíli to přestane řešit. Jo,kdyby mu bylo třeba 15, to by už byl problém,.
Na kamarádky a jejich názory se vykašlete. Hlavně že vy jste spokojená. Vy máte svůj vlastní mozek a své vlastní city. Do toho vám nikdo nemá co mluvit. Po přečtení titulu jsem si představil bůhvíjaký věkový rozdíl. Ty dva roky vůbec nic neznamenají.
Já jsem čerstvý důchodce, manželku mám o 12 let mladší a i po 34 letech fungujeme naprosto v pohodě. Moje sestra čerstvá důchodkyně má naopak o 6 let mladšího manžela, jsou spolu přes 30 let a ani jeden se z toho nehroutí.
Takže nedejte na blbé kecy okolí a přemýšlejte svým mozkem.
Jak už tu mnohokrát zaznělo... na kamarádky se vykašli a jdi za svým srdcem. Bez toho závidí a některá by ho nejraději klofla sama.
Kluk o dva roky mladší není zajíček, je to Tvůj vrstevník. O zajíčkovi má cenu mluvit při rozdílu 10+, takže Tvůj případný zajíček by byl aktuálně tak ve třetí, čtvrté třídě základky.
Asi jste trochu na vahach, kdyz jemu je teprve 18, jako že teprve krátce dospěl. Ale klidně to s ním zkuste, kdyz i on má zájem. Můžete si spolu rozumět a nebo nemusíte. Kdyz ano, tak až vám bude třeba 24 a jemu 22, tak už ten věk. rozdíl řešit nebudete. A okolí neřešte. Jsou zase třeba ženy, co mají o 20 let starší může a je jim taky spolu dobře.
Já si ve 24 letech našel 28 letou a všechno v pořádku. Jsme spolu 4 roky, máme malého špunta, rodinu zajistím a taky jsem vyspělejší, než je můj věk a proto je vše v pořádku a nikomu to nevadí. Možná máš jen nevhodné kamarádky nebo je to čistá závist.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.