Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, má tady někdo zkušenosti ohledně cetsování přes noc na dovolenou autobusem? Je např. možné, že nás můžou posadit i na sedačku kde se nedá sklopit sedadlo? Až tam někde úplně do zadu? Zjistila jsem totiž, že není možné si zakoupit místenku.
A prosím i další info. Třeba když jedeme přes noc, brát si sebou něco na přikrytí, např. malou deku? Na co raději nezapomenout. apod Děkuji
Přes noc jezdíme běžně a nikdy nebyl problém. Naše cesta bývá okolo dvacetičtyř hodin. Vyjíždíme dopoledne a na místě jsme ráno druhý den. Možná máte nějakou chudou cestovku, která nemá na kvalitní autobus. Sklopení sedadla není problém, večer chce spát každý, tak se opěradla sklápí u každého cestujícího. Dokonce lze sedadla i vysunout do uličky, aby bylo více místa kolem.
Jen doplním, jezdíme v létě, na ostrov Ischia v Itálii. Žádnou přikrývku netřeba. Autobusy jsou klimatizované, ale pokud je někdo zimomřivý a chce tahat další tašku, není problém deku vzít s sebou.
Tak to jsem nevěděla, že sedadla jdou i vysunout do uličky. Kolik jste za tu dobu měli zastávek?
Joo a ta cestovka asi není tak chudá.. ty sedadla jdou určitě sklopit, ale myslím si, že budou obsazovat i sedadla, která jsou úplně v zadu hned za zadním sklem... snad jsem to dobře vysvětlila.. a ty ale sklopit přece nejdou..
Když jsme jezdívali do Chorvatska s Čedokem, tak zadní sedačky nikdy nebyly obsazeny (pokud se tam někdo nepřestěhoval během jízdy).
Přes den jsou intervaly zastávek myslím delší, ale v noci asi každé tři hodiny. Na té naší trase jsou to stále stejná, vytipovaná parkoviště se záchody a občerstvením. Jsou to z větší části parkoviště, kde je bezplatné WC, nebo jen minimální poplatek. Většinou se staví tak na 20 minut, trochu se projít, protáhnout a kdo chce tak na WC, nebo si něco koupit. S řidiči je vždy domluva. V noci je možné použít i WC v autobusu. V nouzi i přes den. Jezdíme tak řadu let a je to OK. Ten, kdo je vybíravý a háklivý na kde co, ten bude stejně na všem hledat "mouchy". My jsme spokojeni a setkali jsme se s lidmi, kteří tam jezdí ještě déle než my a také si nestěžují. Když je kvalitní autobus i řidiči, je to fajn. Když člověk v noci spí, cesta uteče dobře. A u řidičů je možné koupit i občerstvení, pokud má někdo zájem. Ještě dodám, že místa jsou předem daná a jezdí stále stejný dopravce.
Pokud to jen trochu jde, vyhnul bych se tomu.
Ano, je logické, že se dopravce (či CK) snaží, aby autobus byl co nejvíce zaplněný. Zdaleka ne vždy se ale povede autobus zaplnit do posledního místa.
Pokud bych byl masochista, pak bych autobusem jel...
Jinak to pro mne (rodinu) není ani pohodlnější, ani levnější než autem.
Před několika lety jsme po 3 roky jezdili s CK autobusem na Korfu. Zhruba 24 hodin. Brzy ráno odjezd, druhý den dopoledne v přístavu Igoumenitsa, cesta trajektem do Kerkyry, hlav. města, trvala asi 1,5 hodiny. Na trajektu byla možnost koupit si jídlo a pití, dokonce tam byly čisté kabiny sprch, čehož jsem po té autobusové cestě hbitě využila.
Autobus - střídali se 3 řidiči, zastávky vždycky zhruba po 2 či 2,5 hodinách. Zastávka trvala asi 20 minut, bylo možné si u řidičů koupit kávu, limonádu, plechovkové pivo.
Na zvolení míst brala CK zřetel. Už když jsme zájezd přihlašovali, mohli jsme uvést, kde bychom rádi seděli. Vyhověli nám pokaždé. Kdo ale se asi hlásil mezi posledními, tuto výhodu výběru už neměl. Volba míst zpoplatněna nebyla.
