Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádost o invalidní důchod

Od: jan5 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, mám dost nezvyklou otázku. Žádal jsem o invalidní důchod a k mému překvapení mi posudkový lékař dal 3.stupeň ID, ale rozhodnutí ČSSZ ještě nepotvrdilo. Jelikož nyní jsem zaměstnán na plný úvazek a práci si chci udržet (což ve 3. stupni nemohu), mohu žádost ještě zrušit a nečekat na odvolání? Prostě o 3.stupeň zájem nemám, myslím, že bych zvládl 6 hodin úvazku, což odpovídá 1.stupni. Poraďte prosím, jsem z toho zoufalý.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Lidé nevědí, co chtějí. Dokud to nedostanou. *smich*

Někdo by ten 3. stupeň chtěl, nedostane. Vy jste jej nechtěl a dostal. Proč jste tedy žádal o ID, když práci máte, zvládáte ji bez problémů a chcete si ji i nadále udržet? ID pak není vůbec třeba. Zdá se mi, že je v tom nějaká číhošť.

Odvolejte se tedy, že ID nechcete. Ale je fakt, že až si zase za nějaký čas vzpomenete, "že teda chcete", bude asi problém jej dostat. Počítače si hodně pamatují. ;) Jaga.

jan5
hodnocení

Problémy v práci mám, ale zkrácený úvazek o 2 hodiny bych zvládl, ale 3.stupeň je pro mě zbytečný :(

jkgf
hodnocení

2x
Kde jste přišel na to, že nemůžete pracovat? Nevím, proč byste nemohl. Hrozí jen to, že příště vám 3. stupeň nepriznaji, protože jste až moc samostatný.

rintintin
hodnocení

2x
Povolání můžete vykonávat i s 3 stupněm ID.
Nic nevymýšlejte a nechte si invalidní důchod i práci. Spokojený budete vy i váš zaměstnavatel.

id
hodnocení

2x
Múžete pracovat neomezeně, za rok při kontrole vám důchod sníží nebo odeberou. Teď nic nedělejte.

hodnocení

0x
Ne,žádost zrušit nemůžete. Můžete se pouze odvolat.
jan5
hodnocení

Víte to určitě?

pop
hodnocení

0x

Dobrý den,

prosím má někdo zkušenost po předlouhých peripetiich kolečkem lékařů jsem po biposii kůže a čekám na výsledek statimu. Měřítko náhody zjištění diagnozy 1:800 za čež jsem konečně ráda. Stavy malátnosti, obrovské únavy a jiné přidruženosti.

Předběžně se jedná Duhringovu chorobu s možným postižením zraku.

IgA kdysi na imunologii vykazovaly nespecifikovatelné střevní záněty.

Podána žádost o invalidní důchod, prosím má někdo zkušenosti s výsledkem.

Případně prosím o radu oč lze pořádat, jedná se o poměrně nákladnou záležitost.

Děkuji mnohokrát

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]