Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké velikosti nástavců pro stříhání strojkem

Od: jardass odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
koupili jsme si trojek na vlasy.
Nabízí stupňovité nastavení střihu od 0.5 - 28mm.
Chci se poradit s někým kdo stříhá, když chci stříhat vzadu hlavy a na bocích do stracena, jaké velikosti postupně volit?
U kadeřnice mám pocit, že mě vždy stříhala s třemi nástavcemi a měla to hotové.
Děkuji za radu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

1x
Stříhám se sám,vrch na 28,boky a vzadu 12,vzadu dole na 6.Češu se dozadu.

jardass
hodnocení

Děkuji, já se chci stříhat do stracena jak boky tak zadek.
Nemáte někdo ještě nějakou zkušenost?
Děkuji

Zkušenost nemám, stříhá mě kadeřnice, ale podívejte se na YT, tam najdete různé postupy a rady. Např. zde:

jm
hodnocení

0x
Mám třetí strojek, každý měl vlastní nástavce a každý stříhal jinak. Rozdíly byly na trojku i více než milimetr.
Osobně to jedu rovnoměrně...
jardass
hodnocení

Ano chápu vás, jen já můžu na strojku nastavovat od 0.5mm do 28mm po 1 milimetrovém rozdílu a proto by mě zajímalo jak se stříhá jestli třeba 28, 14, 3, 1mm?
Děkuji

tak ono když do ztracena, tak by to na konci mělo bejt vyholený úplně bez nástavce, na havla ostatně taky (tak to, pokud pamatuju, pokaždý holič/ka délá - nakonec přece sundá všechny nástavce), z toho plyne, že se stejně musíte vzadu stříhat pomocí dvojího zrcadla (jde to bez asistence, jen je to náročný a jedno (asi líp zadní) ze zrcadel musíte mít připevněný, resp. je to vysoce žádoucí), pokud máte pocit, že to jde bez kontroly zrcadlem vzadu, tak se myslím fatálně mejlíte, a riskujete, že to bude vypadat dost blbě
já mám nástavec, kterej nastavenej na minimum by měl bejt 3 mm, a takhle mi to stačí - objedu si celou hlavu zepředu a i zezadu na to minimum, a vzadu si eště vyholim bez nástavce, teda 0 mm (podle těch dvou zrcadel i opatrně podle hmatu) krk úplně po čáru, která vznikla po vyholení tím nejmenším (údajně 3 mm, možná je to víc) nastavením s nástavcem, vejsledek je tak skoro do ztracena a je to jednodušší, než kdybych to chtěl brát eště pozvolnějc, takovou složitost si ani nedovedu představit...; po ostříhání si eště můžu objet krk (a i kolem uší) strojkem na holení - ten ty (údajný) 3 mm vlasy nevezme, ovšem nevzal by ani vzrostlejší chmýří na krku, který se právě musí vylolit před tím stříhacím strojkem bez nástavce
(jinak to mám jednodušší v tom, že se stejnym nastavenim si ostříhám celou hlavu - abych si nechal někde vlasy delší, a tudíž se musel stříhat o to dřív, o to fakt nestojim..., navíc je to tak výrazně jednodušší (kdybych chtěl mít vlasy (o něco) delší, postupoval bych stejně, tj zas bych celou hlavu včetně krku objel jedním nastavením, zezadu bych to teda nechal na havla a dočistit krk bez nástavce stejně))

(mimochodem, samozřejmě se zásadně stříhám po umytí (tj. odmaštění) vlasů, jen co mi uschnou, to je důležitý, jde to mnohem líp, než kdyby měly bejt mastný (že se taky důsledněně musíte stříhat "proti srsti" (s výjimkou toho vyholování bez nástavce - tam je to choulostivý, a těsně u kraje ostříhaný čáry jedu už spíš odshora dolů) nejspíš upozorňovat nemusím...))

jardass
hodnocení

Děkuji za váš popis a názor.
Já si nechal vždy stříhat vzadu a boky do stracena strojkem a vrch nůžkama.
Mám raději navrchu delší vlasy, proto to stříhání je i na déle.
V koupelně máme jedno zrcadlo na zdi, druhé si nějaké seženu do ruky a snad se dokážu i vzadu rozumně ostříhat strojkem do stracena?

sám sobě "rozumně do ztracena" je celkem risk - nemyslím si, že by to šlo bez vizuálních kiksů - manželka mne občas po mém vlastním stříhání stejně ještě vojede :D