Vůbec nám cesta nevadila a rádi na ni vzpomínáme. Viděli jsme toho cestou moc, třeba Dunaj, Sávu, jeli jsme přes Bělehrad, Skopii, Athény...
Menší deka na přikrytí /či velká osuška/ není na škodu. Brala jsem pro oba malé polštářky. Prima byl malý ručníček a vlhčené ubrousky, před jídlem či po jídle jsme si mohli otřít ruce. Jaga.
A pokud si cestou dáte u řidičů kávu, nezapomeňte hlavně vracet ty hnědé podšálky. Jaga.
Děkuji za informace. Tato cestovka místa neřeší. Hned jak jsme se přihlašovali tak paní z CK sice k smlouvě napsala požadavek, ale není to 100% protože to není zpoplatněné. A tak jsem nedávno chtěla kontakt na dopravce (jedeme koncem července) a oni zatím neví kdo nás přesně poveze, který autobus. A máme to tedy řešit až u autobusu
Když jsme ještě jezdívali do Chorvatska, tak jedině autobusem. Sklopení sedaček je samozřejmost, přes noc na to máte právo. Cestou se dělaly přestávky na pumpách, myslím že 4. Brával jsem si prášek na spaní a špunty do uší, takže jsem něco prospal, ale stejně jsem ten první den po příjezdu byl nepoužitelný. Dnes raději létáme do Řecka.
Na přikrytí... něco teplejšího na sebe mít připraveno, záleží, jak řidič pustí klimošku, je fakt, že občas bylo nutno řidičům říci, aby to nepřeháněli. Je dobré vzít cestovní polštářek pod hlavu, jinak se v sedačce spí blbě.
Já si sebou musím vzít šíjový polštář - ,,podkovu" Jinak vím, že trochu tu sedačku můžu sklopit, ale jak jsem už tady psala tak nás můžou i posadit až úplně do zadu, kde se ty sedačky nedají sklopit?
Na spaní si sedačku můžete sklopit na doraz, ne trochu, jinak se spát nedá. Zadní sedačky se neobsazují z důvodu nízkého pohodlí, ale záleží na dopravci, tohle vše si ověřte. Nejlépe mít na CK požadavek, že chcete sedět někde uprostřed, že třeba trpíte nevolností, pak s tím můžete operovat, kdyby vás chtěli posadit na nějaké blbé místo.
Dobrý den. Odpověď je komplikovaná, dobrá zpráva ovšem je, že je vaše obava zbytečná. Osobní zkušenosti, nemám, jen zprostředkované. Známí takto jezdívali, třeba i do řecka, přes 20 hodin. Je to záhul, později jezdili lepší autobusy, s klimou, vícenápravové, pohodlné, stejně je to ale levný způsob dopravy a to především. Umím si předtsvait, že by stejný typ autobusu používali třeba vrcholoví hokejisté, ti by ale měli poloviční počet sedaček. To jen pro představu, jak bývají tyto autobusy stísěmé. Sklopení sedačky je pouze iluze, proto je vaše obava zbytečná, vždy to bude někomu vadit. Leda by se celá řada od předu až na konec domluvila na česovém harmonogramu, kdy bude sklopeno a kdy narovnáno. Ale stejně by někdo remcal. Je potřeba přijmout skutečnost jaká je, uskromnění a sebezapření je zde nezbytné, však i cesta může být zážitek, ne každá zkušenost musí být nutně příjjemná a když se to přežije, je na co vzpomínat.
Autobusem jsem jela kdysi do Řecka a Chorvatska. Do toho Řecka to trvalo 26 hodin. Hrůza. Člověk je pak další den úplně nepoužitelnej. Teď už si raději připlatím a lítám. V autobuse je to očistec.
Tu přikrývku si vemte. Pamatuji se jak mi byla zima, protože řidiči pouštěli klimu až moc.A klidně si vemte i šátek či roušku. Z té klimy mě pak bolela i hlava a měla jsem šíleně vysušenou sliznici v nose.
Jednou jsem takhle jela do Paříže a fuj, už bych tak nejela. Sed je pro tělo ta nejhorší poloha, v autobusu je to mnoho hodin nebo i víc jak den v sedě. S minimem pohybu, nohy dole, krev nemá možnost z nohou odtéct, gravitace a sedem stlačené žíly ji v tom brání. Člověk vystoupí a je unavenější a rozlámanější než po celonočním pochodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.