(eště další technická k těm zrcadlum - já se stříhám ve vaně, samozřejmě v sedě, takže veškerej bordel (vlasy) padá jen do tý (zašpuntovaný a suchý pochopitelně) vany; nevim jestli vám tohle dovolí umístění vašeho pevnýho zrcadla, já zadní zrcadlo (a to celkem maličký, vysloveně příruční) řeším tak, že si ho uvevnim pomocí provázku a přísavky do kýžený vejšky hned za vanu, a pak s druhym eště menšim zrcátkem v ruce můžu průběžně (ale samozřejmě ne pořád, to je zbytečný vpředu i vzadu) kontrolovat i vzhled na krku i vzadu za ušima;
když bude to druhý (anebo klidně i obě) zrcátko zvětšovací, tím líp (pozor, aby nakonec nebylo zmenšovací (-:, ale to byste musel vzít snad jen z kola, motorky, nebo auta...), taky to samozřejmě chce (u dvou zrcadel) dost světla;
stříhat se mimo vanu bych teda nechtěl (to bych si dokonce z praktickejch důvodů vybral pro střihání jinou větší místnost než koupelnu, kde by se mi jen prázdná plocha podlahy uklízela líp);

jak už zmiňuje předešlý odpovídající, ostříhat se nakrátko kvalitně sám neni žádná prdel, pokud máte možnost nechat třeba jen problematický zadní pasáže, nebo aspoň kontrolu a závěrečnou opravu na další osobě, je to bezpečnější a rychlejší, nicméně troufám si tvrdit, že to jde i jen sólo, jen to ovšem taky dýl trvá
(doba, kterou já strávím stříháním je dramaticky delší než by to zvládla jakákoliv holička - ta by by muj sestřih musela stihnout i s usazenim a vstáním z křesla tak max. do 8 minut, mně to zabere tak hodinu (musim si projíždět vlasy opakovaně, to prostě jedním tahem na slušnej stejnoměrnej sestřih nezvládnu, mám pravda taky vždycky dík lenosti vlasy přerostlý); když ovšem spočítám cestu k holiči a zpět a praní a sušení specielních šatů (tesilovejch, aby z nich šly vlasy lehce pryč), tak mě to čas navíc nestojí, a můžu se stříhat, kdy chci, ne podle rozmarů debilních holiček, k jejichž základním rysům patří, že si svévolně a až absurdně zkracujou uvedenou provozní dobu...)

a poslední technická - při ježdění se strojkem se musí samozřejmě přítlačit! (to platí, i když vás stříhá někdo jinej), někdy (asi jak u kterýho strojku) ale přitom může dojít k nechtěnýmu posuvu nástavce dolu (omylem se zatlačí na posouvátko) a navíc muj nástavec z umělý hmoty je ve vyšší poloze asi o něco víc zranitelnější, než při minimální vejšce, už jen proto je lepší se stříhat jen na krátko, i když praktický kouzlo takovýho sestřihu sem objevil už dávno eště za éry stříhání v holičství...)

jardass
hodnocení

Já se stříhám v koupelně, kde je napevno zrcadlo nad umyvadlem a do ruky si beru malé zrcadýlko.
Potřebuji si koupit nějaké šikovné do ruky, ale zatím jsem ho nikde neviděl, nemáte náhodou někdo tip?
Jinak stříhám se také tak hodinu, ale když vezmu cestu k holiči, čas čekáním v čekárně a cestu zpět.
Jsem na to asi i lépe i s úklidem.
Velká výhoda je, že se ostříhám kdy nám čas já a ne holička, třeba o víkendu nebo prostě kdy se mi to hodí.

"zrcadlo nad umyvadlem" - to je přesně to, co jsem vyhodnotil jako nepříliš vhodný uspořádání - musíte se stříhat ve stoje, vlasy padají z velký vejšky, kdoví na co všechno..., jak jsem psal, to bych se (kdyby to nešlo ve vaně / sprchovym koutu) radši posadit na volný lino (pokud existuje, samozřejmě ne na koberec) třeba v předsíni, kuchyni..., a to zadní zrcadlo bych se snažil zařídit jinak, pomocí přechodnýho upevnění za sebe;
ale samozřejmě, stříhejte se, jak vám to vyhovuje

--
tip na zrcátko, resp. případně obě zrcadla nemám, mám možná spíš konkrétní antitip - teď se asi v Lidlech prodává (dost draho) nějaký kosmetický zrcadlo i se stojánkem - píšu to proto, že sem doporučoval případně i zvětšovací zrcátko; tohle zvětšije údajně dokonce 5x, schválně sem jedno rozbalený vyzkoušel, a už mi to přišlo trochu zbytečně moc, navíc z druhý strany je taky zrcátko, ale místo aby bylo jen normální, je kupodivu (a taky docela dost) zmenšovací, to mi pro kosmetický zrcadlo přijde dost zbytečný;
ale třeba by to naopak byla dobrá kombinace - dozadu zmenšovací, aby mělo slušnej záběr z víc úhlů, a dopředu zas pořádně zvětšovací, aby kompenzovalo to zadní zmenšení (a případně se tak i vyruší obojí zkreslení), no, to by se halt muselo vyzkoušek, jestli to tak pěkně funguje...
(svýho času sem si našel docela pěkný zrcátko na Aliexpressu, pro to jednoduchý upevnění dozadu (já ovšem můžu normálně zavěsit zrcátko na přísavku na kachlíku), jen bylo z umělý hmoty, tak sem netušil, jestli by odráželo dost světla; ale pro mou lenost už na koupi nedošlo)

jardass
hodnocení

Já doufám, že nějaké zrcátko pěkné do ruky někde seženu.
Zatím jsem používal to kulaté se stojánkem co jste viděl v Lídlu, ale je těžké a špatně se drží.
Asi budu stříhat jen na 3 nástavce do stracena např. 28, 14 a 2mm, pak úplně bez nástavce 0.5mm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]